Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Csatornaügyben nyomoz a rendőrség

Nyomoz a megyei rendőr-főkapitányság a mártélyi csatornázás ügyében, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és más bűncselekmények gyanúja alapján, ismeretlen tettes ellen. Egy vásárhelyi lap Balogh Jánosné polgármester felelősségét firtatja. Mint kiderült, őt tanúként hallgatták ki az ügyben.
Utolsó simítások Mártélyon. A Rákóczi téren betemették az árkokat Fotó: Tésik Attila
Vizsgálja a rendőrség a mártélyi csatornázás körülményeit. Lapunk kérdésére a megyei főkapitányság sajtóreferense közölte, valóban folyik eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) gazdaságvédelmi osztályán, mégpedig jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és más bűncselekmények gyanúja alapján, ismeretlen tettes ellen. A feljelentés a vásárhelyi kapitányságra érkezett, de onnan – elfogultságra hivatkozva – átküldték az ügyet a szegedi rendőrségre. Mivel a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűncselekmény felderítése megyei főkapitánysági hatáskörbe tartozik, végül így került a megyei rendőr-főkapitánysághoz.

A rendőrségi közleményben nincs ennél több konkrétum: a referens a szűkszavúságot azzal magyarázta, hogy ilyenkor az összes körülményt figyelembe véve válaszolnak, betartva az adatvédelmi, személyiségjogi eljárásokat.

A Vásárhelyi Riport című újság tegnap megjelent száma viszont azt írja,
Már a helyreállítás folyik

A csatornahálózat eközben elkészült, most zajlanak az utómunkák. A közterületeken betemetik az árkokat, a tervek szerint október végén adják át a szennyvíztisztító telepet. A mártélyi képviselő-testület úgy döntött, hogy a telep három hónapos próbaüzeme alatt a lakosoknak nem kell fizetniük a tisztításért. Ezt követően az ivóvíz díjával megegyező összeget, vagyis 183 forint plusz áfát kell fizetniük csatornadíj gyanánt, köbméterenként.  
„jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység bűntette, csalás bűntette, hanyag kezelés vétsége, magánokirat-hamisítás vétsége, hamis tanúzásra felhívás bűntette, valamint jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűncselekménye" miatt folyik a vizsgálat. A vásárhelyi társasági magazin cikkírója szerint előbb-utóbb megkerülhetetlennek tűnik az MSZP, valamint a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség tavaszi képviselőjelöltjének, Balogh Jánosné mártélyi polgármesternek a szerepe ebben az ügyben. Felteszi a kérdést: „Vajon alkalmas-e közfeladata ellátására egy olyan polgármester, aki tizenkét év vezetői gyakorlat után sem látja át a bűncselekménytől hemzsegő ügy visszásságait? Vagy épp kezdettől átlátta?"

Baloghné lapunk kérdésére elmondta, valóban indult eljárás, de őt tanúként hallgatták meg az ügyben, és nem született semmilyen határozat.

– Felháborítónak tartom a magazin cikkét, személyemet és az önkormányzatot is elmarasztalják, ez az egész csak politikai célzatú hangulatkeltés és rágalomhadjárat – véli Balogh Jánosné. Aki azt is hozzátette: a történtek után Lázár Jánost becsületsértés miatt feljelenti.
Korábban már többször beszámoltunk arról, hogy Lázár János országgyűlési képviselőként azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen, mert véleménye szerint visszaélés történt a mártélyi beruházás lebonyolításában.

– Sajnálattal értesültem arról, hogy Balogh Jánosnénak rendőrség ügyei vannak. A problémáit ne velem, hanem a Magyar Köztársaság rendőrségével tisztázza – nyilatkozta lapunknak Lázár János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega, új kenyér, bírálat

Kicsinek bizonyult a vásárhelyi Andrássy utca és a Kossuth tér, akkora tömeg gyűlt össze a szombat… Tovább olvasom