Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Egy helyen az adó, a víz, a szemét és a távhő

Az önkormányzati ügyek 70 százalékát már egy helyen, a volt okmányirodában tudják intézni a vásárhelyiek. Az ügyfélszolgálat maradt a polgármesteri hivatalban, csak néhány méterrel arrébb költözött. A megszokott ügyfélfogadási idő nem változott.
– Az épület maradt, de a helyszín változott – tájékoztatott Antal István, a vásárhelyi polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzati ügyek 70 százalékát a volt okmányirodában intézhetik a helyiek. Hétfőtől fogadják itt az ügyfeleket. A lakosok legegyszerűbben a Hősök tere felől tudják megközelíteni az ügyfélszolgálati irodát, ami előtt parkolási lehetőség is van.

Korábban a földszint 15-ös, 16-os és 17-es irodájában fogadták az ügyfeleket, de az szűk volt, ezért költözött át az egész iroda. A változást a portán is jelzik az ügyet intézőknek, de egy táblát is kihelyeztek az épületben – ennek ellenére sokan még mindig a régi helyszínen próbálkoznak.
A volt okmányirodába költözött az ügyfélszolgálat. Fotó: Antal Sándor
A volt okmányirodába költözött az ügyfélszolgálat. Fotó: Antal Sándor


Adó, ebregisztráció, fakivágás, fanyesedékgyűjtés, rendkívüli települési támogatás és temetési segély – sorolt néhányat az ügyfajtákból az irodavezető. 8 ablak áll az lakosok rendelkezésére, de dolgoznak azon, hogy minden hivatali ügyet – a befizetéseket is – egy helyen intézhessenek majd.

Az ügyfélfogadási idő nem változott: hétfőn 8–17, kedden és csütörtökön 8–16, szerdán és pénteken 8–12 óra között van nyitva az iroda. Emellett a hulladék-, a víz- és a távhőszolgáltató is ugyanitt fogadja a lakosokat. Az ügyfélfogadási időn a szolgáltatók sem változtattak, így hétfőn 8–20-ig, kedden, szerdán és csütörtökön 8–15-ig, míg pénteken 8–12 óráig vannak nyitva. Kivétel az Alföldvíz, amely a hét utolsó munkanapján 14.30-ig várja az ügyfeleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 ezer is lehet a bírság, ha nem takarítjuk a járdát

150 ezer is lehet a bírság, ha nem takarítjuk a járdát
A havat, jeget minden magán- és társasház elől az ott élők kötelesek eltakarítani, a járdát síkosságmentesíteni - mondta el Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője. Tovább olvasom