Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Családbarát cégek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Két vásárhelyi cég, a Csomiép Kft. és a Villeroy & Boch Magyarország Kft. is nagy gondot fordít arra, hogy lehetőség szerint munkatársaik családtagjai is náluk dolgozzanak. A cégvezetők szerint ugyanis a generációk átadják egymásnak a munkakultúrájukat.
A húsz éve alakult vásárhelyi Csomiép Kft. elődjénél is dolgozott a székkutasi Kállai Antal (53) gépkezelő, aki jelenleg is a száz százalékban magyar tulajdonú cég munkatársa.

– Szeretek itt dolgozni, s ezt a családom is tudja, olyannyira, hogy a fiam is itt vállalt munkát – mondta Kállai Antal, aki épp egy darut irányított a nyakába akasztott távirányítóval. Fia, ifj. Kállai Antal (25) eredetileg a karosszériás szakmát tanulta ki, s két éve nyári diákmunkán foglalkoztatták a cégnél. Munkája felkeltette főnökei figyelmét, s állást ajánlottak neki. Mint mondta: elfogadta, hiszen nagy szó ma a bejelentett munkahely, ráadásul szereti is, amit csinál. Ifjabb Kállai Antal betonelemgyártó munkát végez.

A fiú... A szerző felvétele
A fiú... A szerző felvétele

A 150–160 embernek kenyeret adó, betontermékek gyártásával foglalkozó Csomiépnél nem egyedi, hogy egy család több tagja is dolgozik a cégnél. Így például egy darus nagyapa lánya is darus lett, míg fia vasbetonszerelő, ráadásul érdekli a gépészet is. Egy gépkezelő és karbantartó nagyapa unokáját vezette be szakmája rejtelmeibe, s adja át neki ma is tapasztalatait.

– Ha valaki nagyon szorgalmas, és azt mondja, van egy fia vagy lánya, aki szeretne nálunk dolgozni, és vállalja érte a felelősséget, akkor azt felvesszük, még ha nincs is egyébként szabad státusunk – mondta Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezetője. – Számunkra nagyon fontos a munkája iránt elkötelezett ember, olyan, aki vállalja, hogy részt vesz a továbbképzésünkön, folyamatosan tanul, és becsülettel ellátja és elvégzi a feladatát – tette hozzá.

... és az apa. A két Kállai egy vállalatnál dolgozik. A szerző felvétele
... és az apa. A két Kállai egy vállalatnál dolgozik.
A szerző felvétele

Hasonlóan törekednek arra, hogy azonos családokból többen is vállaljanak munkát a német tulajdonú, közel 1000 embert foglalkoztató, fürdőszoba-berendezéseket gyártó Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél. Vidáné Kiss Erzsébet HR-vezetőtől megtudtuk: sok példa van arra a gyárban, hogy férj és feleség, anya és lánya vagy éppen apa és fia is együtt dolgozik. – A tavaly őszi pályaválasztási héten például a nálunk dolgozó szülőket és gyermekeiket kértük meg, hogy számoljanak be az érdeklődőknek a gyári életről. A munkásdinasztiák idősebb tagjai a munkakultúrát és tapasztalataikat tudják átadni a családtagjaiknak, míg a fiatalabbak dinamikusabbak, kezdeményezőbbek, így jól kiegészítik, segítik egymást – mondta Vidáné Kiss Erzsébet.

Olvasóink írták

  • 2. Beth 2011. február 06. 22:16
    „Na végre, itt egy cég, aki értékeli a munka szeretetét!!!!!!!!!!!!!!

    Hajrá, csak így tovább!”
  • 1. Norman_Bates 2011. február 06. 16:52
    „Egy igazán csládbarát cég pl a vásárhelyi önkormányzat, igaz jani? ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Imréné 4000 darabos gyűjteménye

Tóth Imréné mindszenti házában, amely valóságos múzeum, sok érdekességet, ritkaságot őriz. Látogatókat is fogad. Tovább olvasom