Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Egy hét türelmi idő a Hód-Strandnak

Nem fizette meg a Keviép Kft.-nek eddig a vásárhelyi önkormányzat azt a 320 millió forintot, amelyre a Szegedi Ítélőtábla kötelezte a fedett uszoda építésével kapcsolatban. A Keviép még egy hetet adott, utána viszont kezdeményezni fogja a Hód-Strand Kft. felszámolását. Lázár János azt mondta, kifizetik az összeg egy részét, s felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.
Nem fizette ki a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában lévő Hód-Strand Kft. azt a 320 millió forintot, amelyet a Szegedi Ítélőtábla június 29-én kelt jogerős döntése szerint 15 napon belül kellett volna átutalnia a debreceni Keviép Kft.-nek. A cégnek a város a fedett uszoda építésének utolsó részletével, összesen 220 millió forinttal tartozik, a plusz százmilliót a perköltségek és a szakértői díjak teszik ki.

– Eddig nem fizettek egy fillért sem – mondta tegnap Miklóssy Ferenc, a Keviép ügyvezetője –, annak ellenére, hogy küldtünk ezzel kapcsolatos hivatalos felszólítást, illetve a város is megkapta az ítélőtábla írásbeli döntését is, ráadásul a tizenöt napos határidő is lejárt.

Miklóssy hozzátette: a héten még türelmi időt kap a város, azaz a Keviép vár a pénzére, ám ha az mégsem érkezik meg, akkor lépnek.
– Nem marad más lehetőségünk kintlévőségünk behajtására, minthogy a jövő hét elején felszámolási eljárást indítunk a Hód-Strand Kft. ellen – tette hozzá az ügyvezető.

Ismeretes, hogy a vásárhelyi önkormányzat 2002. áprilisában kötött szerződést a vásárhelyi fedett uszoda építéséről 1 milliárd 494 millió forint értékben azzal a feltétellel, hogy azt a kivitelező 2003. június 30-áig elkészíti. A város egy esetleges csúszás esetén napi 10 forintos kötbér igényét is kikötötte. A Keviép a kedvezőtlen téli időjárás miatt csak csúszással adta át a fedett uszodát, a Hód-Strand Kft. ezért bejelentette kötbérigényét, s nem fizette ki az utolsó 222 millió forintos részszámlát. A Keviép a vita miatt végül a bírósághoz fordult. Az ügyben első fokon a megyei bíróság hozott ítéletet mentesítve a Keviépet a kötbérfizetési tehertől. A Hód-Strand fellebbezett az ítélet ellen. A Szegedi Ítélőtábla azonban jóváhagyta a megyei bíróság ítéletét.

– Fizetni fogunk, és ezzel egy időben készítjük a Legfelsőbb Bíróságnak a felülvizsgálati kérelmet – mondta lapunknak Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. A város első embere hozzátette: múlt pénteken kapták meg az írásbeli ítéletet, s a város még nem számolta ki, mennyi pénzt utaljon a Keviépnek. Az önkormányzat ugyanis azzal számol, abban reménykedik, hogy a Legfelsőbb Bíróság módosíthatja az ítélőtábla döntésében szereplő összeget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabáni nap

A tabáni nap sztárvendége a Hip Hop Boyz volt szombaton. A hagyományos vásárhelyi Damjanich utcai… Tovább olvasom