Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Edzés után szabad az út az élményfürdőbe

A jövőben az egyesületi edzésekre járó gyerekek – 12 éves korig –, a tréning után, edzői felügyelettel 30 percig ingyenesen használhatják a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda új élményfürdőjét – tájékoztatott sajtótájékoztatón Fekete Ferenc, önkormányzati képviselő.
Korábban lapunk is foglalkozott a témával, miután több szülő is felháborodott, hogy az edzéssel végző fiatalokat a fürdő vezetője kitiltotta az új medencéből. Most ez a probléma Almási István, polgármester döntésével megoldódott.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy leginkább hétköznap délutánonként számíthatnak a fürdőzők egyesületi gyerekcsoportokra, akik fél óráig meglepik a medencét. Továbbá arról is határozott a város, hogy a saját forrásból, mintegy 500 millióból elkészült élményfürdőt felajánlja a településen működő óvódásoknak. Így március 31-ig minden középső- és nagycsoportos ovis két alkalommal ingyenesen használhatja az új vízi játszóteret. Az óvónők előre leegyeztetve csoportonként vihetik a gyerekeket fürdőzni.

– Azt szeretnénk, hogy minél több fiatal megismerkedjen a vízzel, az uszodával, ami után talán könnyebben kedvet kapnak, valamelyik vizes sporthoz – zárta a képviselő. Soós Gábor, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club elnöke örül a polgármester döntésének, s véleménye szerint az edzés utáni játék hasznos lesz a sportolók számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 8000 kutya van Vásárhelyen

2012-től három évente eb összeírást kell elvégezni a településeken, így idén Hódmezővásárhelyen… Tovább olvasom