Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Egy elektromos kerékpározó apát és fiát ütöttek el

Hódmezővásárhely - A Bálint és a Juhász Gyula utca kereszteződésében elütöttek egy férit, aki a fiát szállította egy elektromos kerékpáron. Mindketten könnyebben sérültek, a mentők kórházba szállították őket.
Az elektromos kerékpárjával közlekedő vásárhelyi férfi a Juhász Gyula utcába kívánt kanyarodni, de nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben egyenesen haladó Opel személygépkocsinak. Az autó vezetője fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A kerékpáros és a mögötte ülő nyolc éves fiú könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. dragboyz 2009. január 25. 12:45
  „Bátor kijelentés, de nem diplomatikus! :-)”
 • 46. dsmaan 2009. január 24. 20:31
  „Ha újjá születnék és küldetést lehetne választani akkor az elektromos biciklisek kiírtását választanám!!!!Mert nagyon szabájtalanul közlekednek,ki kellene lőnni mindet!A sok vén trottynak, meg se kellene engedni hogy vegyen magának!”
 • 45. dragboyz 2009. január 24. 15:57
  „Ez a furcsa nekem is. Nem is az idegesít, hogy megelőz egy 80 éves idős ember egy ilyen szörnyűséggel, mert persze, biciklizett ő már eleget elhiszem... Nincs evvel gond. De legyen kötve jogosítványhoz ha már gyorsabb mint egy kerékpár. Vagy akkor legyen leszabájozva és nincs is ilyen gond akkor. Egyébként az INVÁZIÓ-s hülyeségem, ha belegondolunk nem is akkora vicc, mint aminek szántam, mert már látok rajta gyerekeket is meg 3-an egyen meg ilyenek, igazából tudnám sorolni, de nem teszem. Csak mikor autóval, vagy motorral, de akár biciklivel beérkezek egy kereszteződésbe, szétnézek nincs semmi, nem hallok semmi óóó megyek is. És akkor egyszercsak a semmiből előterem egy ilyen borzadály, és ott a baj. Volt rá példa sajnos, tudok meséln. Megy mint egy SIMSON-és nincs hangja. Legyen ez is kategorizálva!!!!!!!!!!!!!”
 • 44. JB007 2009. január 23. 20:53
  „dragboyz hozzászólása alapján vízionálok egy Spielberg filmet a Földet megszálló elektromos földönkívüliekről...
  Ez egyébként tényleg fura, ha ugyanazt tudják, amit a kismotorok, akkor miért vonatkoznak rájuk enyhébb szabályok?”
 • 43. dragboyz 2009. január 23. 13:27
  „Az a baj, hogy ezek gyárilag nincsenek leszabájozva, és hiábamondjuk hogy mennyire gyorsak, ezek egyre gyorsabbak lesznek....Nemsokára még többen lesznek, és segédmotorozni már senki se fog! Csak többen és többen! Invázióóóóó!!!! :-)”
 • 42. Kraftwerk 2009. január 22. 16:27
  „Még valami előző hozzászolásomhoz:
  A robogókon és egyéb segédmotoros kerékpárokon SEM UTAZHAT UTAS,ÉS JOGILAG SEM VIHET!!!!
  A kerékpároknak is van megengedett legnagyobb sebességük(ha sokan ezt nem tudnák):40km/h!!!
  Nem 60 meg 70km/h!!!”
 • 41. Kraftwerk 2009. január 22. 16:21
  „A kerékpárosok nagy része TOTÁL SZABÁLYTALANUL KÖZLEKEDIK!!!!
  Rendszeres okok:
  -Nincs világítás rajtuk(Az elöl levő villogó az NEM LÁMPA,mint ahogyan azt sokan gondolják)
  -Nincs láthatósági mellény rajtuk
  -Sötét ruházatban össze-vissza mennek árkon-bokron
  -Rendszerint ordít a fülébe bedugott mp3-lejátszó
  -Fékezés,esetleg lassítás vagy megállás nélkül mennek át 1000rel a kereszteződéseken....stb..stb...
  Folytathatnám a sort egésznap,de megjegyzem:Az autósok sem különbek sokszor tőlük!!!
  Egy kis memória frissítés:
