Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Dohányosok is örültek a tilalomnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tíz megkérdezett vásárhelyiből heten tisztában voltak azzal tegnap, hogy most már tilos rágyújtani a város több mint ötven játszóterén. A szülők ennek örülnek, több dohányos is, de olyan is akadt, aki szerint több csikktartós szemetesre lenne szükség a városban.
A rendelet betartását ellenőrző közterület-felügyelők tegnap még nem büntettek. Némi zavart okozott, hogy néhány helyen nem dönthető el egyértelműen, hol húzódik a játszótér határa.

Az országosan elhíresült dohányzás elleni rendelet bevezetésének első napján alig találkoztunk olyan vásárhelyivel, aki ne lett volna tisztában azzal, mit szabad és mit nem a játszótereken. Azt mindannyian tudták, hogy az utcákon, tereken továbbra is rá lehet gyújtani, de csak négyen hallottak arról, hogy a csikk eldobása akár tízezer forintos bírságot is vonhat maga után, ha a közterület-felügyelők rajtakapják a tettest.

– Örülök a rendeletnek, magam nem dohányzom, viszont a játszóterek homokozójában a kisebbik lányom gyakran talál csikkeket. Ami szörnyű – mondta Nagyné Fránki Judit, aki nagyobbik lányát hozta el tegnap a népkerti játszótérre. Nagyné az egyik a sok szülő közül, akinek van tapasztalata a csikkhelyzetről, hiszen, mint mondta, rendszeresen elviszi gyermekeit a Széchenyi téri, illetve a Kistópart utcai játszóterekre is.

Örül a rendeletnek Muladi Attila is, annak ellenére, hogy maga dohányzik.
– Engem is zavar a sok csikk már az utcán is, nemhogy a játszótéren, az ottani homokot, a környékét tényleg tisztán kell tartani – mondta a kisgyermekes édesapa. – Épp ezért több csikktartós szemetest kell felszerelni, mert a belvárosban most még alig találni ilyet – tette hozzá, azzal, ő nem szereti eldobni az elszívott cigit, de sokáig nem viszi magával.

A kisgyermekes Kardos Annát nem csak a szétszórt csikkek zavarják:
– Már az is nagy szó, hogy kitiltották a bagózást a játszóterekről. Ám a rendelet annyit fog érni, amennyit be tudnak tartatni belőle. A városatyák gondolhattak volna arra is, hogyan lehetne a kutyák gazdáit megzabolázni. A gyerekem ugyanis már többször megtalálta homokozókban a szükségét végző kutyák nyomát.

Az anyuka hozzátette: kislánya kezéről többször is kellett már ilyen szennyeződést letisztítania.

A közterület-felügyelők már tegnap is járőröztek, ugyanakkor még nem büntettek. A rendelet nekik is új. A fő kérdés az, hogy pontosan meddig tart egy játszótér. Ezt ugyanis csak egyetlen egynél, a népkertinél lehet egyértelműen megállapítani. A Tiszta Szívvel Egyesületnek köszönhető, modern játszóteret ugyanis díszes fakerítés veszi körül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Mihály-napi juhászszámadás a vásárhelyi tájházban

Hódmezővásárhely - A Szent Mihály-napi juhászszámadás hagyományát idézték fel szombaton a vásárhelyi… Tovább olvasom