Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Csökkentenék a távfűtés díját

Jövedelmi viszonyhoz kötött, illetve „családtámogató" díjcsökkentést tervez a helyi távfűtésben a vásárhelyi önkormányzat. Az új kedvezmények jövő júliustól lépnének életbe. A város immár száz százalékban tulajdonosa a szolgáltatásban érdekelt cégeknek.
Nyáron már nem kellett alapdíjat fizetniük azoknak, akik távfűtött vásárhelyi lakásokban élnek. A sokak által igazságtalannak tartott, hosszú évek óta létező terhet tavasszal törölte el a közgyűlés.

A közgyűlés mai ülésén várhatóan újabb, 2800 távfűtött háztartást érintő kedvező lépésre szánja el magát. Mégpedig arra, hogy kidolgozzon egy „családtámogatási jellegű", illetve egy, a jövedelmi viszonyokon alapuló, szociális jellegű díjcsökkentést. Mindezt az teszi lehetővé, hogy a város kivásárolta a francia társtulajdonost a Távfűtő Kft.-ből, s megvásárolta a távfűtéshez felhasznált termálvizet kitermelő Geohód Kft. másik felét az Aquaplus Kft.-től.

Vásárhelyen két esztendeje amúgy sem emelkedtek a távfűtés díjai. Ez mostanra tízszázalékos díjcsökkenést, az összesen 10,5 százalékos inflációt figyelembe véve, reálértékben 20 és fél százalékos árcsökkenést hozott. A még részleteiben kidolgozás alatt álló, várhatóan 2007 júliusától életbe lépő díjcsökkentés újabb tíz százalék megtakarítást jelent majd a fogyasztóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki elszökik, soványan jön vissza

Tizenkét lakója van a vásárhelyi speciális gyermekotthonnak – mi hat cserfes tinédzser lánnyal… Tovább olvasom