Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Egy hónap múlva kész az ifiközpont Vásárhelyen

Nem vágtak ki értékesebb fákat az ifjúsági és szabadidőközpont építése miatt – közölte Csorba Mihály vásárhelyi alpolgármester. A beruházás helyszínén, a Hódtóban egyesek ugyanis úgy vélik, jó néhány fa áldozatul esett a kivitelezésnek. Az általunk megkérdezettek szerint viszont semmilyen kellemetlenséggel nem jár az építkezés. A szabadidőközpont várhatóan egy hónap múlva készül el.
Kádárné Zsoldos Edit és Bán Gyuláné szerint nem jár kellemetlenséggel az új ificentrum építése. Fotó: Segesvári Csaba
Jó néhány fa áldozatul esett az ifjúsági és szabadidőközpont építésének Vásárhelyen. Legalábbis erre panaszkodnak egyesek a beruházás környékén, a Hódtóban. A panelházak szomszédságában készülő centrum miatt elveszítik a több év alatt kialakított zöldövezetet – háborgott egy szerkesztőségünket felkereső olvasó, s megjegyezte azt is, hogy az építkezés kezdetén madárfészkek hevertek szerteszét a környéken, no meg döglött fiókák. Persze kíváncsiak voltunk, valóban ennyire megbolygatta-e a tízemeletesekben élők nyugalmát az ifjúsági és szabadidőcentrum építése. A Hódtóban járva viszont még hasonló véleménnyel sem találkoztunk.

– Kivágtak volna fákat? – kérdezett vissza kissé csodálkozva Kádárné Zsoldos Edit az egyik közeli játszótéren. A hódtói fiatalasszony ugyanis nem tapasztalta, hogy ilyesmi történt volna. Hasonlóan vélekedett Bán Gyuláné is, aki még azt is hozzátette: ő bizony látta volna, ha több fát kivágnak, mert lakásának erkélye az építkezésre néz. A kicsi unokája pedig szívesen szemléli, hogy miként készül a sportcentrum. Egyébként sem nagyon érti, hogy egyesek miért háborognak ilyenen, inkább örülnének, hogy ifjúsági centrum épül a Hódtóban.
– A gyerekeinké lesz ez az épület – vette át a szót újra Kádárné, aki hozzátette azt is: semmiféle kellemetlenséget nem tapasztalt az építkezés miatt.

– Csak a „susnyóst" vágták ki, értékesebb fákat nem bántottak – közölte érdeklődésünkre Csorba Mihály vásárhelyi alpolgármester. Továbbá azt is megígérte, hogy az építkezés befejezését követően fásítási akcióba kezdenek. A mintegy százmilliós beruházással várhatóan egy hónap múlva készülnek el, s ha minden jól megy, akkor még szeptember előtt átadhatják a szabadidőközpontot. Az elképzelések szerint az új közösségi házban kispályás labdarúgásra alkalmas műfüves pálya, streetballpálya is helyet kap, de itt találhatnak otthonra a gördeszkások és a -korcsolyások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunai Edit égi vizei

Három őselem: a tűz, a víz és a levegő változékonyságát, átalakulásának formáit ábrázolja első… Tovább olvasom