Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Dobozvárost építenek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Dobozváros épül június elején, a környezetvédelmi világnapon Hódmezővásárhelyen. A szervezők a szokatlan kísérlettel a környezettudatos életmódra kívánják a közvélemény figyelmét felhívni. Várhatóan egy közel hétszáz négyzetméteres „épület" jön majd létre.
A Zöld Kapocs Munkaközösség és Petőfi Sándor Művelődési Központ közös akciója keretében megépülő „városrészhez" minél több kartondobozra van szükség, ezért a dél-alföldi városban a lelkes környezettudatos polgárok arról ismerszenek meg e napokban, hogy dobozokat – kicsit, nagyot, színest vagy natúrt – gyűjtenek.

A dobozváros építésében mindenki részt vehet, de minden bizonnyal főként az óvodásoknak és iskolásoknak jelent majd felejthetetlen élményt a gigantikus dobozkomplexum megépítése. „Egy város órák alatt is kinőhet a semmiből, hogy aztán úgy váljon ismét semmivé, hogy mégis örökre fennmaradjon, és örökre ott éljen az emberek gondolataiban, azért hogy figyelmeztessen, a hulladék sorsa a kezünkben van!" – vallják az akció életre hívói.

Magára a dobozváros-építésre június 5-én, csütörtökön kerül sor a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnok előtti füves területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kádárról is neveztek el termelőszövetkezetet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A hatvan évvel ezelőtt megkezdett téeszesítésről rendeznek tudományos tanácskozást a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban május 29-én, csütörtökön 17 órától. Tovább olvasom