Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Dugókban araszolnak a mellékutcákban Vásárhelyen is

Hódmezővásárhelyen - Két mellékutcára, a Madáchra és a Hunyadira zúdul a gépjárműforgalom, amióta lezárták a 45-ös belvárosi szakaszát Vásárhelyen. A város hamarosan felülvizsgálja a lezárás utáni forgalmi rendet.
A reggeli és a délutáni csúcsforgalmat is kénytelenek közvetlen közelről végignézni a vásárhelyi belvárosban lévő Madách, illetve Hunyadi utca lakói, amióta a forgalom elől lezárták a Dr. Rapcsák András út Kossuth tér és Deák Ferenc utca közötti szakaszát. A Hunyadi utcában élők néhány évvel ezelőtt aláírást gyűjtöttek a már akkor is jelentős forgalom miatt. Azt kérték, hogy valamilyen módon oldják meg a helyzetet, csökkentsék a kertváros és a belváros között itt zajló forgalmat. Akkor a város fekvőrendőröket és 30-as táblát helyezett ki. A fekvőrendőrök miatt azonban az autósok tiltakoztak, kezdetben hangos dudálással. A Madách utcán nem volt ilyen probléma eddig.

Csúcsforgalom a Hunyadi utcában. A szerző felvétele
Csúcsforgalom a Hunyadi utcában.
A szerző felvétele

