Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Diákmunkások segítettek a vásárhelyi óvodákban

Hódmezővásárhely - Diákmunkások segítettek nyáron a vásárhelyi önkormányzati óvodában. Két 18 éves lánnyal tegnap még a Hermann Alice Óvoda Malom utcai telephelyén találkoztunk. A kicsik láthatóan elfogadták őket.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Milyen madár a szirti sas? – faggatta tegnap egy kisfiú a vásárhelyi Hermann Alice Óvoda Malom utcai telephelyén a 18 éves Salgó Nórát. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulója türelmesen magyarázta a tudnivalókat a madárról. A szintén 18 éves Szűcs Dalma, aki a HISZK Corvin Mátyás Tagintézményben tanul, rajzolt a gyerekekkel. Az érettségi előtt álló lányok diákmunkások.

– Ez volt az első nyári munkám. Szeretem a gyerekeket, nem volt nehéz dolgom. Szerintem elfogadtak. Együtt játszunk, alváskor mesélek nekik, szóval belekóstolhattam az óvónők munkájába – mesélte Dalma, aki vendéglátósnak készül, de a nyári diákmunka hatására elképzelhető, hogy meggondolja magát, és pedagógiai asszisztens lesz.

Salgó Nóra és Szűcs Dalma csütörtökön még a kicsikkel foglalkozott a Malom utcai oviban. Fotó: DM/DV
Salgó Nóra és Szűcs Dalma csütörtökön még a kicsikkel foglalkozott a Malom utcai oviban.
Fotó: DM/DV

„Kolléganője", Nóra viszont ragaszkodik eddigi elképzeléséhez: orvos szeretne lenni. Ennek ellenére azt mondta, nagyon jól érzi magát az óvodában, és legalább belekóstolhatott a munka világába. Neki már nem volt újdonság gyerekekre felügyelni, korábban egy nyáron Angliában bébiszitterkedett.

Nyaranta az óvodában a szabadságolások miatt kevesebb az óvónő, így a diákmunkások nagy segítséget jelentettek, monda Tőkés Jánosné, a Malom utcai intézmény szakmai vezetője. Nórát és Dalmát is bizalmukba fogadták a kicsit, de a gyerekek gondozása mellett az óvoda csoportszobáinak rendezéséből is kivették a részüket.

A munkaügyi központon keresztül lehetett 8 diákmunkásra pályázni 2 hónapra. Végül 16 fiatalt sikerült bevonni nyári munkába, szinte az összes vásárhelyi önkormányzati óvodában dolgozott 16–20 év közötti lány – tudtuk meg Patkósné Dezső Katalintól, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetőjétől. A nyári diákmunka célja volt, hogy növeljék a tanulók szociális érzékenységét, és kedvet kapjanak a pedagógiai munkához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két igazgató megvan, kettőt még keresnek

A hódmezővásárhelyi tankerületben összesen hét általános iskolában járt le az igazgató mandátuma, ezekre a helyekre lehetett pályázni. Tovább olvasom