  -A kereszteződésben,a gyalogosnak és kerékpárosnak van elsőbbsége,ha kanyarodik a jármű,és kijelölt zebra van(vagy nincs)a gyalogátkelő helyen gyalogosoknak és kerékpárosoknak.....
  Na ez a szabály amit a kerékpáros társadalon nem ismer.....
  Ugyanis:A KRESZ-ben az is benne van,hogy a kerékpárosnak CSAK ABBAN AZ ESETBEN VAN ELSŐBBSÉGE,HA LESZÁLL,ÉS ÁTTOLVA HALAD ÁT AZ ÚTTESTEN!!!!
  Mikor én is szólok ilyenkor(mikor átrobog előttem sokszor)hoyg le kellene szállni,akkor jön a visszaugatás a száguldozó részéről:"Elsőbbségem van"!!Ennyi a KRESZ tudásuk....De azt nem tudja,hogy hol és milyen esetben!!!
  Egyébként visszatérve a témához:Én sem szeretem ezeket a kínai elektromos hulladékokat.
  Még valami:Nyugodtan lehetne az ilyen tulajdonosokat kötelezni,a sisak használatára,mivel ezek is elég nagy sebességűek,és (sajnos)semmilyen jogosítvány kategória nem kell hozzájuk....
  Kérek mindenkit:GONDOLKOZZUNK EL EZEN,és ÍGY KÖZLEKEDJÜNK!!!!”
 • 40. haw 2009. január 22. 14:20
  „A...kivan az elektromos kerékpárokkal az öregasszonyok azzal száguldoznak teszem hozzá szabálytalanul egy deka hangja nincs így még felkészülni sem tudsz arra hogy közeledik vagy éppen beléd megy.Multkor azt láttam,hogy 3an tettek fel egy 80és a halál közt lévő nénikét az orvosi rendelő előtt a biciklire meglökték és elindult.....na most az hogy áll meg?:)félreértés ne essék nincs bajom az idős emberekkel tisztelem őket de amit az utakon csinálnak azzal a vacakokkal az katasztrófa.Na meg amikor látom a túlsúlyos anyukát három gyerekkel csüngeni a biciklin és úgy száguldozik persze egyiken sincs sisak....a sok idióta...”
 • 39. dragboyz 2009. január 21. 17:36
  „Szerintem már az általános iskolákban lehetne Kresszt oktatni. nem pedig pillangókat ragasztgatni meg ilyenek..... És lehetne technika órán legalább 2-3 hónapig kötelező, egy "vizsgával" Ami jelképezné hogy tud közlekedni.
  És az elektromos bicikliket is lehetne már kategorizálni mert van amelyik veri a babettát, és arra kell jogsi, EÜ, sisak, elsősegélycsomag, biztosítás, bla bla bla! Szerintem ez így nem fer.
  Az apának és gyermekének pedig jobbulást kívánok, és tanuljon a többi ember is az ilyen hibákból!”
 • 38. yuhvan 2009. január 21. 16:04
  „Ne haragudjatok, de miköze van annak ehez, hogy mozgáskorlátozott volt az apuka. A lényeg az hogy nem tartotta be a kreszt és lehet volna az sima vagy elektromos biciklivel akkor sem tartotta volna be. Nekem ez zavaros.
  Egyébként anyámnak is ilyen b..i elektromos biciklije össze is vesztem vele, mert véleményem szerint ez csak arra jó, hopgy eltunyuljon a nép. MIÉRT NEM LEHET TEKERNI AZT A RO...T BICIKLIT. És nem mondjátok nekem azt hogy ez fejlődés és azért vannak ezek a biciklik régen is voltak ilyenek úgy hívták, hogy DONGÓ és ehez sem kellett jogsi mégis tudtak vele közlekedni az emberek.
  És ha normálisan oktatják a kreszt akkor nem lesz gond a továbbiakban már mint a a,b,c,d stb kategóriákban.”
 • 37. DMagóg 2009. január 21. 09:49
  „A ,,Kerékpárút vége" tábláknál, teljes lendülettel tekernek át a zebrán, abban a hitben, hogy elsőbbségük van. Pedig, nincs! Csak, két lábbal a földön járóként van elsőbbségük. Némelyek öngyilkos módon közlekednek.”
 • 36. trixi11 2009. január 21. 09:28
  „Norman Bates:Nem vettem kötekedésnek”
 • 35. DMagóg 2009. január 21. 09:13
  „Én nem a szabálytalankodót, hanem az embert látom a közlekedő társakban, és egyetlen embernek (állatnak) sem szeretnék sérülést okozni, még vétlenül sem!