Beszéltünk több helyi lakóval is. Elmondták: hajnali fél 5-5-kor indul meg a hatalmas forgalom, fél 10-ig tart, a délutáni csúcs 3-kor kezdődik, és fél 6-ig tart. – Nagyon nehezen lehet kiállni az autóval ez alatt az idő alatt a házból. A kocsisorban araszolók nem szívesen engednek ki – panaszolták többen is. Ráadásul a máskor másfél perces út megtétele – lemértük – 8 percbe telik ilyenkor. Hozzátették, ugyan a Királyszék utcánál nemrégiben megépült az új lejáró a Kodály Zoltánra, de az másfél kilométeres kerülőt jelentene az autósoknak, így azt csak a Tarján felől érkezők kedvelik.
Ékes József, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője lapunknak elmondta: hamarosan felülvizsgálják a lezárás miatt megváltozott forgalmi rendet, és ez érinteni fogja a Madách és a Hunyadi utcát is.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. hajnalka 2011. szeptember 28. 19:59
  „És tűrjük, és tűrjük, és tűrjük...”
 • 27. cikicakk55 2011. szeptember 20. 21:00
  „csavok: Teljesen igazad van a Kása erdővel kapcsolatban.A gond csak az, hogy mióta az EU kitalálta, hogy a szúnyogírásnál nem lehet kullancsirtót is permetezni a Kása erdő egy vírusforrás.Fiam tájfutó és napi szinten kell a kullancsokat kiszedni belőle.Eddig csak a szerencsének és az esti kb 40 perces alapos átvizsgálásnak köszönhetjük,hogy nem kapott még Lyme kort vagy agyhártya gyulladást.Kár az erdőért,mert amúgy szép hely lenne( már ha kevesebb lenne a szemét benne.)
  Mi a Lázár utca végében lakunk és bizony napi szinten találkozom a Madách utca forgalmával.Katasztrófa! Már a kerékpár út beton virágtartókkal való leválasztása is felháborító volt, de ez ami most van hát.....”
 • 26. csavok 2011. szeptember 20. 18:46
  „Korom úr !
  Gratulálok a merészségéhez, hogy egy ilyen burkoltan bíráló cikket meg merészelt fogalmazni a város összerondított közlekedéséről.
  Javaslok egy új témát: a Kása erdőt.
  Ha van egy kicsi ideje ballagjon már el az Ipoly utca folytatásában lévő erdei útra. A Liget sor után az erdőben a jobb oldalon 50 méternként bevágások vannak majdnem a lakóparkig. Ott jártak be a traktorok a kiírtott fákért.
  A megmaradt fák oldalán súlyos sebek, lesúrolva a kérgük a szakszerűtlen famozgatás miatt. A környékben élők remegő szívvel hallgatják a fél éve hallható közelségbe került sivalkodó fűrészeket.
  Derék polgármesterünk új áldozata a Kása erdő lesz. Nem a beteg, ferdén álló fákat, hanem a gyönyörű, egészséges kőriseket és tölgyeket nyírják ki. Valószínűleg eladja a város a fákat, a selejtjét meg elosztogatja a "segélyeseknek".
  A probléma az, hogy ez a favágás már 3 éve megy, először a várostól legtávolabb vágtak, de még egyetlen fát sem ültettek.
  Vajon miért csak vágnak és soha nem ültetnek ?
  Üdv.: Csavok”
 • 25. csavok 2011. szeptember 20. 18:30
  „"mivan?"és "lepkehalo" tökéletesen igazatok van !
  De mivel nekünk adatott egy "zseni" polgármester és egy szinte tökéletes "Ékes úr" így aztán szívhatunk rendesen.
  Ez az Ékes vagy ennyire tökéletlen vagy nagyurának nem merészel ellentmondani, de ennyi közlekedési baromság nem volt az utóbbi 50 évben, mint az elmúlt 4-ben.
  Egyáltalán milyen alapon zárhat le egy senkiházi polgármester egy országos utat, mint itt a 45-öst.
  Ezek semmit nem vizsgálnak, semmit nem gondolnak végig. Ami a hozzánemértő agyukból kipattan azt azonnal meg is valósítják. 20-30 éves "városstratégák", nevetséges. Valamikor volt egy idősebb, tapasztalt emberekből álló közlekedési tanácsadó társaság, de ennek a pökhendi, mindentudó lj-nek nem kellettek.
  Meg is látszik a városon a sok gyerekmunka.
  Elkerülőút kell először és munkahelyek, utána jöhet a promenád és a látványrégészet.
  De mivel kell a jatt, ezért készül a sok felesleges, semmirevaló "beruházás". Telik fehér Mercire, fekete Audira, részvényvásárlásra, házfelújításra, stb-stb !
  Üdv.: Csavok”
 • 24. lepkehalo 2011. szeptember 19. 16:03
  „Már bocsánat, de nem kellett volna előbb terveket, hatástanulmányt készíteni? Vagy készült, csak annyit is ér? Ki csinálta?
  Nem reagálni kell a problémákra, hanem ha egy mód van rá, megelőzni azokat. Ha valahol elzárják az utat, az arra közlekedők valahol másutt fognak menni, nem foszlanak köddé. Vannak fizikai, közlekedési törvényszerűségek, nem kéne rajtuk meglepődni.”
 • 23. eldorádó 2011. szeptember 19. 12:36
  „"Nem a fekvőrendőr a hibás" - szegény, csak parancsot teljesít
  :-D”
 • 22. Én2 2011. szeptember 19. 12:14
  „Nem a fekvőrendőr a hibás hanem az aki ezt a helyzetet létrehozta gondolkodás nélkül.Önkényesen a lakók beleegyezése nélkül!!”
 • 21. eldorádó 2011. szeptember 18. 19:46
  „a kedves Hunyadi utcai lakosnak üzenem: nem kellett volna fekvőrendőrért rinyálni a polgármesternél! ezek a bukkanók csak lelassítják a forgalmat de nem csökkentik! amit főzött, egye meg!”
 • 20. mivan? 2011. szeptember 18. 18:06
  „Először várost elkerülő utat kellett volna megépíteni, utána lehetne cifrázni a belvárosba. Autó kérdés. Két gyerek város két pontján hála az iskola-óvoda körzeteknek, van autóm muszáj használni, nem irígykedni.”
 • 19. booo 2011. szeptember 18. 16:22
  „17. eldorádó - Előfordul hogy a Városház utcát (Szegedi utca) kinyitják? Az Ady körforgalomnál nagyon furcsán állnak a szegőkövek, tehát ott lehet hogy lesz valami?
  Véleményem szerint, a kórház bejáratára a forgalmat kár lenne rázúdítani!
  Korábban azt a cikket olvastam, hogy az Andrássy elején is sétáló utcát kívánnak létesíteni, tehát arra a forgalmat nem fogják terelni! Pedig ez nagyon logikus lenne! A Szt Antal és a Lánc utca pedig átvenné a forgalmat, amit a Szántó elejének lezárása okozott. Persze teherautók nélkül.”
 • 18. holo2 2011. szeptember 18. 15:33
  „Na tehát!

