Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Csúszik a kéményfelújítás

Arra számított Vásárhelyen két Oldalkosár utcai társasház több száz lakója, hogy sikeres pályázatuk segítségével még a nyáron felújítják az épületek életveszélyes kéményeit. A közbeszerzési pályázaton azonban kiderült, a kivitelezők a tervezett költség duplájáért vállalnák a munkát.
Az érintett házak lakói a nyári munkakezdésre számítottak. Fotó: Tésik Attila
Körülbelül 20 millió forintba kerülne a vásárhelyi Oldalkosár utcai két négyemeletes épület, a 3. és az 5. alatti ház életveszélyes kéményeinek felújítása. A két társasház 152 otthonának lakója sikeresen pályázott a felújításra. A munkálatokhoz elnyerték a költségek harmadát, a másik harmadát a helyi önkormányzat biztosítja, a fennmaradó részt maguk a lakók állják.

A kényszerű lépést az indokolja, hogy a lakók már többször jelezték Csák Péter közös képviselőnek: a földgáz vissza-visszaáramlik a lakásokba. Néhány évvel korábban pedig a Dégáz adott ultimátumot az ott élőknek azzal, ha nem oldják meg a problémát, akkor megszünteti a gázszolgáltatást.

A város által kiírt közbeszerzési pályázaton három cég indult, ezek azonban a kalkulált összegnek több mint a duplájáért vállalnák a munkát.
– Vagy eredménytelennek nyilvánítjuk a közbeszerzési pályázatot, vagy leülünk az indulókkal, hogy tárgyaljunk a kivitelezés költségeiről – mondta lapunknak Weszely Tamás, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának vezetője.

– Nagyon várták már a lakók, hogy megkezdődjenek a munkálatok, főleg amikor megtudták, hogy nyertünk a pályázaton. Attól tartanak, ha az idén nem történik semmi, elvész a pályázati pénz, azt ugyanis december 31-éig kellene felhasználni – mondta Csák Péter. A két épület közös képviselője hozzátette: személyesen is megkeres más kivitelezőket, hogy érdeklődjön, mennyiért vállalnák el a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rubin, a póni csupán 70 centis

Félméteres kis póni született nemrég a vásárhelyi Rácz családnál, Rubin most a ház büszkesége.… Tovább olvasom