Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Egészséges Vásárhely

Hódmezővásárhely - Szombaton, a Kossuth téri női szűrőnappal startol az országban egyedülálló kezdeményezésnek számító Egészséges Vásárhely Program.
Szombaton 9 órakor a Kossuth téri női szűrőnappal indul az Egészséges Vásárhely Program – számolt be a sajtó képviselőinek Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója és Dóka Ilona, az EVP irodavezetője. A projekt megvalósítására az önkormányzat 170 millió forintot biztosít.
Az első napon a nők lesznek a középpontban, bár a nem speciálisan női vizsgálatokat férfiak is igénybe vehetik. A nyitórendezvényen ingyenes szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere-vizsgálatokon, csontsűrűségmérésen és nőgyógyászati betegségek rizikószűrésein vehetnek részt a lányok, asszonyok, és megismerhetik a program részleteit is. Bár utóbbiról a már működő honlapról, a www.evp.hu -ról is hozzájuthatnak információkhoz.

Az eseményen adják át 10 órakor használatra a Magyar Rákellenes Liga új szűrőbuszát. Az emlőrák szűrésére alkalmas 50 millió forint értékű busz beszerzését és felszerelését 7700 magánszemély, illetve szervezet adománya, valamint a liga ötéves kitartó gyűjtőmunkája tette lehetővé. A fenntartást és az üzemeltetést az Erzsébet-kórház vállalja magára. A 11 órakor kezdődő mammográfiai vizsgálathoz ezen a napon is szükséges a taj-kártya.

A program a tervek szerint délután 2-ig tart, ez – mint Kallai Árpád hangsúlyozta – igény szerint akár a kora esti órákig meghosszabbítható.

A Csomiép is támogatja. Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. után a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. is úgy döntött, támogatja az Egészséges Vásárhely Programot. Népszerűsíti dolgozói körében, a régiós légimentő-állomás építéséhez 3 millió forinttal járul hozzá, az üzemorvosi szolgálatnak 12 csatornás EKG-t vesz, és tervezi egy szív- és stresszmérő vásárlását is.

Olvasóink írták

  • 1. Bee 2008. április 12. 18:53
    „Köszönjük a programot, és sikerült hozzájutnom 32 évesen a szűrővizsgálatokhoz. Tele volt a sátor türelmetlen asszonyokkal, akik kivájták volna a másik szemét is. De ez a mai időskori társadalom.
    Már értem, hogy miért mondják a fiatalok: az idős emberek nagyon agresszívak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a Fidesz mindszenti csoportja

Hódmezővásárhely - Lázár János, a Fidesz-MPSZ Csongrád megyei 6-os választókerület elnökeként… Tovább olvasom