Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Csanki István már eszi a parlagfüvet

Hódmezővásárhely - Indul a parlagfűszezon, szemviszketés, tüsszögés, orrfolyás ellen ideje enni a gyomnövényből – mondja Csanki István. A vásárhelyi férfi évek óta fogyasztja a friss hajtásokat, naponta 2-3-at rágcsál el. Allergiás tünetei elmúltak. Sokan kérnek tőle tanácsot.
– Viszketett a szemem, eldugult az orrom. Mindez már a múlté – magyarázta a vásárhelyi Csanki István, aki évek óta parlagfüvet csipeget allergia ellen. Különleges módszerét már korábban is megosztotta lapunkkal, azóta is sokan felkeresik, és kérnek tőle tanácsot – no és parlagfüvet.

– Nemsokára kezdődik a szezon. Az utóbbi hetekben többen kérdezték tőlem, hogy eszem-e még a gyomnövényt, és tudok-e adni. Palántát vittek tőlem, meg kapszulákat, amelyekbe az 50 fokon megszárított parlagfüvet szétmorzsolva teszem bele. Megmutatom, hogyan kell csinálni, és mindenki elkészítheti magának otthon. Hogy hatásos legyen a szezonban, már most el kell kezdeni az evését – mondta a férfi.

A vásárhelyi férfi azt mondja, elmúltak az allergiás tünetei. Fotó: DM/DV
A vásárhelyi férfi azt mondja, elmúltak az allergiás tünetei.
Fotó: DM/DV

Korábban Dániában dolgozott, ahol a gyógynövényboltban tasakokban árulták a szárított gyomot, amelyből főként teát készítettek. Rákeresett az interneten, próbálta kiszűrni a valótlanságokat, végül úgy döntött, kipróbálja magán. Évekig küzdött az allergiával, hiába szedett be akármilyen gyógyszert, csak a tüneteket szüntette meg – ideiglenesen. Állítja: a parlagfű bevált neki.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Körülbelül tíz napja kezdtem el a hajtásokat enni. Naponta 2-3-at rágcsálok el. Addig jó, amíg a gyomnövény nem virágzik. Utána marad a kapszula a szárított parlagfűvel. Egész szezonban eszem, egyébként olyan az íze, mint a petrezselyemnek. Nem sokkal a friss hajtások elfogyasztása után úgy érzem, mintha kávét vagy energiaitalt ittam volna. Sokkal aktívabb vagyok. Salátát is készítettem már belőle, almaecettel – tette hozzá István.

Azt ajánlja, hogy ne az út szélén található, szennyezett parlagfüvet kóstolják meg. A jogszabályok szerint a parlagfüvet irtani kell – ezért jó a kapszulás megoldás. A férfi azt mondta, az elmúlt évek alatt azok, akiknek megszűntek a tüneteik, megköszönték neki a nem minden

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. tompa 2013. június 01. 11:21
  „27.-nek!

  Annyira olcsó, hogy már árulják is! Lábunk alatt terem, de azért valakinek kell a haszon! Sőt az is árulja akitől ez az egész elindul! Akkor most ő a gyógyszeripar ellensége vagy a riválisa?

