Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Edzés után belépés csak jeggyel

Hódmezővásárhely - Az edzések után nem használhatják a vásárhelyi fiatal sportolók a decemberben átadott élményfürdőt. A létesítmény vezetője tiltotta ezt meg – panaszolta lapunknak egy nagymama. A szülők felháborodtak. Antalóczy Péter elmondta: az egyesületek által kibocsátott bérletek az edzésidőre és az uszodai vízfelületekre vonatkoznak.
Szappanos Lajosné, egy 10 éves vásárhelyi gyermek nagymamája kereste meg lapunkat azzal a problémával, hogy a Gyarmati Dezső Sportuszoda és Török Sándor Strandfürdő vezetője kitiltotta a fiatal sportolókat a decemberben átadott élményfürdőből. – Az edzés után mentek volna át az új részbe egy kicsit szórakozni a gyerekek, de akkor szóltak, hogy a fürdő vezetője kiadta: azok a fiatalok, akik úszásra és vízipólóra járnak, durvák, és nem látogathatják az élményfürdőt – mondta a nagymama, aki szerint ez megkülönböztetés. Ezek a gyerekek nem vandálok, és betartják az uszoda szabályait. – Ha ők nem mehetnek be az élményfürdőbe, akkor kinek épült az új rész? – tette fel a kérdést Szappanosné. Elmondása szerint nemcsak ő, más szülő is felháborodott, volt, aki a panaszkönyvet is kérte.

700–1150 forint a jegy az élményfürdőbe

Megírtuk, az élményfürdő mintegy 500 millió forintból, kizárólag önkormányzati forrásokból épült meg. A létesítmény két új medencével bővült: az egyik 227 négyzetméteres vízfelülettel és számos vízi játékkal a 2–12 éves gyerekeket várja. A másik 60 négyzetméteres, ülőfelületekkel felszerelt, 36 fokos termálvízzel töltött medence. Az utóbbiban az idősebb korosztály is kikapcsolódási lehetőséget talál. Az élményfürdőt és az uszoda alapszolgáltatásait egy normál jegy megvásárlásával használhatják a lakosok, így a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 700 forintba kerül, míg a felnőttjegy 1150 forint. 5 évesnél fiatalabb gyerek után nem kell fizetni.

Néhányan Antalóczy Pétert is megkeresték. A fürdő igazgatója – úgy, mint a szülőknek – lapunknak is azt mondta, az egyesületek által kibocsátott bérletek csak az edzés idejére és az uszodai vízfelületek használatára vonatkoznak, az élményfürdőre nem. A bérletek árát az önkormányzat az egyesületeknél hagyja, így támogatja például az úszósportot. Hozzátette, a gyerekek nincsenek kizárva vagy kitiltva az élményfürdőből, amennyiben az árjegyzékben szereplő jegyet megvásárolják, használhatják azt. Az ügyvezető úgy véli, még most, az élményfürdő indulásának kezdetekor kell kialakítani a szabályokat. Azt a fürdőzők sem tűrik jól, ha egy-egy edzés végeztével csoportok rohamozzák meg az élményfürdőt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Add a kezed! – a szeretet egyesülete

Az „Add a kezed!" Mozgássérültek Egyesülete 102 lelket számlál. Rászorulókról gondoskodnak, a tagoknak egész évben gazdag programmal kedveskednek. Tovább olvasom