Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

˝Drakula-kezelésben˝ is jártas az ifjú bőrgyógyász

Hódmezővásárhely, Szeged - A bőrgyógyászati kórképek genetikai hátterének vizsgálatában elért eredményei miatt érdemelte ki a vásárhelyi, de Szegeden élő Nagy Nikoletta a Junior Prima Díjat. A doktornő a kutatás mellett gyógyít, és a fiatalító kúrákban, így a „Drakula-kezelésben" is jártas.
Meglepetésként érte a vásárhelyi, de jelenleg Szegeden élő Nagy Nikolettát, hogy a közelmúltban fiatal kutatóként megkapta a Junior Prima Díjat.

– Tudtam, hogy jelöltek az elismerésre, de nem számítottam rá, hogy el is nyerem – mondta a bőrgyógyász, aki a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Genetikai Intézetének kutatója, valamint a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika szakorvosa. Szabó Gábor akadémikus, rektor, illetve Széll Márta és Kemény Lajos, a Magyar Tudományos Akadémia doktorai javasolták a díjra a bőrgyógyászati kórképek genetikai hátterének vizsgálatában elért eredményeiért. Idén a 10 díjazott között 2 fiatal orvosnő munkáját ismerték el.

Nagy Nikoletta: A bőrgyógyászat igazán nőies szakterület, mondhatni családbarát. Fotó: DM/DV
Nagy Nikoletta: A bőrgyógyászat igazán nőies szakterület, mondhatni családbarát. Fotó: DM/DV


– Nagyon gyorsan fejlődik a bőrgyógyászat. Míg évekkel ezelőtt jobb esetben is csak két gyógyszert vagy tízféle kenőcsöt lehetett felírni, addigra ma már sokkal több készítménnyel gyógyítunk. Ugyanakkor a bőrgyógyászat igazán nőies szakterület, mondhatni családbarát – indokolta Nagy Nikoletta, hogy annak idején miért pont erre szakosodott.

Már hallgatóként is részt vett kutatásokban, de akkor még csak hobbiként. Ma már főállásban dolgozik az egyetem orvosi genetikai intézetében, emellett pedig Szegeden és Vásárhelyen, a Fontana Egészségközpontban van magánrendelése. Nikoletta szülei Vásárhelyen laknak, ezért nem csak a munkája miatt ingázik Szeged és a szülővárosa között.

A kutatás és a gyógyítás mellett a fiatalító kúrákban is jártas, így például az újdonságnak számító „Drakula- kezelésben". Lényege, hogy a pácienstől levett vért különböző eljárásokkal töltőanyaggá alakítják, majd visszainjekciózzák a bőr alá. A botox és a hialuronsav mellett kiváló ránctalanító hatású – magyarázta a fiatal bőrgyógyász.

Nagy Nikoletta, ha éppen nem dolgozik, akkor a kutyájával, Mázlival jár kutyaiskolába. Ha ideje engedi, szívesen sportol is, aerobikozik.

Olvasóink írták

  • 2. xenopus 2012. december 22. 19:34
    „Jó cikk lett volna, de sajnálom hogy a vége fele belekeverték a "horrort". Igy csapnivaló lett.
    Kár volt, nagy kár!”
  • 1. ikszy 2012. december 17. 11:37
    „A "Drakula kezelést" már honfoglaló vezéreink is ismerték! Ma már kicsit fejlődött a világ. Az elv még megmaradt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játszótér épül Vásárhelyen

5000 euró, azaz 1,5 millió forint adományt kapott Vásárhely testvérvárosától, Haarlemmeermertől az Észak utcai óvoda. Tovább olvasom