Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Drágulnak a közüzemi szolgáltatások

Hódmezővásárhely - Drágább lesz a buszközlekedés Vásárhelyen, de januártól többet kell fizetni a közüzemi szolgáltatásokért is.
Többe kerül januártól a vízdíj Vásárhelyen. A közgyűlés legutóbb 8,8 százalékos emelés szavazott meg a lakossági vízhasználatért, így köbméterenként 234 forintot kérnek a szolgáltatásért, míg a szennyvízdíj a jelenlegi 220 forintos ár helyett 240 forintra változott. A közületeknek 9 százalékkal kell többet fizetniük.

A távfűtésért is többet kell majd fizetni. Az alapdíjat 5,3 százalékkal emelték meg. Ezt Vásárhelyen általában szeptembertől májusig kell fizetni. A hődíj – azaz a ténylegesen elhasznált hőmennyiség – összege viszont nem emelkedik. A melegvíz-szolgáltatás tarifáját 7 százalékkal módosították, a szemétszállítás díját pedig a kukák méretétől függően 7–7,5 százalékkal növelték.

Drágább lesz a helyi autóbusz-közlekedés is januártól Vásárhelyen. Az elővételben megváltott menetjegy árát 7,2 százalékkal emelték, így az januártól 150 forintba kerül majd. 5 százalékos emeléssel a havibérlet 4250 forintba, a tanuló- és nyugdíjasbérlet pedig 1015 forintba kerül majd jövőre.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. november 27. 12:39
    „Látszik hogy már át terjedt a szabadrablás a Fideszes Polgármesterre is! Ezelőtt még pár hónappal aszt mondta hogy Vásárhely lessz a lególcsóbb város az országban. Látom! Telhetetlenek lettek Városunk irányítói! Egyre több és több kell nekik minden áron! Úgy hogy A Fidesznek semmi joga bírálni a gyílkos Szocikat mert ők sem külömbek! Itt van rá az élő példa. Városunkban nő a munkanélküliség. Munkahelyek szünnek meg és hab a tórtán hogy Lázár is utcára tesz embereket. Szocialisták= Fidesz!!!!”
  • 1. Renchy 2009. november 27. 10:42
    „Köszönjük szépen! Én csak azt nem értem, hogy ha már egyszer geotermikus energiával fűtik a panelokat, akkor miért annyi a fűtés díja, mint a gázfűtéses panelokban? És hogyan lehetséges, hogy havonta 25 ezer a fűtésdíj és júniusban kiküldik még 110 ezerről a számlát???!!!! Ennyiből máshol 110 négyzetméteres házat fűtenek gázzal egész télen, nem egy 50 négyzetméteres panelt, ahol ráadásul meg lehet fagyni?! Ja, és csak egy kérdés: a radiátoron lévő fogyasztásmérő - vagy mi? - hogyan mér és hitelesítve van-e?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás Székkutason

Két ismeretlen bement egy székkutasi benzinkútra, majd egy fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítették az ott dolgozót, adja át a bevételt. Tovább olvasom