Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Deutsch Tamás sokat tanult a vásárhelyiektől

Hódmezővásárhely - Nem lepte meg Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőt, hogy az uniós magyar elnökség kezdete a médiatörvény-vitától volt hangos. Úgy véli, a kormány nyitott a törvény módosítására. A politikust Vásárhelyen kérdeztük.
– Uniós elnökségünk nyitányát a program helyett a médiatörvény körül kialakult vita határozta meg. Hogyan élte meg ezt az Európai Parlament képviselőjeként?
– Nem öröm, hogy így kezdődött a soros elnökség. A médiatörvény elfogadása előtti indulatos politikai támadások viszont már előrevetítették, ezért nem lepett meg. Úgy gondolom, végül sikerült a magyar kormánynak egy racionális, higgadt megoldás felé elvinni a méltatlan támadásokkal teli vitát. Az Unió médiaügyekkel foglalkozó biztosának küldött válaszból kiderült, a kormány nyitott a törvény módosítására és a tárgyalásokra.

– Mit vár az uniós elnökség fél évétől?
– A magyar kormány programját kimondottan magas színvonalúnak értékelik. A múlt pénteki első uniós csúcsértekezleten energiapolitikai kérdésekben áttörő döntések születtek, olyan infrastrukturális beruházások mellett kötelezte el magát az Unió, amelyek az energiafüggőség csökkentéséhez járulnak hozzá. A gazdasági válság megoldásához uniós változásokra van szükség. Az ehhez kapcsolódó jogszabályok módosítását várom.

– Élvezi az uniós munkát, vagy visszavágyik a parlamentbe?
– Nagyon élvezem az uniós képviselői feladatot. Olyan lehetőséget kaptam, amire nem is gondolhattam korábban. Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vagyok az alelnöke. Például olyan mélységben ismerhetem meg a költségvetés ellenőrzésének módszereit, amire eddig nem volt módom. Nem költöztem Brüsszelbe, hétfőtől csütörtökig vagyok kint. Így a magyar politikából sem szakadtam ki.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő nem költözött Brüsszelbe, ingázik. Archív fotó: Segesvári Csaba
Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő nem költözött Brüsszelbe, ingázik.
Archív fotó: Segesvári Csaba

– A sajtó különös figyelmet szentelt annak, hogy csatlakozott a Facebook Elég a hazugságokból közösségi oldalhoz.
– Ez nem egy indulatos reakció volt a részemről, hanem higgadt, tárgyszerű állásfoglalás. A médiatörvény körüli méltatlan vita miatt csatlakoztam. Az oldal sokkal érthetőbben fogalmazza meg azt, amit a politikusok úgy mondanak, elfogadhatatlan a kettős mérce. Az intézményesített hazugság, ami bosszantja, csüggedtté teszi az embereket. Politikában és attól függetlenül is elég a hazugságokból.

– Korábban gyakran lehetett látni Hódmezővásárhelyen. Most is a városba érkezik haza Brüsszelből?
– Van irodám a városban, és Csongrád, Békés megye mindegyik választókörzetében is. Két és fél évig laktam Vásárhelyen, ami rendkívüli volt az életemben, hiszen addig mindig Budapesten volt az otthonom. Sokat tanultam az itt élőktől.

– Politikustól szokatlanul falinaptárt készíttetett magáról. Miért?
– Tavaly szórólapot adtunk ki a munkámról szóló beszámolóról. Idén úgy döntöttünk, hogy egy falinaptárt készítünk. 19 ezer példány készült belőle, Csongrád, Békés megyében az országgyűlési választókörzetekben terjesztettük, Vásárhelyen pedig minden postaládába került. A visszajelzések szerint tetszik az embereknek. Sőt a hétvégén Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen is láttam, hogy kitették a falra.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. Csonka László 2011. március 20. 13:28
  „http://test.kesigomu.hu/video/1344-kabare-lazar-janos.html”
 • 62. Csonka László 2011. február 24. 23:07
  „Megjelentek az idei képviselői juttatások és vagyonnyilatkozatok az alábbi helyen:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39”
 • 61. DMagóg 2011. február 17. 09:33
  „55. clarification !
  "A híres szegedi halas bicska, a vásárhelyi citerakészítő, a hímző műhely, a kerámia a kosárfonó és jól emlékszem egy tűzzománcos is bemutatkozott odakint."

