Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Dzsungel lett a vásárhelyi katolikus temetőből

Nem győzi a három főállásban foglalkoztatott munkavállaló a vásárhelyi katolikus temető takarítását, miután ketten sírásóként is dolgoznak. Az ismét dzsungellé vált sírkert rendbetételéhez az egyház az önkormányzat segítségét kéri.
A 16 hektáron fekvő vásárhelyi római katolikus temető évente legalább egyszer valóságos dzsungellé válik, az egyes parcelláiban lévő sírok megközelíthetetlenné válnak a burjánzó gaztól. Az utóbbi esztendőkben sokszor próbálták rendbe tenni a hatalmas területet, a munka azonban sziszifuszinak bizonyult, nem is mindig érte el a kívánt eredményt. Most is a természet győzött. Seidl Ambrus plébános most az önkormányzat segítségét kérte: egészen pontosan azt, hogy közmunkásokat biztosítsanak a sírkert rendbetételére

Segíthet a közmunka

Mától talán megoldódik a hozzátartozók körében felháborodást kiváltó helyzet. A nemrégiben megnyert közmunkaprogramnak köszönhetően közmunkásokat vezényel a város a temetők és a kegyeleti parkok rendbetételére.

– Három dolgozó foglalkozik a temető takarításával, közülük ketten sírt is ásnak. Mivel az idén eddig száz temetésünk volt, azaz mindennapra jutott egy, így a sírásóknak kevés idejük volt a gaztalanításra. Az egyetlen karbantartó pedig egyszerűen nem győzte elvégezni a munkát a hatalmas területen. Mire az egyik helyen végzett, a másikon ismét térdig ért a gaz – mondta lapunknak Seidl Ambrus.

A plébános hozzátette: gépesíteni ezt a munkát a temető jellege, a szabálytalan közökben lévő síremlékek miatt nem lehet, legfeljebb motoros fűkaszát használhatnak. A gaztalanítást így elsősorban ott végezték el eddig, ahol a temetések zajlottak. Az egyház anyagi helyzete pedig nem teszi lehetővé, hogy több embert alkalmazzanak. A temetésekből befolyó pénzt azonban a sírkert rendbetételére használják fel.

– Elsősorban azokat a parcellákat igyekszünk elérhetővé tenni, melyeket sűrűbben látogatnak a hozzátartozók. A harminc-negyven éve, vagy régebben elhunytak nyughelyeinél pedig törekszünk arra, hogy megközelíthetővé tegyük azokat, melyeket még gyakrabban látogatnak – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélő vásárhelyi kocsmacégtáblák

Többek között Frédi és Béni, Vuk nevű vendéglátóhely is van Hódmezővásárhelyen. Jó néhány régebbi… Tovább olvasom