Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Diákok helyett munkások a Varga Tamás-iskolában

Hódmezővásárhely -Már egy hete véget ért a tanév a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában, ahová most a diákok helyett munkások járnak. Az intézmény 247 millió forintból újul meg, és bővül augusztus végére.
Diákzsivaj helyett falbontás, építkezés zaja szűrődik ki a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolából. Az intézmény 400 tanulója az idén hamarabb örülhetett a vakációnak. A suliban befejeződött a tanév, ennek ára viszont az volt, hogy a diákok több alkalommal is szombaton jártak iskolába. Már januárban elkezdődött a Varga Tamás felújítása, bővítése, amelyre pályázaton 217 milliót nyertek, ehhez 30 milliós önrészt biztosított az önkormányzat.

A munka dandárja most kezdődött – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, az intézmény igazgatója. Az elmúlt hónapokban kicserélték az összes nyílászárót, felújították a földszinti mosdót, elkezdték az akadálymentes lépcsőház és lift építését. – Így néz ki a tanárink – mutatta az igazgató, miközben a terem falát döntötte ki az egyik munkás. – A kémiateremmel nyitják össze, így több hely lesz a pedagógusoknak. A tornaterem, öltöző tetejét pedig már készítik elő az emelet kialakításához. – Augusztus 31-ére egy teljesen megújult intézmény és egy 275 négyzetméteres új emeleti rész fogadja majd a diákokat. A régi, úgynevezett kollégiumi épületből, ahová eddig két osztály járhatott, ebédlőt alakítanak ki.

Faldöntés. Bővítik a tanárit is. Fotó: Frank Yvette
Faldöntés. Bővítik a tanárit is.
Fotó: Frank Yvette

A beruházás miatt hamarabb bezárt iskola napközit szervezett azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudták megoldani az elhelyezésüket. Tizennégy alsó tagozatos kisdiák használja ki a háromhetes lehetőséget. A nebulókra két pedagógus az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola épületében, a Szék utcán reggel 7 órától délután fél 5-ig vigyáz. A gyerekek főként kézműveskedéssel töltik az idejüket.

Olvasóink írták

 • 4. ava44 2010. június 17. 21:42
  „Meglátó!

  L.J. gyermekei, remélhetőleg már nem Vásárhelyen járnak iskolába. Csak elviszi már a fityisz ebből a városból. Hátha összeférhetetlen lesz a két állás egymással.De jól forgó igazgatója van ennek az iskolának az biztos. Jó néhányat fel kellene még ujjítani.”
 • 3. Meglátó 2010. június 14. 20:54
  „Elvileg L.J. gyermekeinek is abba az iskolába kellene járni!”
 • 2. Dongó 2010. június 14. 05:30
  „Vásárhelyen csak egy iskola van és az a Varga Tamás? Vagy nem is iskola, hanem egy feneketlen kút? Tessék már megmondani, az utóbbi 8 évben mennyit költöttek erre az oktatási létesítményre, és mennyit az összes többire? Azért, mert a másik iskolának az igazgatója nem Önk.Képv. akkor ott már alsóbbrendű polgárok, gyermekek vannak? Kérdés: Nem összeférhetetlenség a képviselőség és az iskola igazgatóság?
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 1. Zugbrugiel 2010. június 12. 14:22
  „Az mindig örvendetes, ha egy intézmény megújul, megszépül.
  Mindenesetre augusztusban feltétlenül meg kell örökíteni a szépen felújított mosdókat, WC-ket, a tiszta falakat, stb., hogy legalább az emléke megmaradjon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

22 fát kellene kivágni Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A közelmúltban végzett mérések alapján 22 fát kellene kivágni Vásárhelyen a… Tovább olvasom