  Tudom, aljasság megjegyezni, hogy az aktuális élettárs édesanyja is köztük volt, bár nem érdemtelenül. (A fényképen ellenőrízhető.)”
 • 60. Stufff 2011. február 17. 08:11
  „57. clarification:
  Nem kell a kioktatás, nem kérek belőle. Nekem is megvan a magam véleménye és nem a butaságból ered, bár ez másnál vitatható. Ha csak ennyit tett a 20 év alatt az édes kevés. De ez nem vitafórum ez vélemény nyilvánitásnak a helye. Itt a cikkhez lehet hozzászólni és nem vitatkozni. A " meggondolatlan buta " megjegyzést visszautasitom.”
 • 59. Stufff 2011. február 17. 08:05
  „Hová lett az 58 hozzászólás? Töröltük?”
 • 58. félnótás 2011. február 16. 09:27
  „Hát igen, dolgos a gyerek.
  Csak valahogy nem közismert a tevékenysége.
  Az igen, hogy önkormányzati képviselőként hónapokig se látták anno, de a "tiszteletdíjat" gondosan felvette a költségtérítéssel együtt.
  Azért ez eléggé kétes hírnév.
  Mint ahogy az is, hogy a "forradalmi" múltjából kifelejtette a tényt, miszerint MSZMP KB segítséggel "szabadult" a csehszlovák "lángolásából".”
 • 57. clarification 2011. február 15. 23:50
  „56. Stufff: Akármennyire is nyom az irigység, Bizony-bizony minden mondat igaz! A tényeket el kell fogadni.
  Úgy gondolom nem az a lényeg ki hová akasztja, hanem hogy ne lejárassuk,hanem éppen hogy hozzuk fel jó hírnevünket, bárki is legyen az EU képviselő!

  Ha ismeretlenül ítélkeznék valaki felett irtózatosan meggondolatlan buta, és előítéletekkel teli lennék. Nemde?”
 • 56. Stufff 2011. február 15. 16:09
  „Ez szép!
  Biztos citerázni tanult és himzeni.
  Élete nagy műve pár mondatban. Lehet, hogy fele se igaz de szépen hangzik. Aggasd tele a szobádat a naptáraival.”
 • 55. clarification 2011. február 14. 22:16
  „Szeretném azért meghallgatni egyszer mit tanult D.Tamás a vásárhelyi emberektől. Valamiért nem irigylem őt, ismerem a vásárhelyi embereket.. A naptárt pedig azért tartom jó ötletnek, mert végre más is látható egy szóróanyagon a despotán kívül, aki kerüli mostanában az egyszerű emberek közelségét. D. Tamás viszont az egész Dél- alföldi régióban emberek között emberközeli kapcsolatban volt, Sőt, Brüsszelben népszerűsített néhány kétkezi munkával készült híres-neves terméket. Fontos volt ez ( a múlt ősszel) hisz nyugaton lenézik a Magyart, de megcsodálhatta a világ az igazi művészetet, nagy siker volt! Sajnos a város első embere nem reagált a nagy eseményre.A híres szegedi halas bicska, a vásárhelyi citerakészítő, a hímző műhely, a kerámia a kosárfonó és jól emlékszem egy tűzzománcos is bemutatkozott odakint. Mindez D. Tamásnak köszönhetően. Brüsszelben a Magyar kiállításon sokan megjegyezték az érdekes értékes munkákat, a kiveszőben lévő szakmák darabjait, és ha eljönnek ide, az a naptáron lévő fiatalembernek köszönhető, és nem másnak.”
 • 54. Csonka László 2011. február 13. 20:19
  „"Tisztaságot is vizsgálhatnak a vásárhelyi önkormányzat munkatársai" Vásárhelyiek, Lázár körme alá, kinéz majd ??????? Az autó után, mi következik ???? Dől már a csontváz, + ha nem lesz rendes takarítás, akkor +a sz@r is !!!!!!!!!!!!!”
 • 53. Stufff 2011. február 12. 16:16
  „Na Ő se tanult még eleget. Megtanitanám hogyan éljen meg a 25.000 Ft-os munkanélküli segélyből.”
 • 52. szilléri 2011. február 11. 16:56
  „Moderálva !

  Megspóroltam egy beírást !!!!!!!!!!!”
 • 51. Csonka László 2011. február 10. 15:28
  „48. gebe 2011.02.10. 10:45 NAGYTAKARÍTÁST: Politikában-parlamentbe-polgármesteri hivatalokban !!!!!!! Jóslata 2050.-re, országzászlónkban 1.nagy csillag, vagy 1.kocsikerék lesz ??????????”
 • 50. lisa01 2011. február 10. 12:49
  „Ha azoktól az esetlegesen vásárhelyi emberektől "tanult", akik lázárnak az A8-as tízhengerest javasolták szolgálati autónak, akkor valószínűleg a további pénzlenyúlások technológiáját sajátította el. A délmagyarban nem lehet olvasni az ominózus autóhasználatról, talán félnek a médiahatóságtól, vagy talán attól, hogy kommentrekord születne?
  Az egyik fideszes képviselő indítványozta, hogy a parlament ülésein hetente hangozzon el a Himnusz, amivel munkára buzdítják saját magukat, ill. demonstrálják a választóik iránti alázatot.
  Hát igen, ez az alázat sugárzik lázárból is, és mivel vallásos ember /református presbiter/ gondolom potyogó könnyekkel énekli majd, miközben arra gondol, hogy talán nem is az A8 a tökéletes választás hanem egy Rolls Royce, vagy egy maranelloi Ferrari.”
 • 49. terminátor 2011. február 10. 12:24
  „Találja ki, ki tiltakozott négy évvel ezelőtt a kormányzati luxusautók ellen!

