Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Eddig közel 850-en kértek gázártámogatást

Csütörtökig nyújthatják be igényüket a vásárhelyi önkormányzathoz azok, akik már augusztus elsejétől szeretnének jogosulttá válni a gázártámogatásra. A kompenzáció mértékét a szolgáltató állapítja meg.

A szociális alapú gázártámogatást a három vagy több gyermeket nevelő családok, illetve fogyatékossági támogatásban vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülők igényelhetik. Abban az esetben, ha a család egy főre jutó jövedelme nem éri el a 51 ezer 600 forintot, egyedül élő esetében pedig a 77 ezer 400-at.

Azok a vásárhelyiek, akik visszamenőleg augusztus elsejétől kívánnak jogosulttá válni erre a kompenzációra, csütörtökig nyújthatják be igényüket a vásárhelyi önkormányzathoz.
Aki lemarad erről a határidőről, az szeptemberben és októberben is beadhatja kérvényét, de nekik csak az adott hónap elsejétől jár a kedvezmény, visszamenőleg nem.

– A gázártámogatásra eddig 849-en jelentkeztek. Tavaly 649 vásárhelyi nyugdíjas kapott kedvezményt a távhőszolgáltatótól, az idén újabb 79-en kérték. Így összesen a városban eddig 1567-en igényeltek valamilyen fűtéstámogatást – tudtuk meg Kiss Andrásnétól, a népjóléti iroda vezetőjétől.

Az önkormányzat csak a jogosultságot állapítja meg, s ezeket a felülvizsgált kérvényeket továbbítja a különféle szakhatóságokhoz, illetve a szolgáltatóhoz. A kompenzáció mértékét így nem a város, hanem a szolgáltató határozza meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló tűzifaárusok házaltak Vásárhelyen

Vidéki árusok olcsó fával házaltak Vásárhelyen és környékén, ám a kialkudott, kifizetett… Tovább olvasom