Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Egy 46 éves férfi fújkálhatott a vásárhelyi romák házaira

Hódmezővásárhely - A rendőrség gyanúja szerint egy helybéli, 46 esztendős férfi és egy társa fújt festékszóróval romaellenes feliratokat több mint tíz hódmezővásárhelyi ház falára február 21-ére virradóra - közölte a delmagyar.hu-val a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
Megírtuk: Február 21-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy ismeretlenek az éjszaka folyamán egy hódmezővásárhelyi ház falára festékszóró spray-vel feliratokat írtak. Ezt követően még számos bejelentést kapott a rendőrség, valamint a járőrök saját maguk is több azonos tartalmú feliratot észleltek a városban - mondta Szenti Szabolcs.

Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete spray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták. Hasonló felirat volt olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél.

A szóvivő közölte, a rendőrség azonnal hozzákezdett a helyszíni szemlékhez, valamint a széleskörű adatgyűjtéshez és tanúkutatáshoz. Ennek eredményeként hétfőn kihallgattak egy helybeli 46 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Vallomása tartalmát a nyomozás érdekeire tekintettel nem hozzák nyilvánosságra - tudatta a hadnagy.

Hozzátette: a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottnak társa is volt, elfogása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi.

A rendőrség vizsgálja a bűncselekmény indítékát is.

Szenti Szabolcs elmondta, a lakosság megnyugtatása, valamint a hasonló jogsértések megelőzése érdekében az esetek felfedezése után a városban elrendelt megerősítette közterületi szolgálatot a rendőrség a szükséges ideig fenntartja.

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. Norman_Bates 2010. március 11. 16:59
  „87. hozzászólás Apollo 2010.03.09. 21:01
  Nálad a fogyatékosság és az analfabétizmus téves önbizalommal keveredett, "agódj" mi?
  Ezt hívják égésnek.Tanulj már meg inkább te helyesen írni, de ne aggódj, a gugli szerint van még 26.000 másik hülye is rajtad kívül.
  Jobbikos akció? Kb 30 féleképpen kitárgyaltuk miért nem az, olvasd végig a témába a hozzászólásokat és utánna írj, de jobb volna ha ezután nem is írnál semmit.”
 • 86. airwaves 2010. március 11. 10:34
  „Apollo!
  Téged nem akarnak kilőni az űrbe?”
 • 85. Apollo 2010. március 09. 21:01
  „4Angel !

  Örülök, hogy lenyűgöztelek ! :):) De ahogyan elnézem, téged sem az eszedért lopnának el.

  "agodj"...? Talán : agódj. Tanulj meg helyesen írni, azután kritizálj másokat ! Erről ennyit....”
 • 84. 4Angel 2010. március 07. 13:54
  „Apollo Te egy buta ember lehetsz ne agodj sokan vagytok és nem tűnik fel a butaságod!”
 • 83. bambinaXX 2010. március 06. 13:12
  „nagypapa! a krumplibogaras hasonlatod nagyon tetszett!!! :D
  bár inkább szomorú, hogy ez van :(”
 • 82. Apollo 2010. március 05. 16:31
  „A jobbik megint akcióba lépett, de ezúttal lebuktak :) ilyen primitív módon nem lehet választásokat nyerni, vagyis ingyen kampány falfirkákkal.”
 • 81. Norman_Bates 2010. március 05. 16:21
  „Vicces, hogy kivételesen dícsértem Lázárt erre nem kimoderált a DM?...:(”
 • 80. Beth 2010. március 04. 21:58
  „amikor egy roma családban a megszokott nevelési elv:
  A permisszív (engedékeny) szülő semmit sem követel és egyáltalán nem akarja aktívan alakítani gyermekét. Maga úgy áll gyermeke előtt, mint a gyermek minden vágyának kielégítője, és nem mint olyan személy, aki felelős a gyermek helyes viselkedésének kialakításáért.

