Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Csarnokot álmodtak az ifjúsági házba

Vásárhelyi termékeket és szolgáltatásokat vinne be a volt Zrínyi utcai ifjúsági házba Szabó Margit kertészmérnök, gyógynövényszakértő. Bár az ötletet a város is támogatja, az épületet nem tudja biztosítani, mert az magánkézben van. Kiderült: a tulajdonos sem zárkózik el a vásárcsarnok ötletétől.
Kaszinónak épült, majd ifjúsági házként működött. Szabó Margit ide képzelte a vásárcsarnokot. Fotó: Tésik Attila
Vásárcsarnokként üzemeltetné a kaszinónak épült, majd sokáig ifjúsági házként működő, jelenleg üresen álló Zrínyi utcai épületet Vásárhelyen Szabó Margit kertészmérnök, gyógynövényszakértő. Elképzelését támogatja az önkormányzat is. Az ügy egyelőre azért áll, mert a kiszemelt épület nem a városé.

– A várossal közös elképzelésünk, amely szerint lokálpatrióta üzletházat hozzunk létre az épületben, úgy néz ki, dugába dőlt, mert a ház nem az önkormányzat tulajdona. Megvásárolni az ingatlant pedig túl bonyolult lenne a városi vállalkozások összefogásával – már ha az egyáltalán eladó lenne. Eredetileg azt terveztük, hogy olyan üzletházat üzemeltetnénk benne, mely a Hódmezővásárhelyen előállított termékeket és szolgáltatásokat vonultatná fel – mondta a vásárhelyi kertészmérnök.

A város vezetésének is tetszett az ötlet. Lázár János polgármester össze is hívta a vállalkozókat, akiknek Szabó Margit ismertette elképzeléseit. A pozitív fogadtatás ellenére azonban a dolog nem folytatódott tovább.
– Pedig az épület, némi belső átalakítás és felújítás után alkalmas lenne erre a célra – mondta a kertészmérnök.

– Semmi akadálya nem lenne az épület ilyesféle hasznosításának – mondta lapunknak Mucsi József. A helyi vállalkozó, aki 2000 óta fele részben tulajdonosa egy cégen keresztül az épületnek, lapunktól hallott először a vásárcsarnok ötletéről, amit jó elképzelésnek tart. Úgy vélte, hogy az ingatlan alkalmas lenne erre a célra. A belső felújítása sem kerülne sokba, a legtöbbet az elektromos hálózatra kellene költeni. Hozzátette: a házfelújítást már hosszabb ideje fontolgatják, így annak már amúgy is készen állnak a tervei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél év, több mint 30 ezer látogató Vásárhelyen

Megnyitása óta, azaz fél év alatt több mint harmincezren látták a vásárhelyi Emlékpontot. Az új… Tovább olvasom