Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Decemberben várható a kifizetés

Megkapják pénzüket a felszámolt vásárhelyi Aranyági Mezőgazdasági Gazdaszövetkezet volt tagjai, akik eddig hiába vártak erre. A szakminisztérium várhatóan még az idén elkezdi a kártérítések kifizetését.
– Az iratok döntő többségét megküldtük a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) megyei hivatalának, és várhatóan december közepére hozzák meg első határozatukat. Ezt követően kezdődhet a kártérítések kifizetése – foglalta össze a felszámolt vásárhelyi Aranyági Mezőgazdasági Gazdaszövetkezet, vagyis a volt Marx Tsz egykori tagjait érintő ügy jelenlegi állását Kovács Pál, a polgármesteri hivatal jogi- és közigazgatási irodájának vezetője.

Korábban beszámoltunk a lapunkban arról, hogy harminc elkeseredett egykori szövetkezeti tag azzal kereste fel Lázár János polgármestert, hogy hiába ért véget a téesz felszámolása, nem kapták meg a volt földjeik után járó pénzüket. A volt dolgozók attól tartottak, hogy a szövetkezet eltűnt iratállománya miatt nem juthatnak hozzá jogos tulajdonukhoz.

Az önkormányzat illetékes munkatársai két hónapi kutatómunkával összegyűjtötték az iratokat, melyek szerint a gazdák talán valóban késtek a panaszaikkal, azért természetesen jár nekik a kártérítés. A 681 tag leadott papírjait a polgármesteri hivatal jogi- és közigazgatási csoportja továbbküldte az FVM-nek.

Kovács Pál hozzátette: a volt tagok megkapják a pénzüket, most már csak a szaktárca határozatára kell várni. Ha ez megszületik, máris hozzájuthatnak az 1992. évi vagyonnevesítés összegének 18-20 százalékához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre menekül a vásárhelyi kórház

A pozícióit védő vásárhelyi Erzsébet-kórház vezetősége minden lehetőséget megragad: pályázati… Tovább olvasom