Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Darabolós gyilkosság borzolja a kedélyeket Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 164 darabba vágta élettársát egy gyilkossággal gyanúsított vásárhelyi asszony – terjedt el a helyi híresztelés nyomán az országos bulvársajtóban. A 35 éves, várandós Henrietta először előzetesbe került, most házi őrizetben van, édesapja nemrég öngyilkos lett.
Elterjedt a hír Vásárhelyen, és egy országos bulvárlap is megírta: a 35 éves vásárhelyi Henrietta megölte, majd 164 darabba vágta élettársát, a 62 esztendős Istvánt, hogy eltüntesse a holttestet. A gyilkosságról májusban beszámoltunk – csak annyit erősített meg a rendőrség, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett. A várandós asszonyt gyanúsítottként hallgatták ki, a hírek szerint részletes beismerő vallomást tett. A rendőrség sem ezzel, sem a holttest megtalálásával kapcsolatban nem kommentálta az értesüléseket. Szenti Szabolcs, a megyei kapitányság szóvivője lapunknak azt mondta: most is gőzerővel nyomoznak, a szakértői vélemények pedig még nem készültek el.

Újvároson, a Kölcsey utca 65/A alatt lakott a család – az év elején költöztek az ingatlanba –, ott nevelték közös gyermeküket, a 10 éves Eleket. A bíróság elrendelte Henrietta házi őrizetbe helyezését.


Ebben a házban történt a tragédia. A szomszédok szerint otthon vannak, de nem nyitnak ajtót. Fotó: Schmidt Andrea
Ebben a házban történt a tragédia. A szomszédok szerint otthon vannak,
de nem nyitnak ajtót. Fotó: Schmidt Andrea

Elmentünk a tragédia helyszínére, többször csöngettünk, kopogtunk, de csak két dühödten csaholó kutyát láttunk.

– Úgy tudjuk, itthon vannak, de úgysem engedik be magukat – mondta az egyik közeli, neve elhallgatását kérő szomszéd. – Időnként a rendőrség is cirkál erre.

Egy környékbeli nő elmondta, hallotta, hogy 164 darabba vágta élettársát az asszony, ezt mindenki beszéli az utcában, mint ahogy azt is, szerelemgyereket hord a szíve alatt. És már sietett is tovább, mondván, nem szereti a nyilvánosságot.

Ha annak a fele igaz, amit az emberek beszélnek, már az is szörnyű – mondja Kiss János. Fotó: Schmidt Andrea
Ha annak a fele igaz, amit az emberek beszélnek, már az is szörnyű – mondja Kiss János.
Fotó: Schmidt Andrea

A közelben lakó Kiss János elmondta: ő is látott jövés-menést a portánál. A darabolással kapcsolatban közölte, konkrét számot nem hallott, viszont annak idején valószínűleg nem ok nélkül vizsgálódott közel egy hétig a házban és az udvaron a rendőrség. – Ha annak a fele igaz, amit az emberek beszélnek, már az is szörnyű – tette még hozzá. Hallott arról is, hogy a 35 éves asszony összejött egykori szerelmével, és tőle vár gyermeket.