  itt tudsz venni a Mestertől

  vitaminstation.hu/hu/parlagfu_tabletta_termekleiras

  Kellemes vásárlást!”
 • 27. vélemény 2013. június 01. 09:08
  „25. RobinGood
  Milyen végzettség kell a levélkihordáshoz?
  8 általános? A lényeg, hogy tudjon olvasni. :)
  Csankinak ez bizonyára megvan. Ez a levéltépkedéshez szerinted már nem elég?
  - Ki adott itt orvosi tanácsot?
  Egy kipróbált, jól működő, olcsó módszert írtak le, ami sértheti egyesek anyagi érdekeit és egzisztenciáját.”
 • 26. vélemény 2013. június 01. 08:55
  „16. kismaci5
  Egy allergiásnak sem merném ajánlani ezt a módszert.
  - Nem is a te dolgod.
  A lényeg az, hogy sokaknál működik, így ajánlja saját magát.
  A gyógyszerek mellékhatásával és az áraival tisztában vagy?
  A jó módszert nem kell drága fizetett hirdetésekben, orvosok ajánlásával terjeszteni.
  Ez a profitorientált gyógyszergyártók szokása.”
 • 25. RobinGood 2013. május 31. 23:02
  „Érdekes, hogy Magyarországon a kéménysepréstől a levélkihordásig mindenhez kell valami végzettséget felmutatni, csak az orvosi tanácsok osztogatásánál szabad a pálya mindenki előtt. Parlagfűevéssel pedig hála a magyar bulvármédiáknak bárki "benne lehet a tévében".”
 • 24. kormoska 2013. május 31. 22:01
  „Kedves István!
  Megsüvegelem amit tesz,én nem merem megpróbálni mert szerintem megfulladnék.De vigyázzon magára,nehogy másfajta fű is keveredjen a parlagi mellé.A rendőrség percek alatt ott lesz:-)”
 • 23. szabójóska 2013. május 31. 21:31
  „Én is mélyen elgondolkodtam azon,hogy mi van akkor,ha Lajos Atyának rendben van a világítása. Miről marad le az emberiség.......”
 • 22. tompa 2013. május 31. 18:28
  „Keressünk bizonyítékokat együtt a neten! Tessék keresni!

  Aki tud angolul az hamar rájön, hogy semmi érdekeset nem talál, max egy már linkelt könyvet, azonban abban sincs szó a szénanátháról!
  Magyar bizonyítékok
  Lajos Atya és Várhegyi László nyomán
  -latin név ambrosia - aki ismeri a nevezéktant annak ez nem bizonyíték.
  -további bizonyíték maga a gyógyszeripar létezése
  -azonban Weixl-Várhegyi László már árulja is a tabblettát , potom 3500 Huf-ért, scak visszatértünk a pénzhez...

  idézet a leggyakrabban hivatkozott szövegből, magától a forrástól!
  "Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyányi zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet ő s s e j t t e r m e l é s é t fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben"
  -szóval már az őssejteket is bevettük a buliba!

  és a magyar alfa és omega

  Weixl-Várhegyi László feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

  szerintem kicsit kóklerül hangzik, a tudományos rendőségre rákeresve jön a desztillált víz kúra és az államilag támogatott népmérgezés sóval, valamint VILÁGkormány.

  jó szórakozást, nézzük meg azt az embert is akitől az információ származik!”
 • 21. Pandora 2013. május 31. 17:57
  „csodák mindig vannak!

  http://naturahirek.hu/egy-orvos-feljegyzesei-aki-feleseget-kannabisszal-gyogyitotta-meg/”
 • 20. té 2013. május 31. 15:33
  „a parlagfű immunerősítő, a többi ebből következik, aki nevet Csanki Istvánon, az meg szedje csak a gyógyszereit, piruláit, amiket a doki felír neki! az a jó...egészséges :D”
 • 19. szabójóska 2013. május 31. 15:30
  „Ma két világban élünk.
  Vannak akik a tudományban hisznek és vannak akik csak a tudományban nem hisznek.
  Jelenlegi tudomány nagyon komolyan foglalkozik az allergiával ezen belül a parlagfű allergiával is. Számos bonyolult szerkezetű fehérjét ismerünk, melyek egy részével magával az elkülönített tehát tiszta anyaggal is kiváltható az allergia,míg másoknál más anyagok és feltételek is szükségesek. A parlagfű allergének elsősorban a pollenjében fordulnak elő.
  A tudományosságot elutasítók HISZNEK elsősorban. Sok mindenben pl. a világ teljességében, hagyományokban stb. Ma a tudományosság és a vakhit egyszerre él és halad egymástól függetlenül. Ezt el kell fogadnunk.Sokkal olcsóbb és egyszerűbb a tudományban nem hinni és elítélni annak korlátozott ismereteit.
  Vannak továbbá rossz orvosok és jó természetgyógyászok.Ebben a helyzetben úgy vélem mindenkinek egyéni döntésén műlik,melyik utat választja. De csak ő és azok járjanak rajta akik tudják mit csinálnak.Másokat ne befolyásoljanak.”
 • 18. jozkó 2013. május 31. 14:27
  „1, 7 :

