Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Egy év nyolc hónap a boltrablónak

Felesége rákban meghalt, a gyógykezelés idején felhalmozott adósságot úgy akarta visszafizetni, hogy Írországban vállal munkát, de az utazáshoz is pénz kellett – vallotta tegnap a bíróság előtt az 57 éves K. György, aki ki akart rabolni egy vásárhelyi üzletet. Most elnézést kért a késsel megfenyegetett boltosoktól. Nem jogerősen egy év nyolc hónap börtönre ítélték.
– Tudom, hogy életem legnagyobb hülyesége volt, de nem láttam más kiutat – mondta tegnap a vásárhelyi városi bíróságon tartott tárgyaláson a tótkomlósi K. György, aki hétfőn délután sikertelenül próbálta meg kirabolni a vásárhelyi Teleki utcai élelmiszerboltot. A vádlott – aki a bűncselekmény után nem sokkal önként jelentkezett a tótkomlósi rendőrségen – azzal védekezett, hogy az azóta elhunyt rákbeteg felesége gyógyítása idején 750 ezer forint adósságot halmozott fel, most pedig írországi munkát ajánlottak neki.

Ahhoz, hogy oda kijusson, százötvenezer forintra lett volna azonnal szüksége. A munkanélküli autószerelő készült tettére: Tótkomlósról álarccal és késsel felszerelkezve buszozott Orosházára, ott beült fia Fiatjába, s Szegedre indult azzal, hogy ott kirabol egy kisboltot. A kocsi tankjában azonban nem volt annyi benzin, mely elég lett volna a megyeszékhelyig és vissza, tankolni pedig nem volt miből. Így maradt helyszínnek Vásárhely.

K. György a bíróságon elmondta: mintegy másfél óráig figyelte a Teleki utcai üzlet forgalmát, mielőtt belépett oda. A vádlott a tárgyalóteremben bocsánatot kért attól az eladónőtől, akit kartársnőjével együtt egy késsel kényszerített be a raktárba.

A bíróság ítéletében rablás bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat, akit 1 év 8 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, s mellékbüntetésül két esztendőre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, miután az ellen a vádlott és védője fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerparti lesz a hangulat a vásárhelyi strandon

Tengerparti hangulatot szeretnének teremteni idén nyáron a vásárhelyi fürdőben. Két homokos… Tovább olvasom