Információink szerint Henrietta édesapja, Sándor – talán nem tudta feldolgozni a történteket és összeomlott – a közelmúltban öngyilkos lett, késsel szíven szúrta magát. A gyilkosság nyilvánosságra kerülésének másnapján Sándor telefonon megkereste szerkesztőségünket, és arról beszélt, hogy nem hisz lánya bűnösségében. Elmondta azt is, lánya és élettársa közt nem volt jó a kapcsolat, Sándor szerint István terrorizálta, többször bántotta Henriettát. Nem sokkal később Sándor meggondolta magát, azt kérte, nyilatkozatát ne közöljük.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. mag 2011. szeptember 01. 06:01
  „ügyes húzás volt henrietta . a vén <moderálva>”
 • 22. DMagóg 2011. augusztus 31. 20:21
  „22. 9349779 2011.08.31. 18:25!
  Sajnos, a mi környezetünkben sem ez borzolja a kedélyeket. <moderálva offtopic>”
 • 21. szőkecica 2011. augusztus 31. 12:04
  „Biztosan megvolt az oka arra amit tett, van amikor egy helytelen út a kiút. Gondolom dönteni e kellett: az ő élete vagy a szerb zsarnoké. A cikk írója magába nézhetne egy kicsit.”
 • 20. varadipal 2011. augusztus 31. 10:10
  „Nincs új a Nap alatt. A régi szállóige:
  "-Lédererné mi van a kosárban?- Kodelkának keze, feje, lába."
  Ítéletet a bíróság mondjon ki.A személyiségi jogok védelmére meg az ombudsman hivatott.”
 • 19. mittudomka 2011. augusztus 31. 09:43
  „c3po Alapvetően igazad van, de gondolod, hogy egy Vásárhely nagyságú városban ne tudnák az osztálytársak mi történt?”
 • 18. c3po 2011. augusztus 31. 09:34
  „A kedves cikkíró nem sért-e személyiségi jogokat, hogy a nevet és lakcímet tesz közzé, bulvársajtóra, és "szavahihető" szomszédok elbeszélésére alapozott irományában? A renderségtől semmit nem tudott meg, pedig lehet, hogy érdekesebb lenne arról írni, mi alapján döntöttek a háziőrizet melett? Vajon egy bármilyen bűnügyben gyanúba keveredő politikus -aki egyébként közszereplő- gyerekének nem túl gyakori nevét és lakcímét is ilyen bátran lemerné írni? Miért is fontosak a cikk szempontjából ezek az adatok???? Nem tud érdemleges informásiót adni, de valamivel ki kell tölteni a helyet? Csak gratulálni tudok a cikkhez, mellyel a gyanúsított gyermekét igen kellemetlen helyzetbe hozta, mivel az osztálytársai mostmár 100% ig tudni fogják, hogy az Ő édesanyja szerepel a cikkben!”
 • 17. booo 2011. augusztus 30. 20:43
  „10. orszagzaszlo936 - Maximálisan egyetértek veled!
  Az emberek többségének sajnos ilyenre van igényük! Ha nem így lenne, akkor sok ujság rég csödbe ment volna. Valaki csak megveszi és hasznot is termel a lap!

  A kommentelőket a médiatörvény jelentősen leszabályozta -ugye DM ? - de nem a szabad vélemény nyilvánítás ellen kellett volna tenni e törvényben hanem az ilyen esetek ellen!
  Bekapcsolom a TV-t, jön a hírek. Mit hallok és látok? 10 ember halt meg, 3 embert gyilkoltak meg, 5 embertől loptak el valamit, 2 bombariadó, Kovács Erzs!kének megfialt a kutyája, Japánban 1 panda bébi született zöld szemmel. VVGizi havi ciklusának csúcsára ért.
  Sorolhatnám...
  Hírérték majdnem nulla -legalábbis számomra- és nem is érdekelnek az ilyen hírek. Régebben is voltak ilyen események, de akkor az emberek a munkájukkal voltak elfoglalva és a hírek is jeletősen "igényesebbek" voltak. Volt hírértékük. Manapság ha nem folyik vér, nem hal meg 1-2 ember az már nem is hír, nem érdekel senkit.
  Egyre jobban híréhesek az emberek! De meddig lehet még ezt fokozni?
  Én már be sem kapcsolom a magyar TV csatornákat, inkább az ismeretterjesztő csatornák műsorát nézem.
  Elegem van a hírhajhászásból és az igénytelen hírekből!”
 • 16. info 2011. augusztus 30. 17:50
  „6. papika56 2011.08.30. 10:30 - egyedül nem megy, egyedül nem megy.............”
 • 15. DMagóg 2011. augusztus 30. 17:49
  „13. sügér63! A sült sügérnek is hiába mondják, hogy szedd már össze magad!”
 • 14. henriette.m 2011. augusztus 30. 16:35
  „10. orszagzaszlo936 2011.08.30. 12:30

