Délmagyar logó

2018. 09. 22. szombat - Móric 17°C | 26°C Még több cikk.

Cukorbeteg gyerekek ellátására készülnek: tanfolyamot szerveznek az óvónőknek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A félnapos programon az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati képzésen is részt vesznek a nevelők.
– Ma Magyarországon több mint 5 ezer cukorbeteg gyermek él. Majdnem mindegyiküknek egész életében inzulininjekcióra van szüksége – tudtuk meg Gémes Renáta projektvezetőtől. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013-ban indította útjára a Belevalók című, pedagógusoknak szóló ingyenes diabétesz-oktatóprogramját. – Az országban többször is előfordult, hogy óvodák, iskolák nem fogadták a cukorbeteg gyerekeket, mert nem ismerték a betegséget, és féltek a felelősségvállalástól. Az elmúlt 4 évben az ország több pontján szerveztünk tanfolyamot, hogy segítsünk a pedagógusoknak. Október 4-én Hódmezővásárhelyen lesz a következő állomásunk a Varga Tamás Általános Iskolában. A félnapos programon az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati képzésen is részt vesznek a nevelők. Megismerik a vércukormérő, az inzulinadagoló és az inzulinpumpa működését. Szó esik a szénhidrátmérésről és -számolásról is.
 Fotó: Egy Csepp figyelem alapítvány
Fotó: Egy Csepp figyelem alapítvány

A tanfolyamhoz a vásárhelyi Szőke cukrászdák is hozzájárulnak: október első hetében minden eladott paleo- és hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemény árának egy részét ajánlják fel a jótékony célra, hogy minél több pedagógus fogadhassa felkészülten a cukorbeteg gyermekeket – tudtuk meg Szőke Zoltán tulajdonostól.
Egyedülálló szegedi ovi

Diabéteszes gyerekek fogadására specializálódott a szegedi Vedres utcai óvoda – erről néhány hónapja írtunk lapunkban. Ápolónőket foglalkoztatnak, akik biztosítják a szakszerű ellátást a cukorbeteg gyerekeknek. Ez országosan is egyedülálló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi paradicsom Vásárhely: sirályok követik a traktort

Igazi paradicsom Vásárhely: sirályok követik a traktort
Igazi paradicsom Vásárhely határa a dankasirályoknak. Tovább olvasom