  Sétáló utca, szép múzeumok, üres emlékpöty, és üres szállóda van, de kérdem én hol a munka.
  Másik az ha igy haladunk nem sétáló utca lesz az hanem szálláshely ennyi.”
 • 17. eldorádó 2011. szeptember 18. 13:47
  „DIREKT ORDÍTOK a műszaki irodának:
  A gond az, hogy nagyeszű köztisztviselőink valóban nem gondolkodtak előre, vagy nem mertek szakmai érvekkel előállni a politika ellen!
  A Hunyadi u. forgalmát a Tabán felé egyirányúsítással (a szembe kerékpárforgalom engedélyezéssel) lehet csökkenteni! A fekvő rendőrt fel kell tépni, semmit nem ér. A Dr.Imre u már lefele egyirányú , ezért a Hunyadit ellenirányban kell preferálni (más kérdés, hogy mindkettőt megfordítanám, jobbos kvázi körforgalmat generálva kórház körül, de erről már lekéstünk)
  A Madách utca kvázi menthetetlen már, csak tompíthatna: a Szőnyiről nyitnak egy -teherforgalomtól tiltott - utat az Andrássyra - szinte csak a szegőköveket kell felszedni.
  Kíváncsi vagyok, hogy a Hősök terén a körforgalomból a Városháza felé milyen utcát építenek: halandó ember felhajthat-e rá, vagy csak szolgálati gépjárművek, ha teccikérteni!? :-)”
 • 16. JB007 2011. szeptember 18. 11:45
  „Felülvizsgálják? Mert előtte nem készült hatástanulmány? Egyáltalán, van ott valaki, aki ért is hozzá, vagy csak úgy csinálnak?
  És még meg is magyarázzák...”
 • 15. Én2 2011. szeptember 18. 10:11
  „Igen jól írtátok bírka nép a vásárhelyi, szörnyű emit itt csinálnak a városban és meg se kérdezik az embereket, de ha nem kérdezik, akkor is szólni kellene ellene. Nem lehet közlekedni, minden be van dugulva, hosszú sorokat kell várni a Kaszap a Hódtó és a népkert felé valamint a Kodály Z. utcán is. Teljesen tönkre tették a város egyébként se jó közlekedését. Van pénz ez a lényeg és gondolkodás nélkül el kell költeni.
  Jobb lett volna a sétáló helyett lakásokat építeni ha már ilyen sok pénz van vagy jobb helyre tenni a sétálást, nem egy főutat lezárni.
  Nem hallom a Kaszap u-kat se kiabálni a megnagyobbodott forgalom miatt se.
  Hiába csinálták a Királyszék u-i feljárót nem vesz le a forgalomből semmit de ezt is tudtuk eddig is de ők az okosak!”
 • 14. Írástudatlan 2011. szeptember 18. 10:06
  „Felül vizsgálják???? Ezekkel a problémákkal réges régen tisztában kelett volna lenniük!Látszik hogy csak a Fidesz. népnyúzó politikája az elsődleges a város problémája már régóta le van tójva!”
 • 13. randika 2011. szeptember 17. 22:30
  „HódmezőLázárhely Megyei Jogú János :D ! Gratulálok! De biztos kell ennyi sétáló utca?? A Magyarok nagy része úgyis lusta gyalogolni!”
 • 12. cleanx 2011. szeptember 17. 21:13
  „Ez az ország a pokolra jut...nem csodálkozok már semmin <moderálva>”
 • 11. zimezum 2011. szeptember 17. 20:40
  „Hát szerintem elég birkák a Vásárhelyiek,hogy ilyen szépen tűrik ezt a baromságot lázártól”
 • 10. babakocsis 2011. szeptember 17. 19:33
  „A múltkor (amikor szakaszonként engedték a forgalmat a népkerti játszótérnél) gondoltam, a gyerekkel hamarabb érek az Adyn keresztül a sulihoz, ezért a második körfogalomnál gondoltam nem megyek be a Kodály utcára.

  Egy HP természtesen - mivel nem tudta, hogy szakaszosan engedik a forgalmat - bejött elém a körforgalomba, és egy fél percig rá kellett állnom a dudára, hogy értse: a szabályok ellen vétett. De nem zavarta a dolog!”
 • 9. booo 2011. szeptember 17. 18:58
  „Az LMP pedig törvénymódosítást akart átvinni az OGY-en -amit természetesen lesöpörtek-, tételesen hogy a nagyobb beruházásokhoz szükségeltessék helyi népszavazás, hogy a demokrácia érvényesüljön.
  Ebben az esetben nem hiszem hogy a lakosok egyetértéssel megszavazták volna a lezárást.
  Kíváncsi lennék arra is, hogy -azon a szakaszon lakókon kívül- mekkora az elégedettség hogy a fél várost meg kell kerülni?
  Mindenesetre itt a pénz, amit el kell költeni erre a programra. No, de minden áron?”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas család Vásárhelyen

A 68 éves, vásárhelyi Ardai Imre 31 esztendeje tenyészt lovakat, a Nóniusz fajtát. Tovább olvasom