  Abszolut igazad van, teljesen egyetértek Veled!”
 • 13. sügér63 2011. augusztus 30. 16:24
  „Akkor már hiába mondják neki,hogy szedd már össze magad....szegény.”
 • 12. Mike3 2011. augusztus 30. 13:43
  „11: ja.
  10: a caps lock hozzászólásokat a rutinos ember már el sem olvassa”
 • 11. abai 2011. augusztus 30. 13:18
  „Aki csupa nagybetűvel ír, az tulajdonképpen csak ordítozik”
 • 10. orszagzaszlo936 2011. augusztus 30. 12:30
  „EGY KEDÉLYBORZOLÓ ÉS SZENZÁCIÓHAJHÁSZ DOLOG VAN MA KIS HAZÁNKBAN:
  A MÉDIA

  LÉTELEMÜK MINDENHOL OTT LENNI. SOK ÉVVEL KORÁBBAN KARAMBOLOZTAM, AMELY KARAMBOLBAN 7 EMBER HALT MEG, MI SZERENCSÉRE TÚLÉLTÜK. A KIVÁLÓ MÉDIA HAMRABB KIÉRT, MINT A MENTŐ, MEG A RENDŐR, S AHELYETT, HOGY SEGÍTETT VOLNA, CSAK TUDÓSÍTOTT, S MINENÁRON TUDÓSÍTANI AKARTAK. AMELYIK ELKÉSETT, AZ ORDENÁRÉ MÓDON BESZÉT A RENDŐR SZÁZADOSSAL, AMIÉRT NEM ENGEDTE A LETAKART HALOTTAKAT ÚJRA KITAKARNI ÉS LEFILMEZNI. AZÓTA ÚTÁLOM AZ ILYEN SZENZÁCIÓHAJHÁSZ CIKKEKET ÉS AZOKAT, AKIK SZERINT CSAK ILYEN SZÖRNYŰ DOLGOK TÖRTÉNNEK. FOLYAMATOSAN ROMBOLJÁK AZ EMBEREK LELKÉT, MERT ÍGY A GAZDÁIK A POLITIKAI OLDALRÓL ÍRÁNYÍTHATJÁK A NÉPET, MERT LASSAN MÁR MINDEN MINDEGY NEKIK.”
 • 9. Én2 2011. augusztus 30. 12:20
  „Büszkék lehetünk Vásárhelyiek.”
 • 8. eldorádó 2011. augusztus 30. 12:01
  „1. a következő bulvárhír:
  164 pixelre darabolta az élettársát a fodrásznő”
 • 7. niemand 2011. augusztus 30. 11:13
  „Henrietta, támogatott édesanya lesz, a baba születése után? Szegény gyerek!”
 • 6. papika56 2011. augusztus 30. 10:30
  „Honnan tudják hány db vágta ? Nem egyedül csinálta az biztos. A régi szerető is benne van. Egy nő nem képpes egyedül ekkora mészárlásra. Egy serpenyővel verte fejbe ? öntött vas volt talán--mert egy teflonnal nem lehet akkorát ütni. A férfi szerb katona volt / pilóta / gondolom még így 62 évesen is jó kondiban volt ! a 27 év korkülönbség --háááát , a pasasnak volt pénze, Pesten egy szórakozó helynek volt a tulaja, maffia kapcsolatokkal. a hölgyike ott volt pultos.
  Biztos <moderálva> megtudta, hogy szeretöje van a nőnek--sőt gyereke is lesz tőle --biztos nagy cirkusz lehetett.
  Ez a háziőrizet is gyanús : emberölésért--előzetesben tartják a delikvenst--sőt kissebb lopásért is . Szülni meg a börtön korházban szoktak .
  Jó ügyvédje lehet !
  Azt hogy a papa is késsel lett öngyilkos---ezekszerint a kés használata --családi hagyomány ??”
 • 5. Mike3 2011. augusztus 30. 10:20
  „Dexter”
 • 4. mhajni82 2011. augusztus 30. 10:09
  „"Nem sokkal később Sándor meggondolta magát, azt kérte, nyilatkozatát ne közöljük. "- most, hogy mar halott azert ennek leirjak, hogy mit mondott...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi strandfürdő szarkái a szomszédba is betörtek

Hódmezővásárhely - Egy 16 éves fiú tört be 18 éves társával kétszer is a szomszédjába… Tovább olvasom