Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Díjkedvezményről dönt a közgyűlés Vásárhelyen

Kedvezményes térítési rendszert vezetne be a vásárhelyi önkormányzat a szociális étkeztetésben: az előterjesztésről csütörtökön dönt a közgyűlés. Ma körülbelül kétszázan veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A város célja, hogy ezzel a lehetőséggel a külterületen élők is egyre nagyobb számban élhessenek.
Héjja Lajosnénak Jesenszkyné Tolnai Tímea gondozónő szállította házhoz az ebédet. Fotó: Tésik Attila
Változatlan marad a szociális étkeztetés térítési díja, ám a jövedelemsávok tervezett változtatása miatt sokan kedvezményesebb áron étkezhetnek. A csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint azok, akiknek egy főre eső jövedelme nem haladja meg a havi 25 ezer 800 forintot, térítésmentesen vehetik igénybe ezt az ellátást. A térítés összege a következők szerint csökkenthető: akinek a jövedelme havonta nem éri el a 25 ezer 800 forintot, az térítésmentesen lesz jogosult szociális étkezésre. 25 ezer 801 forint és 33 ezer forint között az intézményi térítési díj 40 százalékát, 33 ezer 1 forint és 39 ezer forint között a 60 százalékát, míg 39 ezer 1 forint és 51 ezer 600 forint között 80 százalékát kell kifizetni. Akinek a havi rendszeres jövedelme meghaladja az 51 ezer 600 forintot, az teljes összeget fizet.

Közel kétszázan kapnak szociális alapon ebédet a városban, a létszám folyamatosan változik – tudtuk meg Kiss Andrásnétól, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetőjétől, aki elmondta, az Arany János utcai Gondozási Központ, a külterületi koordinátorok segítségével további igénylőket keres.

A népjóléti iroda vezetője hangsúlyozta: az a cél, hogy elsősorban a külterületeken élő rászorultakon próbáljanak segíteni, azzal, hogy legalább napi egyszeri meleg étkezést biztosítsanak számukra.
Orovecz Mihálynétól, a gondozási központ vezetőjétől megtudtuk, Erzsébeten eddig tizenkét, míg Kútvölgyön húsz igénylőt találtak, de a szervezőmunka nem állt meg. A többi kistelepülésről, például Szikáncsról, Batidáról még nem állt rendelkezésére adat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár lett a védelmi kabinet vezetője

Lázár János (képünkön) lett a parlamenti Fidesz-képviselőcsoport védelmi kabinetjének vezetője. Ez a… Tovább olvasom