  Gondolom, véleményetek szerint a Föld is csak akkor /attól/ forog, ha elhiszitek...”
 • 17. DasBoot 2013. május 31. 13:43
  „11. vélemény 2013.05.31. 10:32 7. kivia
  Ennek a cikknek akkor lenne értelme, ha ezzel kapcsolatban egy allergológus orvos is mondana valamit.
  - Ha egy allergia bizniszben érdekelt (ebből él) orvos azt mondaná, hogy ez (számukra) nem jó módszer, akkor Csanki úr és követőinek tünetei megújulnának?

  Ez nagyon tetszett!! :)

  Valóban így működik az egészségügy, de csak az elmúlt kb. 100 évben, mióta növekedésnek indult a vegyipar leányvállalata a gyógyszeripar.”
 • 16. kismaci5 2013. május 31. 13:41
  „Ezt a cikket megírni!?
  Egy allergiásnak sem merném ajánlani ezt a módszert.
  Az autópályára is ke lehet menni csúcsidőben -VAGY TÚLÉLJÜK,VAGY NEM !”
 • 15. kismaci5 2013. május 31. 13:29
  „Ezt a módszert immun terápiának is nevezik.
  Elég kockázatos dolog ,orvos nélkül gyomokat enni egy allergiás betegnek?.Csanki úr lehet, hogy csak enyhébben pollen allergiás.Egy allergiás ember tünetei egészen a gége ödémáig ,ill fulladásig is fokozódhat.
  Én már láttam-”
 • 14. Krampampuli 2013. május 31. 11:59
  „7. kivia 2013.05.31. 09:54
  Ennek a cikknek akkor lenne értelme, ha ezzel kapcsolatban egy allergológus orvos is mondana valamit. Így gyakorlatilag egy a sok baromság közül, amit hall az ember az utcán.

  - Gondolkozz el egy kicsit azon amit írtál.
  11. vélemény 2013.05.31. 10:32 - nek igaza van!”
 • 13. Qllancs 2013. május 31. 11:18
  „2. te csak tudod milyen az !?
  biztosan próbáltad már mind kettőt.

  Kutyaharapást..szőrével ! népi mondás. De lehet benne igazság. Aki allargiás ,próbálja ki ezt a módszert.Lehet,hogy hatékonyabb a sok ezer ft os , gyógyszernél ! Mária Treben könyvet érdemes nézegetni.Rengeteg hasznos tanács van benne. V. a Fűben-fában orvosság c. könyvet átnézni.”
 • 12. Elendur 2013. május 31. 10:47
  „2. karaly 2013.05.31. 08:20

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Parlagf%C5%B1
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Kender

  Csak, hogy tanulj, egy kicsit! :)”
 • 11. vélemény 2013. május 31. 10:32
  „7. kivia
  Ennek a cikknek akkor lenne értelme, ha ezzel kapcsolatban egy allergológus orvos is mondana valamit.
  - Ha egy allergia bizniszben érdekelt (ebből él) orvos azt mondaná, hogy ez (számukra) nem jó módszer, akkor Csanki úr és követőinek tünetei megújulnának?”
 • 10. vélemény 2013. május 31. 10:11
  „azok, akiknek megszűntek a tüneteik, megköszönték neki a nem minden ....
  -Hol a cikk vége?”
 • 9. Rézgróf 2013. május 31. 10:10
  „Az indiánok használták bőrtünetek, láz és néhány egyéb betegség kezelésére, de a növény allergizáló hatására is felhívják a figyelmet. Ezt a magyar citálók már nem idézik..
  http://books.google.hu/books?hl=hu&id=f4qql6V8a38C&q=artemisia#v=snippet&q=common%20ragweed&f=false
  http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/05/10/kezdodik_a_parlagfuszezon”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezetlen útszakasz Hódmezővásárhelyen

Olvasónk jelezte: Hódmezővásárhelyen a Rárósi és az Erzsébeti utat összekötő mezőgazdasági út felújítása nem fejeződött be, jó ideje félkészen áll. Tovább olvasom