Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Egy deka konfetti 29 forint

Hódmezővásárhely - A városban már a szilveszterre hangoltak tegnap az emberek. A piacon, a Kossuth téren és a bevásárlóközpontokban mókásabbnál mókásabb álarcokat, műhajakat és egyéb szilveszteri kellékeket lehetett vásárolni.
A szilveszteri móka elmaradhatatlan kellékei a különböző bohókás jelmezek, műhajak, álarcok, szemüvegek, hajókürtök és trombiták. A vásárhelyi piacon tavaly még négy helyen kínálták a szilveszteri kellékeket, idén már csak egy standon, ahol trombitát 110-től 220 forintig, konfettit és szerpentint 100-100 forintért, kalapot 450, álarcot 150-től 250 forintig lehetett vásárolni. Az anonimitáshoz ragaszkodó árus közölte: bár vasárnap óta kint van a piacon, eddig alig vittek tőle valamit, egyre kevesebbet költenek ilyenekre az emberek.

– Az unokáimnak mindig veszek valamit – mondta a 73 éves Herczeg Mihályné –, most éppen az ötéves Dórának egy műhajas kalapot, a drága december 29-én ünnepelte a születésnapját. Az öt unokám közül a legidősebb 24 éves, ő már nem igényli az ilyen ajándékot.

A Tescóban nagy a választék, és az árak is szórtak. Már 29 forintért vehetünk 1 deka konfettit, de mélyebben zsebbe nyúlva 1799 forintért pezsgősüveget formázó konfettiágyúval – ebből van kisebb, 499-ért – is ünnepelhetünk, vigadhatunk. Álarcok, sapkák, színes műhajak, jelmezek is sorakoznak a polcokon, utóbbiakhoz 1055-től 3700 forintig juthatunk hozzá. A nagyobb bulikra, társaságokra gondolva műanyag evőeszközöket is kínálnak több színben.

A vásárhelyi Kossuth téren sokan válogattak a szilveszteri kellékek között. Fotó: Segesvári Csaba
A vásárhelyi Kossuth téren sokan válogattak a szilveszteri kellékek között.
Fotó: Segesvári Csaba

A Tesco előterében is árulnak szilveszteri kellékeket, a 30 forintos lufitól a 4500-ért kapható parókáig, műhajig. Szabó Józsefné árus elmondta: leginkább az álarcok (akad nyuszis, tigrises, indiános) és a trombiták kelendők, de visznek és vesznek mindent.

A Kossuth téri pavilonnál ottjártunkkor nem tolongtak a vevők. Itt 100-tól 3000 forintig válogathatunk, a választék pedig a szerencsemalac-figurától az ördögös kulcstartón és hűtőmágnesen át a szokásos trombitáig, hajókürtig, műhajig, konfettiig, szerpentinig terjed. Forrai Hajnalka eladó elmondta: mindenki az olcsóbb termékeket keresi, észrevehető, hogy az embereknek egyre kevesebb a pénzük. Az év utolsó napján azonban még számítanak az elmaradhatatlan rohamra.

– A gyerekeknek veszünk maszkot és trombitát – mondta Szappanosné Molnár Melinda –, ez hozzátartozik a szilveszteri hangulathoz. Ilyenkor ők is fennmaradhatnak éjfélig, hangoskodnak a trombitákkal, majd koccintunk, ők természetesen kölyökpezsgővel.

Tűzijátékok

A vásárhelyeik az idén is több helyen, például a Lidl Áruház parkolójában, azzal szemben az út túlsó oldalán, a Tesco-parkolóban és a piac közelében is vásárolhattak, vásárolhatnak tűzijátékot, amit ma este 6 és holnap reggel 6 óra között lehet használni. A pirotechnikai termékekhez 190 forinttól 18 ezerig lehet hozzájutni.

Olvasóink írták

  • 1. vadlab 2008. december 31. 21:19
    „Ingyenreklám a Teszkónak!
    Hasonló dolgokat kiskereskedők is árultak ám!
    Arról miért nincs cikk?
    Az aljáról lemaradt az (X) jelzés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen volt 2008, mit vár 2009-től?

Ismert szentesieket, vásárhelyieket és makóiakat kérdeztünk arról: számukra milyen volt a 2008-as… Tovább olvasom