Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Egy hét múlva már nem lesznek plakátok

Egyre kevesebb politikai hirdetés látható a vásárhelyi utcákon. A második fordulót követően a pártok aktivistái szép lassan elkezdték leszedni a plakátokat. Már azok a nagy kék molinók sincsenek kint, melyek a kampány elején botrányt kavartak. A törvény szerint május 23-áig kell megtisztítani a közterületeket a politikai hirdetményektől.
A falragaszokat is hamarosan leszedik tulajdonosaik. Fotó: Tésik Attila
Vásárhelyen és kistérségében már alig találni pozdorjalapokra erősített, villanyoszlopokra feldrótozott politikai hirdetéseket. Ezeket ugyanis jóval könnyebb eltávolítani, mint a hagyományos, ragasztós technikával felhelyezett hirdetményeket.

– Folyamatosan szedjük le a plakátokat. Úgy gondolom, legkésőbb egy héten belül végzünk a begyűjtéssel – nyilatkozta Havasi Katalin. A Fidesz-MPSZ városi elnöke megjegyezte, hogy Lázár János polgármester korábbi ígéretéhez híven azokat a molinókat is leszedték már, melyeknek a kampány elején nem akadt gazdája, később a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre vállalta magára a felhelyezésüket.

– Vásárhelyen, valamint Mindszenten, Mártélyon és Székkutason plakátjaim elhelyezésével egy céget bíztam meg. A szerződésben az is szerepelt, hogy nem csupán a felrakást, hanem a leszedést is vállalják. Tegnap délben el is kezdték a plakátok eltávolítását – mondta Balogh Jánosné mártélyi polgármestertől, aki függetlenként indult az országgyűlési képviselőségért.

Az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjének, Bacsa Pálnak a plakátjai zömmel nem ragasztva, hanem feldrótozva kerültek a lámpaoszlopokra.
– Mindszenten és Mártélyon már tegnap leszedték ezeket, Vásárhelyen pedig ma délig végeznek a munkával. Ragasztott hirdetéseink szinte nincsenek, mert a ragasztható felületek zömét a Fidesz hirdetményei foglalták el – tette hozzá a szocialisták helyi elnöke.

A törvény szerint a plakátot annak kell eltávolítani, aki elhelyezte, vagy annak, akinek az érdekében ezt elhelyezték, s a határidő május 23. A választási törvényt egy helyi rendelet annyival egészíti ki, hogy ha valaki a fenti határidőn belül nem távolítja el politikai hirdetéseit, akkor ezt helyette a polgármesteri hivatal közterület-felügyelete teszi meg, de ennek költsége a kihelyezőt terheli.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerparti lesz a hangulat a vásárhelyi strandon

Tengerparti hangulatot szeretnének teremteni idén nyáron a vásárhelyi fürdőben. Két homokos… Tovább olvasom