Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Dohányzás-megelőzési program

Hódmezővásárhely - Óvodai és iskolai dohányzás-megelőzési kampányt indít az Egészséges Vásárhely Program, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Dohányzás Fókuszpont prevenciós akciójának felhasználásával – hangzott el Kallai Árpád, az Erzsébet kórház főigazgatója, és Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.
A programban óvoda- és iskolapedagógusok segítségével világosítják fel, életkoruknak megfelelően játékos vagy interaktív formában, akár számítógépes program segítségével a gyermekeket – nagycsoporttól a 10. osztályig – a dohányzás káros hatásairól. Az óvodapedagógusok és a tanárok komplex segédanyagot kapnak, 8 alkalommal, 45 percben adják át az ismereteket. Az iskolákban pedig időnként elhelyeznek egy automatát is, amely interaktív módon adja át a szükséges tudnivalókat a gyerekeknek.

A programmal kapcsolatos tájékoztatót a pedagógusoknak ma délután 1-től tartja a városháza dísztermében Demjén Tibor, a Dohányzás Fókuszpont vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörni mentek locsolkodás helyett

A locsolkodás helyett élelmiszerboltba tört be négy vásárhelyi fiú Húsvét hétfőjén. Hárman beismerték tettüket, míg egyikőjük azt mondta, nem is ismeri a többieket. Tovább olvasom