  Bizony. Emlékeztetőül egy 2007. szeptemberi MTI-hír:
  Az illetékes országgyűlési bizottság fideszes elnöke szerint a közbeszerzési eljárás megkerülésével, közel félmilliárd forint értékben akar luxusautókat vásárolni a kormány. Lázár János azt állítja, biztonsági indokai nincsenek a beszerzésnek, pusztán esztétikai és kényelmi okokból venne autókat a - megfogalmazása szerint - nagyzolási mániában szenvedő kormányzat. A kormányszóvivő szerint biztonsági kérdésről van szó, de azt nem tudta megmondani, miért nem közbeszerzéssel vásárolnák meg a járműveket.”
 • 48. gebe 2011. február 10. 10:45
  „moderálva sértő”
 • 47. Csonka László 2011. február 10. 08:09
  „NAGYTAKARÍTÁST !!!! Úton +++++++ Politikában-parlamentbe-polgármesteri hivatalokban !!!!!!! Megállapítható tény, "eben-guba", hogy ha "virág kertész" vagy "déli gyümölcs termesztő" van hatalmon, még hogy Dózsa György katonájai, "földművesek" ??? Ahogy néztem sok a doktor, ja és nem, ember gyógyító ??? ! Mind, ahogy a régi öregek hívták: "patvarista" (azaz, ügyvéd-jogász) A "voksolás" után, orvosi kezelésben kell őket részesíteni, diagnózis: AMNÉZIA !!!!!!! (+Ígéret szép szó.......) Ja, kedves választó polgártárs, hány éves vagy ??? és, még hiszel a mesében ???? ++++++ "tol" polgártárs, nagyban osztom, mondanivalóját !!!!!!!!”
 • 46. tol 2011. február 09. 22:47
  „nem az audi a lényeg, hanem amit addig bugázik össze, amíg ti itten marakodtok a gumicsonton...”
 • 45. Csonka László 2011. február 09. 20:42
  „Eszébe jutott Lázárnak az Audi S8-as, de szerinte az emberek akarták ! A választók dönthetik el, megéri-e nekik, hogy a Fidesz frakcióvezetője egy 450 lóerős luxusautóval jár. Ezt maga Lázár János mondta, akit az RTL Híradó kedden kérdezhetett először arról az autóról, amelyet havi 600 ezer forintért bérelnek neki (és amelyet korábban letagadott, lásd lenti kapcsolódó anyagunkat). A Fidesz frakcióvezetője egy Audi S8-as autóval jár, amely tízhengeres és 5 ezer köbcentis. Lázár János a 450 lóerős sportverzióval közlekedik, amely akár óránként 250-es tempóra is képes. Ezt azonban a hódmezővásárhelyi polgármester nem tudja kihasználni, hiszen a magyar autópályákon 130 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Lázár János szerint a kocsi kiválasztásánál a márka nem, csak a biztonság számított. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, havi 7 ezer kilométert tesz meg, ehhez pedig biztonságos autó kell neki - mondta. Az RTL Híradó riportere azonban az Audi zászlóshajója, az S8-as töréstesztjét nem találta a hivatalos európai biztonságtechnikai oldalon. A német autóklub is csak a jóval kisebb teljesítményű márkatársáról írja, hogy magas biztonságot nyújt.
  Lázár János az RTL Híradónak elmondta: érezte a közvélemény értetlenségét, hogy miért van erre szükség. Ugyanakkor hozzátette: gyorsan kell Budapestre utaznia, amihez jó gépkocsi kell. (Lázár "csak" arról feledkezik meg, hogy sokkal kisebb teljesítményű autóval is lehet 130-cal menni.) A politikus beszélt arról is: az a kérdés, hogy ez megéri-e a hódmezővásárhelyieknek, és megéri-e az adófizetőknek. Ér-e a munkám ennyit? "Ezt Hódmezővásárhelyen néhányszor már eldöntötték, mikor 70 százalékkal megválasztottak" - nyilatkozta a politikus. Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizeti, így állják a havi 600 ezer forintos bérleti díjat, és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget.”
 • 44. Mizujs 2011. február 09. 20:28
  „Deutsch Tamás bárkitől tudna tanulni. Olyan ő, mint egy tiszta lap.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istálló padlásán lakik a volt mindszenti erdész

A 89 éves, mindszenti id. Máriás Ferenc erdészként dolgozott, de nagy szerelmei mindig is a négylábúak voltak: számos díjat, trófeát nyert lovaival. Tovább olvasom