Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Családi nap a porcelángyárban

Családi nap a porcelángyárbanVárat építettek, középkori öltözetbe bújtak a porcelángyáriak. Fotó: Kovács ErikaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A lovagkort idézte a programok egy része az idei porcelánnapon Hódmezővásárhelyen. A dolgozók és családtagjaik közös szórakozással töltötték a kéthetes leállás előtti szombatot.
– Pontos feljegyzésünk nincs, de legalább 40 éves hagyomány nálunk a családi nap. Egyszer maradt el, 2006-ban. Akkor az árvíz jó néhány dolgozónkat érintette. Úgy döntöttünk, a rendezvényre szánt összeget inkább a munkatársaink segítésére fordítjuk – mondta szombaton, a cég rendezvényén lapunknak Hideg Gábor, a 870 dolgozót foglalkoztató Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

– Ez az a nap, amikor dolgozóink megmutathatják családtagjaiknak a gyárat, ahol a munkájukat végzik. Emellett egész napos szórakoztató programot is szerveztünk.

Idén a porcelánnap a középkort idézte meg. Korabeli ruhákba lehetett bújni, ki lehetett próbálni az íjászatot. Kartonból készültek a középkori várak, amelyek nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is lekötötték. A porcelánnap résztvevői lovagi tornát is láthattak.
 
Galéria kép


A gyár hétfőn két hétre leáll. A pihenőidő alatt karbantartásokat végeznek. Többek között átvizsgálják és felújítják a kemencéket. Erre máskor nincs lehetőség, csak ilyenkor.

A munka szüneteltetése idén egy héttel rövidebb a szokásosnál. Ennek az az oka, hogy a cégnek rengeteg a megrendelése, amit másképp nem tudnának teljesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A koncertek miatt mentek a Löszre

A koncertek miatt mentek a Löszre
A borongós szombati időjárás ellenére is sokan látogattak ki a Lösz hagyományőrző mulatságra Hódmezővásárhelyen. Legtöbben a zenés programokra voltak kíváncsiak. Tovább olvasom