Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Egérút vezet a 47-esről Újvárosra

Hódmezővásárhely - Sok vásárhelyi felfedezte, hogyan lehet lerövidíteni egy rendbe hozott szervizút segítségével a laktanyai körforgalomtól Újvárosig tartó utat. Kipróbáltuk: rövidebb, gyorsabb. Mégsem ajánljuk.
A vásárhelyi autósok felfedezték, hogyan lehet anélkül eljutni a 47-es főút laktanyai körforgalmától Újvárosba, hogy áthajtanának a hódtói üzleti negyeden, illetve a hódtói panelrengetegen. A laktanyai körforgalomból induló, ipari parkhoz vezető utat még nem adták át a forgalomnak, azon majd csak augusztus 8-ától lehet közlekedni, de egy másik rövidítést már találtak a helybeliek. A laktanyai körforgalomtól indul egy néhány száz méter hosszú földút, amely a szennyvíztisztítónál aszfalttal folytatódik, s a majolikagyárnál éri el Újváros kapuját. A földutat a közelmúltban azért hozta rendbe az ipari parki út kivitelezője, hogy a munkálatokhoz szükséges építőanyagot hatalmas teherautói itt, s ne a forgalmas városon keresztül hordják. Ezt az utat fedezték fel maguknak a leleményes helybeliek, akik nemcsak teherautókkal, mezőgazdasági gépekkel, de személyautókkal is bátran közlekednek rajta.

A szervizutat a személyautók vezetői is felfedezték. Fotó: Segesvári Csaba
A szervizutat a személyautók vezetői is felfedezték.
Fotó: Segesvári Csaba

Kipróbáltuk: a földgyaluval kiegyenesített, néhány száz méteres út könnyen járható, s a szennyvíztisztító előtt elhaladva két perc sem telt bele, hogy elérjünk a 800 méterre lévő majolikagyárig. Ha ezt a távot az hódtói üzletközpontok előtt, majd a lakótelepen át tesszük meg, akkor 2,5 kilométert kell legyűrnünk. Ez utóbbi etap megtétele a délutáni csúcsforgalomban nekünk 10 percbe tellett. Mégsem ajánljuk a rövidebb utat. Ennek az az oka, hogy még a mostani száraz időben is alkalmatlan a nagyobb forgalom lebonyolítására. Csak annak felel meg, aminek épült: egyszerű, de praktikus szervizútnak.

Olvasóink írták

 • 19. eldorádó 2009. július 30. 10:26
  „a Kaszap utcaikat ki félti a zajtól, forgalomtól?”
 • 18. Lixus_kzs 2009. július 29. 10:16
  „1, az Izabella híd alatt el tudsz sétálni, ugyanis nem minden része ipari magánterület.
  2, nemcsak az újvárosiakat hanem a susániakat is féltem, ugyanis a zaj több száz méterre elhallatszódna.
  3, a zajszűrő falről meg annyit, hogyha meg is építik (ami nem biztos ismerve a megszorítósokat) attól még lazán nem birsz aludni, nincs olyan, hogy 100%-os zajszigetelés.”
 • 17. eldorádó 2009. július 28. 20:16
  „Még a múlt században (vagy a századfordulón) egy olvasókörben -fejjel lefele felakasztva a faliújságon - láttam a 47-es tervezett felüljárójának az egyik tervrajzát. A nyomvonal a vasútállomás mellett volna és emelkedik, majd át a makai és orosházi sínek felett fordul az ATEV felé”
 • 16. aranka2 2009. július 28. 17:50
  „Lixus_kzs,
  1. az Izabella-híd alatt nem tudok elsétálni, mert ipari magánterület, és nem az enyém.
  2. az újvárosiakat nem a felüljáró alatt, hanem mellett, ráadásul többszáz méterre félted.
  3. Zajszűrő falról beszéltem, az Izabella-hídon olyan nincs.
  Szóval végképp nem értem, miért ajánlottad az Izabella-hídi sétát.”
 • 15. efje 2009. július 28. 00:17
  „Zajvédő fal készülhet Lindab lemezből? Az alumínium kicsit drága lenne. Talán plexi? Olcsóbb lenne az arra néző ablakokat kicserélni 5 cellás műanyagra csókolom.”
 • 14. Lixus_kzs 2009. július 27. 18:16
  „aranka2!

  A zajszűrő fallal csak adtunk egy pofont a ****nak. Tölts el egy éjszakát zajszűrő fal mellett, csak egy apró részét szűri ki, az állandó dübörgés megmarad. Sétálj el Szegeden az Izabella híd alatt.”
 • 13. aranka2 2009. július 27. 14:55
  „Lixus_kzs, elképzelném, de nem megy. A felüljáró két oldalán elhelyezett zajszűrő fal ugyanis nem engedi meg, hogy rémálmod megvalósuljon.
  K. Cenzor! kérlek, moderált ki a "maradok a fröccsnél" mondatomat, magára hagyva ugyanis értelmetlen.”
 • 12. efje 2009. július 27. 11:21
  „Miért kellett a blowjob-ot moderálni? Ez egy koktél. Leirtam a receptet is. A sex on the beach is tiltott? És a Pina colada? Ezeknek ez a nevük.”
 • 11. Lixus_kzs 2009. július 27. 10:31
  „aranka2!