  Amíg tudom, kivédem, nem szidom, nem anyázom. Ha hülyének született, az is marad, mint ahogy én is. Csak, nagyon idegesít, hogy nem számíthatok a szabályok legcsekélyebb betartási szándékára sem. A járdán is félve lépek oldalra, mert számtalanszor suhant el mellettem (tekerős) kerékpáros. Amíg el nem üt, semmi gond, de mégis megkísérelhetnék a szabályok betartását, betartatását! Természetesen, étettem már én is a szabályok ellen, de alapvetően azok betartására törekszem. Előzékeny vagyok a kerékpárosokkal, de néha kibuktatnak.”
 • 34. Norman_Bates 2009. január 21. 07:23
  „trixi11: abszolút nem kötekedésből írtam.

  "KRESZ | A háromszáz watt alatti teljesítményű, elektromos motorral hajtott eszközöket bárki jogosítvány nélkül vezetheti, a közlekedési szabályokat azonban természetesen nekik is be kell tartaniuk "

  nekem az tetszik mikor az ezermester gyerek megveszi a elektromos bicikli agyat, hozzá való szabályzóval + akksival és ráépíti az aluvázas mountain bike-jára, = -20 kg, a csávó = 50 kg, és megy 50-60 km/h-val. Lol.”
 • 33. Beth 2009. január 20. 20:49
  „Ha a gyereket elütik, mert az iskolában nem tanulta meg a kresz-t, és a kedves szülők pedig beperlik az iskolát? Belegondoltatok már?
  Ezeknek az ismereteknek a megtanítása KŐKEMÉNYEN A SZÜLŐK FELADATA!!!!!!!!
  Ne mindig az iskolát vegyétek elő az ismeretek átadásának színhelyeként, hanem az otthoni szabadidőt kellene ezekre felhasználni.”
 • 32. Beth 2009. január 20. 20:43
  „és milyen végzettséggel lehetne oktatni az iskolában ezt a tantárgyat? hány éves gyakorlattal? az ati-sok szuperül fognak fújni az iskolákra :)))”
 • 31. trixi11 2009. január 20. 19:25
  „Norman Bates! Én is autót vezető vagyok naponta nem ritka, hogy 100km megyek, nem védeni akartam a kerékpárosokat mert szerintem is siralmas a kétkerekűek közlekedése. Csak azt mondtam hogy nem száguldozott ez a férfi!”
 • 30. valaki120 2009. január 20. 18:43
  „Melllesleg sok okoskodó! látásból én is ismerem az apát - aki egyedül neveli a kisfiát!!! Nem passzióból jár elektromos 3 kerekű biciklivel!!!(vásárhelyi újság honlapján fénykép van róla) Azért, mert hibázot ,( mégha hibás is volt). Örülni kellene, hogy nem lett nagyob bajuk, nem pedig pálcát törni a feje felett.Ti sose hibáztatok semmibe?”
 • 29. atomboy 2009. január 20. 18:27
  „DomeSL, ugye tudod, hogy hulyeseget irtal?
  Nem azert tilos a jardan tekerni, mert bringas utkozott bringassal...”
 • 28. Sziti 2009. január 20. 18:15
  „Mi köze az esetnek az elektromos kerékpárhoz?
  Esetleg annyi, hogy azzal történt meg a baleset.
  Megtörténhetett volna lábbal hajtott biciklivel is.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rutinból vezetők miatt mindenki óvatosabb lett

Hódmezővásárhely - Még mindig nem vették tudomásul a sofőrök, hogy tavaly óta a jobbkéz-szabály… Tovább olvasom