Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Egész évi díjat kérnek a ladiktulajdonosoktól Vásárhelyen

Az egész évi közterület-használati díjat kéri a vásárhelyi önkormányzat a mártélyi csónaktulajdonosoktól. Pedig a vízi járművek kikötésére szolgáló önkormányzati mólókat az első félév nagy részében nem lehetett használni – a magas vízállás miatt. Ezt szóvá tette néhány ladik gazdája, s mint megtudtuk, a város kompenzálni akarja az érintetteket. Az viszont még nem derült ki, hogyan.
Csónakok Mártélyon. A tulajdonosok nem szeretnék kifizetni az egész évi mólódíjat. Fotó: Tésik Attila
Július 17-éig kell befizetnie a mártélyi üdülőterület 419 csónaktulajdonosának a vízi járművek után a négyezer forintos közterület-használati díjat. Az árvíz miatt azonban az első félévben szinte nem lehetett használni a ladikokat, főleg nem lehetett azokat kikötni a város nyolc mólójához. Éppen ezért tartja felháborítónak a vásárhelyi Bere Márton, hogy mégis megkapta az egész évre szóló díjra a fizetési felszólítást.

– Nem fizetem be a pénzt, ugyanis idén nem tudtam használni a csónakot az árvizek miatt, hiába fenyegettek azzal, hogy adók módjára hajtják be az összeget. Szerződést sem kötöttem a csónakom tárolásáról, helyette csak egy közgyűlési határozatot kaptam még 2004-ben – mondta Bere Márton, aki egyébként a 68-as szám alatt lajstromozott csónakját a II. kikötőnél tárolhatná.

Csorba Mihály, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester már tudott a csónakügyről, s azt mondta lapunknak, tervezik azt, hogyan kompenzálják a csónaktulajdonosokat. Arra biztatta azonban az érintetteket, hogy határidőre fizessék be a közterület-használati díjat.

– Tudjuk, hogy a város nyolc, kötelezően igénybe veendő mólóját eddig nem lehetett használni, az árvíz miatt mindegyiket ki kellett venni a holtágból. Most az ifjúsági tábor területén vannak, s javítás után a napokban kerülnek újra a vízre – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn nyit a főposta Vásárhelyen

Hétfőre visszaköltözik az eredeti helyére a vásárhelyi főposta. Az épület átalakítása, felújítása… Tovább olvasom