  Hallottam a Vtv-ben elhangzottakat :DDDDDDDDDDDDDD”
 • 79. falatka 2010. március 04. 08:07
  „rá bizony volt miböl mert ,van öt magyar lányuk akiket ki visznek ö meg a rajmund fia olaszba meg minden felé kurvákodni na meg az asszony is beáll a sorba igy könnyü meg élni .fél életét a börtömben élte le a sittes csúri. ö beszél soha egy napot nem dolgozot meg becsületessen ,IGAZA VOLT NAGY ERNÖNEK NAGYON JÓL BESZÉLT VÉGRE MEGMONTA AZ IGAZAT ,SOHA NE ADJANAK NEKI LAKÁST .....CSALT LOPOTT ,ZSAROLÁSÉRT ÜLT LEGUTOBB UGY JÖTT KI A SITTRŐL ,HOGY BESUGÓ A RENDÖRSÉGEN ,VALAKIRÖL TUD VALAMIT Ö AZONNAL KÖP ......A SITTES.”
 • 78. Norman_Bates 2010. március 04. 07:23
  „Hehehe a chur-are cigány mehet az istenhez panasszal! nincs motmár kéró, meg segíjke se!
  14,5 millát ráköltött a romhalmazra peeeeerrrsssszzzeeeeeeee!!!!!!”
 • 77. maros50 2010. március 02. 17:10
  „Nagypappa!
  Köszönöm,hogy felhoztad a "cigány közösségi házat".Erről cikk is megjelent a DM-ben.Volt véleményem akkor is.
  A történet a következő: A konzorciumi partnerek összefogtak,hogy uniós forrásból felújítják az önkormányzat
  ingatlanját közösségi ház céljából.A közösségi ház felujítása körül felmerültek hiányosságok,melyet az érintettek is elmondtak.Nem biztosították a múködéséhez fenntartásához a költségeket holott erre állítólag az illetékesek megkapták a forrást.Végül az önkormányzat eladta az épületet.A közösségi ház körül kialakult anomáliákról Botka elvtárs halgat.
  Hogy van az,hogy az én településemen semmi gond az iskolában a roma tanulókkal?”
 • 76. hazafi74 2010. március 02. 16:44
  „Persze nincs cigánybűnözés,politikus bűnözés,meg abszolút nincs semmilyen terv a magyarok szisztematikus kiírtására! Ezt csak mi szélsőséges nyilas csürhe gondoljuk. Már az ovodákban kezdik a magyar gyermek lelkének a rombolását. Nem lehet papás mamást játszani ugyanis diszkriminatív hisz mi az hogy a fiú fiú, a lány meg lány? Majd eldönti, gondolják ezek a szélsőségesen magyarellenes liberális "emberek".
  Hát nem! Ebből elege van a magyarnak!
  Szebb Jövőt!”
 • 75. nagypappa 2010. március 02. 16:37
  „Maros
  Ha annyira véded őket költöztess lakásod mellé egy családot, sétálj ki a Cserepes sorra nézd meg a pár éve felújított közösségi házat, ha van kisgyermek a családban írasd be egy olyan osztályba ahol van egy pár roma gyerek, megismered őket közelebbről.
  Hangsúlyozom, van jó pár Roma (nem véletlenül írtam most nagybetűvel) ismerősöm akit tisztelek becsülök, csak sajnos az arányokkal van a baj... kevés van belőlük. Látom naponta meg kell küzdeniük érte, hogy ember számba vegyék, nagyon nehéz nekik.
  A múltkor egy nagyon igényes jó nevű szállodában voltam vendég, egy hosszú hétvégére. A társasághoz érkezett egy jó módú cigány család két lány és egy fiú gyermekkel. Az öt román több arany volt mint az összes többi vendégen. Higgyétek el én szégyelltem magam legjobban, hogy senki nem állt velük szóba. Látszott rajtuk mikor elkezdtem velük beszélgetni, hogy hálásak amiért szóba áll valaki velük.”
 • 74. maros50 2010. március 02. 09:48
  „totya66!
  Ne avatkozzál bele a nyomozó szervek munkájába,mert nem olyan egyszerű,ahogyan Te elgondolod.”
 • 73. totya66 2010. március 02. 09:42
  „Fújkálhatott? És akkor hogy lehet rábizonyítani, ő volt és kész??”
 • 72. maros50 2010. március 02. 09:32
  „csecs!
  Az írásod téged mínősít!
  Amiért válaszolok kíínduló pontja a felvetésemnek a falfírkálás kapcsán "cigány az annak vallja magát"
  "Legtöbb roma nem is tarja cigánynak magát" felvetésedre hova sorolos a romák közé vagy a gádzsók közé,
  mert a nyomozás felderítése kapcsán lényegesnek tartom.”
 • 71. Csecs 2010. március 02. 09:13
  „Maros, ennyi .... honnan sikerült összeírnod?
  A "rendszerváltozás" előtt a cigányaidnak nem "munkályuk" volt, hanem állásuk, ahol nem kellett dolgozni, csak statisztikát javítani. Aki akkor közülük a középosztály része volt, most is az, és legtöbb esetben elhatárolódik a többi fajtabelijétől, nem is tartja cigánnak magát.
  Ami az iskolás gyerekben kialakul, az tényleg nem előítélet. Inkább rossz tapasztalat után kialakult utálat. Aztán felnőttkorig még jön egy pár tapasztalat és kialakul a cigányutálat. Előítélet akkor lesz, amikor valamelyik kékszemüveges idegenvédő annak nevezi és dogmatikusan ragaszkodik is hozzá,”
 • 70. 751510 2010. március 02. 08:57
  „Nem minden cigány bűnöző, de ettől még nagyon is aktuális probléma a cigánybűnözés. Vezessünk statisztikát a bűnözők származásáról is, ne csak a cigány áldozatok származásáról. Ja, hogy nem szabad, mert elénk tárulna az amúgy is teljesen nyilvánvaló valóság? Ez van...”
 • 69. maros50 2010. március 02. 08:53
  „szandokán! Üdvözöllek és szép napot kívánok!
  Tudtad,hogy Indiában rosszul váltják a forintot?”
 • 68. maros50 2010. március 02. 08:50
  „nagypappa!
  64. Az iskolás gyermekben nem alalkul ki előítélet.A felnöttekben igen mert müködik a bünbak képzés.A gyenge elveri a port a leggyengébben.(szegány az, aki legszegényebb)Így van ez az élet minden területén.A legfrisebb példa a tűzoltók szekszuális játék.De nem mondom,hogy minden tűzoltó abberrált.Iyen egyszerű helyre tenni dolgokat.”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bostontól Oszakáig - világjáró vásárhelyi egyetemista

Bánfi Imre 23 éves vásárhelyi egyetemista jelenleg Japánban tanul. Fiatal kora ellenére már sok országban megfordult. Szenvedélye az utazás. Tovább olvasom