Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Dunai Edit égi vizei

Három őselem: a tűz, a víz és a levegő változékonyságát, átalakulásának formáit ábrázolja első egyéni kiállításán a vásárhelyi Dunai Edit.
Fotó: Korom András
Nem mindennapos, hogy egy friss diplomás festőművész rendezhessen egyéni kiállítást. A vásárhelyi Dunai Editnek magadatott ez a lehetőség. Az Alföldi Galéria három földszinti termében látható Égi vizeken című tárlata, képei a négy őselemből hármat, a tüzet, a vizet és a levegőt ábrázolják. Az alkotó tavaly végzett Nagy Gábor tanítványaként a Képzőművészeti Egyetemen, ahol festőművész és tanári diplomát is kapott. A Sensaria egyesülettel folyamatosan részt vesz a vásárhelyi festőszimpózium munkájában. A mostani az első nagyobb lélegzetű önálló tárlata, melyen a helyi Czirbusz Piroska Alapítvány támogatásával mutatkozhat be, kiállítva teljes diplomamunka-sorozatát.

– Egyetemi éveim alatt kezdetben önarcképet, portrétanulmányt készítettem, ezekért harmadéves koromban kaptam meg a Barcsay-díjat. Akkoriban a figurális dolgok érdekeltek – árulta el a festőnő. – A csongrádi művésztelepen a kút témájával kezdtem foglalkozni.
Diplomamunkaként készült festménysorozata a mélység és a magasság viszonyát, illetve a repülés élményét ábrázolja. Ezekre a képekre munkajutalmat kapott a legutóbbi őszi tárlaton. Kiállítási anyaga jól tükrözi, érdeklik a tradicionális technikák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teleházból sugároz Mártély rádiója, a Szóbeszéd

Egy éve szól a Szóbeszéd. Mártély kis közösségi rádiója a teleházból naponta reggel fél hét és este… Tovább olvasom