  Na az lenne az igazi büntetés az ujvárosiak és a susániak számára, ha elkezdenének oda felüljárókat építeni, gondolkozz el azon mekkora hangzavar terjengene az egész városban egész a jános térig amikor dübörögnének át a kamionok a vasútállomási felüljárón. Remélem soha nem valósul meg ez az agymenés. Rémálom.

  Egyébként már elkeszültek a teljes várost körbeérő elkerülő út tervei, itt is a pályázati pénzekre várnak, ajánlom figyelmedbe a hodmezovasarhely.hu oldalt, ott térképen is meg lehet nézni merre fog haladni az elkerülő többi szakasza.”
 • 10. aranka2 2009. július 26. 23:50
  „Maradok a fröccsnél.”
 • 9. efje 2009. július 26. 20:04
  „moderálva”
 • 8. Én2 2009. július 26. 19:34
  „Jó lenne már valami ami kivinni innen a forgalmat a Széchenyi tér és a Csomorkányi útról, mert írtózat . Itt nem lehet aludni dübörög a ház a föld 24 órán keresztül minden nap. Teljes várost elkerülő út kellene . hogy ne is látnánk a camionokat, és a traktorokat. Aki nem hiszi jöjjön el hozzám egy napra és egy éjjelre, menekülne a zaj elől.”
 • 7. aranka2 2009. július 26. 17:06
  „<moderálva>
  Amit meg az elkerülő útról írsz, az mese, kacsa, vagy hír?”
 • 6. efje 2009. július 26. 16:45
  „<moderálva off>

  Júniusban próbafúrásokat végeztek a sorompós aluljáró mellett a leendő út pillérjei helyen. Az elkerülő ott megy majd el az út fölött a Fáncsi utca kertjei alatt. Összesen 3 híd épül majd, de asszem mar megírta a Délmagyarország is.
  Az ujvarosiakra ráférne a tájékozottság, mert ebben a esetben maguk ellen beszelnek. A tájékoztatás meg az önkormányzat és a helyi média dolga lenne, nem az enyém.”
 • 5. aranka2 2009. július 26. 14:34
  „Igen, ez az út jó és hasznos lehetne - erre kellene mennie a Vásárhelyt elkerülő útnak, a Majolikagyár előtt kissé balra, a Nagyállomás mellett, majd a várost elhagyva a kis tó mentén fel északra, a 47-esig, valahol a Tangazdaságtól nyugatra.
  Erről persze már többször volt szó, de a hülye újvárosiak (az okos újvárosiak nem, csak a hülyék, de azok nagyon) tiltakoztak ellen, mondván, hogy ez elvágja őket a várostól. Ez az érv persze ostobaság, mert semmivel sem jobban választja el őket, mint a már százötven éve ott futó vasút, sőt, a tervezett két felüljáró még közelebb is hozná őket, de a csak szavazatokat néző városvezetés okos érvelés helyett azonnal visszakozott, így az egyetlen normális elkerülő út (jó, tehermentesítő út) lekerült a napirendről. Maradt a fél Alföldet elkerülő út, aminek első szakaszát júliusban átadják. Ennek eredetileg az lett volna a funkciója, hogy Rapcsák nyomdáját a város közelébe hozza, de ki emlékszik még erre? Folytatása ad infinitum, a soha meg nem valósuló értelmetlen beruházások körében várható - ennek ellenére nem haszontalan a most elkészülő szakasz, az Újváros-Szeged forgalom számára hasznos lesz.”
 • 4. Lixus_kzs 2009. július 26. 13:18
  „Kritikus: "Vásárhely városának vezetése" már felfedezte és keresik a pályázati lehetőségeket az út megépítésére, többször is cikkeztek már erről a helyi sajtóban, nem részletezem.

  Egyébként jövőre tervezik az út megépítését.

  Én rendszeresen használnám ha elkészülne, de ahogy Norman mondta a traktorok elintézik.
  Aki újvároson vagy susánban lakik és szeged felől érkezik az mind erre haladna és nem a hódtón keresztül araszolna végig.”
 • 3. Norman_Bates 2009. július 26. 12:16
  „ennek igazábol még a kaszap u- tóalj lámpás kereszteződés idején lett volna értelme, az is csak akkor mikor péntek du. 4 óra 1 perckor a teljes katonai állomány (több száz autó) eldugította a várost.
  "a földgyaluval kiegyenesített, néhány száz méteres út könnyen járható" ez addig lesz így, amíg egy esős nap után a traktorokkal szét nem cseszik az egészet”
 • 2. Kritikus 2009. július 25. 14:12
  „Már Vásárhely városának vezetése is "felfedezhetné" a hiányt, hogy itt évek óta már egy 2x2 sávos útnak kéne lenni.”
 • 1. egyolvasó1 2009. július 25. 12:52
  „Ezt csak a kedves DM fedezte fel most, ha szaráz az út már évek óta arra járnak azok akik újvárosra mennek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbegyenessel terítették le a vásárhelyi parkolóőrt

Hódmezővásárhely - A 23 éves fiatalember eszméletét vesztette az ütéstől. Tovább olvasom