Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Édesapját váltotta a képviselői poszton

Tizenhat esztendei képviselőség után az idén nem indult az önkormányzati választásokon Hegedűs Lajos Vásárhelyen. Körzete, vagyis Tarján életében azonban továbbra is aktívan részt vesz: utódját, Zoltán fiát mindenben segíti. A fiatalember folytatni kívánja édesapja munkáját.
A két vásárhelyi Hegedűs. Lajos és Zoltán hasonlóan gondolkodik Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi harmadik választókerületben, vagyis Tarjánban – ahogy 1990 óta egyetlen egyszer sem – most sem kell új önkormányzati képviselői nevet megszokniuk a lakóknak. Ugyanis maradt a Hegedűs. A különbség csak annyi, hogy Lajost, az édesapát, fia, Zoltán váltotta.

– A rendszerváltás utáni első szabad választásokon még a Független Kisgazdapárt tagjaként indultam, sikerrel. Négy évvel később a belső viszályok miatt kiléptem a pártból, s a Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyért Egyesület (PSZH) színeiben lettem képviselő – emlékezett vissza a kezdetekre a most 66 éves Hegedűs Lajos.

A harmadik ciklusát is az egyesület színeiben kezdte. Két évre rá, vagyis 2000-ben újabb választást kellett Vásárhelyen kiírni, mert az akkori ellenzék kezdeményezésére felfüggesztették tisztségéből a polgármestert. Az idősebbik Hegedűs azonban továbbra is maradt képviselő.

Az utolsó, vagyis a negyedik ciklusát már Fidesz- támogatással kezdte. Az idén azonban már nem szállt harcba a mandátumért, családi okok miatt nem kívánta folytatni a képviselői munkát. A négy ciklus alatt kapott bizalmat viszont nem felejti el, s köszöni is egyben. Visszatért a gazdálkodáshoz, most már „teljes emberként" dolgozik a földjén.

– Döntésemről Lázár Jánost is tájékoztattam. A polgármester erre azt kérdezte, kit javasolok utódomnak. Fogalmam sem volt, erre ő a fiamat mondta. Meglepődtem, aztán otthon többször is beszélgettünk erről Zolival – folytatta.

A fiatalabbik Hegedűs, a 38 esztendős Zoltán elsőként rögtön nemet mondott. Ezt azzal indokolta, látta édesapján, hogy nincs egy szabad perce sem. Szinte nem volt olyan családi ebéd, amin édesapja nyugodtan részt tudott volna venni, ugyanis mindig jött valaki, vagy hívták telefonon különféle panaszokkal.

– Két hónapos puhítás után azonban elvállaltam. Ehhez persze az is kellett, hogy feleségem, Tünde is biztasson. Ugyanis biztos családi háttér nélkül el sem lehet a képviselőséget képzelni – vélte Zoltán, aki a Kalmár Zsigmond-iskola tanműhelyének vezetője.

A fiatalabbik Hegedűs folytatni kívánja apja elkezdett munkáját. Ebben segítségére van elődje, hiszen tizenhat évnyi tapasztalat, kiépített kapcsolatrendszer van a háta mögött. Képviselői tervei között szerepel a Zrínyi utca tehermentesítése, illetve a Csillag utca végén lévő terület parkosítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisza Volán is segíti a vásárhelyi felújítást

Segíti a Tisza Volán Zrt. a vásárhelyi buszpályaudvar szomszédságában álló református újtemplom… Tovább olvasom