Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Dobóvári István csak a közgyűlésben hallgat

Hódmezővásárhely - Minimális mozgástere van a vásárhelyi közgyűlés egyetlen független képviselőjének: ezt így érzi Dobóvári István is, aki listán jutott be a testületbe, ráadásul a mostani ellenzék támogatásával. A közgyűlésben szótlan városatya sok jobboldali javaslatot támogatott szavazatával, s állítja: számtalan választó egyéni gondján segített.
– Aki valaha belecsöppent a politikába Vásárhelyen, s olyan jelöltet támogat, aki nem nyer a választáson, később a politikában nem tud labdába rúgni. Én pedig a parlamenti választások idején a Lázár János ellen induló Balogh Jánosnét támogattam – mondta az MSZP-HVDSZ listáján a vásárhelyi közgyűlésbe jutott, de független képviselőként dolgozó Dobóvári István. A városatya, aki a helyi ellenzék padsoraiban ül, úgy érzi, épp ezért minimális a mozgástere. Mivel azonban az ellenzékben nincs frakciófegyelem, lelkiismerete szerint szavazhat.

– Támogatok minden olyan jobboldali kezdeményezést, ami szerintem jó a városnak. Ezért történt, hogy sokszor együtt szavaztam a polgármestert támogató erővel. Hasonló baloldali javaslatot is támogatnék, de arra csak ritkán van példa – tette hozzá.

Dobóvári István: Mindig lelkiismeretem szerint szavazok. Fotó: Tésik Attila
Dobóvári István: Mindig lelkiismeretem szerint szavazok.
Fotó: Tésik Attila

Dobóvári Istvánt azzal a kérdéssel kerestük meg, miért olyan szótlan a testületi üléseken. Azt mondta: régen rájött arra, az őt egyéni problémáival megkereső helybelieket legjobban nem azzal tudja segíteni, ha interpellál az ügyeikben.

Segíteni kellene az adósokat

Dobóvári István tapasztalata szerint nagyon sokan kellő meggondolás nélkül vesznek fel hiteleket, majd kerülnek emiatt szorult helyzetbe. Úgy véli, eljött az ideje, hogy a város megbízzon egy köztisztviselőt, aki a kilátástalan helyzetbe került adósokat segítené.

– Aktív segítséget nyújtanak a városházi dolgozók ezekben az ügyekben, akkor is, ha rögtön nem tudnak intézkedni. A városi cégeknél is hasonló segítséget tapasztaltam. Az önkormányzat számára kis ügyek ezek, de az érintettek számára sokszor nagyon sokat jelentenek. Így például az utóbbi időben három olyan családnak is segítettem, amely már kilakoltatás előtt állt. Sikerült átütemeztetnem tartozásukat – avatott be nevek említése nélkül néhány történetbe. A városban egyébként ismert képviselő abban is sokszor nyújtott segítséget, hogy megmondta az embereknek, egyes ügyekben kit kell megkeresniük, maga is beszélt az ügyintézőkkel.

– Tapasztalatom szerint az emberek többségét nem a közgyűlésben folyó politizálás, hanem a mindennapos gondok érdeklik. Magam egy mindszenti tanyateleknek köszönhetően három olyan családot segítettem tüzelővel, amely nem volt jogosult a városi faosztásra – tette hozzá.

Segíteni kellene az adósokat. Dobóvári István tapasztalata szerint nagyon sokan kellő meggondolás nélkül vesznek fel hiteleket, majd kerülnek emiatt szorult helyzetbe. Úgy véli, eljött az ideje, hogy a város megbízzon egy köztisztviselőt, aki a kilátástalan helyzetbe került adósokat segítené.

Olvasóink írták

 • 4. Én2 2009. január 19. 08:03
  „A piacon nagyon, nagy a szája a mai napig is. Lehet hogy az való neki, bár ha jól tudom eladta a kis bodegát.”
 • 3. nemtom 2009. január 18. 20:15
  „ha a táskátárulja mindnyáan jobban jártunk volna??????????”
 • 2. kibic 2009. január 18. 11:13
  „Dobóvári Úr a magán életét tekintve is igen szélsőséges ember. Csak az szavazott rá aki a nem ismeri, vagy a kampányából ismerte meg.”
 • 1. Én2 2009. január 18. 09:30
  „Dobovári képv. urat a nagy szájjáról és nagy hangjáról ismertem meg. A kampányban nagyon tetszett, hogy szókimondó, ezért örültem is hogy bekerül a képv. testületbe, de örömöm nem sokáig tartott mert már kettő éve nem hallatja a hangját. Miért is változott meg ő 360 fokkal. Talán fél a nagyfőnökétől, vaagy amire nem is merek gondolni talán megvették (mint mást is)? Úgy látom, hogy inkább a fideszessek felé hajlik, nem tudom jól látom-e?
  Ha nem tud igazán képv. lenni úgy ahogy elvárják tőle a szavazók akkor miért nem mond le? A díjjazás miatt mert az akkor is jár ha valaki két évig meg sem szólal, csak szépen felöltözik és ül mint a szinházba.
  Jó lenne képv. úr ha hallatná a hangját és a sajátját v. akik odaküldték azoknak képv. a véleményét.
  Ébrendjen már fel!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségfejlesztő hetek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Egészséges Vásárhely programmal és a Hód-Mezői Tinivilág Alapítvánnyal… Tovább olvasom