Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Eddig az unokáit tanította, mostantól viszont ő szaval

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ még február elején tett közzé felhívást. Négy kategóriában várták a versmondásra kedvet érző jelentkezőket – a 6 évestől a 88 évesig bárki indulhatott a Petőfi Sándor szavalóversenyen.
A pályázóknak egy szabadon választott Petőfi művet és egy XIX-XX. századi magyar költő versét kellett az elődöntő során előadniuk. A döntő március 13-án, csütörtökön 16 órától lesz a PMK-ban, ahol 29 versenyző küzd a háromtagú zsűri, a közönség és a társak elismeréséért.

Az első kategóriában az alsósok, a másodikban az 5-6. osztályosok, a harmadikban a felső tagozatosok, míg a negyedikben a 14 éven felüliek versenyeznek. A legidősebb versmondó túl van a nyolcvanon; mint az idős úr fogalmazott, korábban az unokáit tanította szavalni, de ők már nagyok, így nem maradt más, ő maga kezdett ismét verset tanulni. A csütörtöki döntőben Petőfi Sándor „Az Alföld" című művét hallhatja a közönség a lélekben ifjú versmondótól.

A Petőfi versmondó versenyt megelőzően, 15 órától kerül sor a művelődési központban a nemzeti ünnep tiszteletére gyermekeknek meghirdetett képzőművészeti pályázat eredményhirdetésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 47-esen: a kórházban halt meg az áldozat

Hódmezővásárhely - A kórházba szállítást követően belehalt súlyos sérüléseibe az a 73 éves… Tovább olvasom