Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Decembertől újra öt orvos dolgozik Mindszenten

December elsejétől hosszú idő után újra öt háziorvos gyógyítja a mindszenti pácienseket. A képviselők tegnap zárt ülésen egy szegedi doktornőnek, Éles Évának szavaztak bizalmat.
Közel egy év után sikerül betöltetni egy háziorvosi praxist Mindszenten. Horváth István főorvos nyugdíjba vonulását követően öt helyett négy doktor munkájára lehetett csak számítani a kisvárosban. Az önkormányzat ugyan több pályázatot is kiírt a megüresedett álláshelyre, de sokáig nem játak sikerrel.

A meghirdetett praxisra az elmúlt hónapokban három háziorvos jelentkezett – tudtuk meg Zsótér István polgármestertől. Két alkalommal ugyanaz a jelölt adta be a pályázatát, ám sem elsőre, sem pedig másodjára nem kapott bizalmat a mindszenti kötődésű férfi, mint ahogy a másik pályázó sem. Az, hogy végül is mi volt a kifogás ellenük, az nem derült ki. A képviselők ugyanis zárt ülésen tárgyalták a háziorvosok ügyét. A polgármester azért azt megjegyezte: már-már az önkormányzatoknak kell pályázniuk a háziorvosokra, nem pedig fordítva, hiszen az állásajánlatra alkalmanként csak egy jelentkező akadt.

Ezzel egyébként Hevesi István települési képviselő is egyetértett, aki szerint manapság nem vonzó a háziorvosi szakma, miután ezzel a praxissal nem lehet sokat keresni. Négy háziorvos viszont sokáig nem bírja ellátni a mindszenti pácienseket.

A megüresedett praxishoz tartozó betegeket Gémes Csaba gyógyítja, aki így két körzetet lát el, mintegy két és félezer mindszenti tartozik hozzá. Mint megjegyezte: ez hosszú távon nagyon leterhelő feladat. A háziorvos szerint egyébként a fiatal diplomás doktorok többségének nem igazán jelent perspektívát egy kisvárosi praxis, amikor mondjuk külföldi munka estén akár tízszer többet is kereshetnek.

A mindszenti háziorvosügy végére a tegnapi testületi ülésen került pont. A képviselők zárt ajtók mögött, negyedik nekifutásra egy szegedi pályázónak szavaztak bizalmat. Éles Éva doktornő december elsejével veheti át a praxist. Az önkormányzat szolgálati lakást is biztosít neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégenként gazdálkodik Kispál Ferenc

Könnyebb feladatnak gondolta az országgyűlési képviselőséget Kispál Ferenc. A Fidesz megyei… Tovább olvasom