Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Egy ágyneműtartóban rejtegette a holttestet

Leszúrta lakótársát, majd holttestét napokon keresztül az ágyneműtartóban rejtegette egy férfi a vásárhelyi Kodály Zoltán utcai tömbházban. A lakók a gyanús szag miatt értesítették a rendőrséget. A feltételezett tettes beismerő vallomást tett.
Napokig ágyneműtartóban rejtegette leszúrt lakótársát a vásárhelyi Kodály Zoltán utcai tömbházban Fotó: Tésik Attila
Már a múlt hét szombatján is éreztek valamilyen furcsa szagot a vásárhelyi Kodály Zoltán egyik lépcsőházának lakói, de először arra gyanakodtak, valahol szivárog a gáz. Mivel ennek nyomára a szakemberek nem akadtak, s a szag egyre intenzívebbé, majd elviselhetetlenné vált, tegnap az egyik lakó telefonon értesítette a vásárhelyi rendőrkapitányságot. A helyszínre érkező rendőrök bekopogtattak abba az első emeleti lakásba, ahonnét a bűz áradt. Miután az ajtót nyitó Á. Zoltán nem árulta el a szag forrását, a rendőrök kezdték keresni. Az ágyneműtartóban így találták meg a férfi lakótársa, a szintén 49 esztendős J. István holttestét. Megállapították: a férfit egy késsel leszúrták. Á Zoltán beismerte, ő ölte meg lakótársát.

A szomszédok szerint a két rokkantnyugdíjas férfi élete zavaros és
A szomszédok megdöbbentek a történteken Fotó: Tésik Attila
hangos volt. Mindketten sűrűn nyúltak a pohárhoz, s ha fogytán voltak a pénznek, a tömény alkohol helyett beérték azzal, hogy sósborszeszt öntöttek a sörbe.

– Zoltán lánynak gondolta magát, annyira, hogy egy alkalommal a nyugdíját is kifestett arccal vette át a postástól – árulta el az egyik szomszéd. Többen egybehangzóan állították: a két férfi rendszeresen civakodott, veszekedett egymással, s ilyenkor sűrűn előkerült a kés is.

– Zoltán gyakran szurkálta Istvánt, ilyenkor elragadta a hév. A dolog addig fajult, hogy ezt nyilvánosan is csinálta. Nemrégiben a lépcsőházban kellett felmosni utánuk a vért – panaszolta egy másik lakó.

A tettét beismerő férfi ellen, akit a rendőrség őrizetbe vett, emberölés bűntette alapos gyanúja miatt indult eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város másik bankot ajánl

Több vásárhelyi önkormányzati dolgozó kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy annál a banknál… Tovább olvasom