Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Détár és Rékasi: házasság a színpadon

Hódmezővásárhely - Szombaton mutatták be a fővárosi Madách Stúdióban, ma este pedig már a vásárhelyi Petőfi Művelődési Ház színpadán látható Bergman Jelenetek egy házasságból című színdarabja, Détár Enikő és Rékasi Károly előadásában.
A színészházaspár számára a legnehezebb feladatnak a próbák során az ágyjelenet bizonyult. A nézőknek eszébe juthat: néhány éve épp az ő házasságukról írt a sajtó.

A Jelenetek egy házasságból című előadás ma este 7-kor kezdődik a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. Détár Enikő és Rékasi Károly huszonhárom éve házasodott össze, de a próbák idején azt nyilatkozták: ez a darab életük eddigi legnehezebb feladata. A dráma egy házasság felbomlását ábrázolja, s két évvel ezelőtt arról adott hírt a bulvársajtó, hogy a Rékasi–Détár házaspár kapcsolata válságba jutott. Szerencsére néhány hét alatt rendbe jött minden.

Détár Enikő és Rékasi Károly a pesti előadáson. Olykor önmagukat adták Fotó: DM/DV

Détár Enikő szerint a komoly kapcsolatokra jellemzőek a darabban is látható jelenetek, mégis nehéz mindezt a saját párjával a színpadon eljátszani.

– Huszonegynéhány évvel ezelőtt Halász Judit és Tahi-Tóth László főszereplésével a Pesti Színházban már ment ez a darab, melyben gyakorlatilag a magánéletüket tárják fel a szereplők – mondta lapunknak tegnap Rékasi Károly. Úgy véli, hogy a legfőbb kérdés Bergman művében is, az, ami a hétköznapi életben: szembe merünk-e nézni önmagukkal?

– Ezt az előadást szeretnénk elvinni olyan városokba, amelyeknek nincs saját színházuk, de az ott élők igénylik a színházi élményt, igazi díszletekkel, igazi világítással, igazi jelmezekkel. S hogy miért elsőként Vásárhelyre hozzuk el a darabot? Mert itt éltek először ezzel a lehetőséggel, itt szeretnék ezzel a színfolttal gazdagabbá tenni a helybeliek év végéjét – árulta el Rékasi Károly.

Nehéz ágyjelenet

A színészházaspárnak nem a veszekedések színpadi megjelenítése, hanem az ágyjelenet színrevitele bizonyult a legnehezebbnek. Détár Enikő azt mondta: a próbák során kamaszként viselkedtek, s csak a sokadik próbálkozásra sikerült úgy a játék, ahogy azt szerették volna.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modernizálják a vásárhelyi szennyvíztisztítót

Hódmezővásárhely - Kishomok csatornázásával párhuzamosan a tizenöt évvel ezelőtt átadott városi… Tovább olvasom