Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Czunyiné: Az óvoda út az iskolába

Vásárhely legújabb tanintézményében, a 240 millió forintból épült Nádor utcai óvodában tartották tegnap a városi tanévnyitót, amelyen Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár hangsúlyozta: az óvoda út az iskolába.
– Ez a legszuperebb hely – mondta egy szöszi kislány az új, 240 millió forintból épült, 100 férőhelyes Nádor utca óvoda tornaszobájában, amit a hivatalos ceremónia előtt birtokba vehettek a gyerekek és a szülők.

A tagintézmény vezetője, Molnárné Dobsa Magdolna felidézte, hogy az elbontott régi épületbe 123 évvel ezelőtt, 1891. augusztus 31-én léptek be az első ovisok, azóta nagy utat jártak be, és most a költözködésnél negyven szülő is segített.

Felavatták az új vásárhelyi óvodát. Fotó: Schmidt Andrea.

Almási István hódmezővásárhelyi polgármester szerint „nevelni csak úgy tudunk, ha látjuk a gyerekben a felnőttet, akivé lesz". Az új Nádor utcai óvoda a legjobbat ígéri a kicsiknek, ahol – az óvodapedagógusoknak köszönhetően – a nevelésen túl érzelmi biztonság, derűs, szeretetteli légkör veszi majd őket körül – mondta még el. Az ünnepséget ovisok, iskolások műsorai színesítették.

– Vásárhely, azon belül Újváros felemelkedését az oktatás, az itt élők tudása adhatja meg. Ez a nap nemcsak az újvárosiak ünnepe, minden helyi óvodáé, iskoláé, mert itt, a legújabb tanintézményben tartjuk a városi tanévnyitót. A kormánynak, a településeknek támogatni kell azokat a fiatalokat, akik gyereket vállalnak, és helyben akarnak nekik mindent megadni. A családok anyagi helyzetétől függetlenül biztosítani kell a gyerekek tehetségének kibontakoztatását – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint ezt szolgálja a köznevelési rendszer átalakításának folytatása is.

Utóbbi gondolathoz csatlakozott a tanévet megnyitó Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár. – Az óvoda az iskolára való felkészülés helye. Úgy is fogalmazhatunk: az iskola az óvodai neveléssel, fejlesztéssel, a különböző hátrányok leküzdésével kezdődik, hogy az első osztály padjaiba már minden kisdiák egyenlő eséllyel indulva ülhessen be. Az óvoda út az iskolába – hangsúlyozta az államtitkár.

Az ünnepség zárásaként Lázár János, Czunyiné Bertalan Judit és Almási István átvágta a nemzetiszínű szalagot, amelyből több apróság is kapott egy darabot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinka a postaládában

A mindszenti 60 éves kőműves, Tóth István híres dió- és körtepálinkájáról, melyet 20 éve nem iszik, csak főzet. Tovább olvasom