Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Egy hónapot csúszik a vásárhelyi Virág utcai óvoda átvétele

Az eredeti megállapodásoktól eltérően nem augusztus elsején, csak 31-étől veszi át a vásárhelyi önkormányzattól a Virág utcai óvoda működtetését a Szent Domonkos-rendi Nővérek Apostoli Kongregációja. A késés oka: a rend máskülönben elesne a normatív támogatástól.
Meseolvasás a nagycsoportban. A gyerekek nagy részét nem érinti a változás. Fotó: Karnok Csaba
Felújítva, modernizálva adja át használatra a vásárhelyi önkormányzat a Virág utcai óvodát a Szent Domonkos-rendi nővéreknek, csak éppen nem augusztus elsején, ahogy az az eredeti megállapodásban szerepelt. Rauscher Alice Dóra, a rend általános főnöknője ugyanis azt kérte az önkormányzattól, hogy módosítsák az átadás időpontját augusztus 31-ére, ugyanis az egyházi és az önkormányzati intézmények normatív támogatásigénylésének időpontja eltérő. Ha a város augusztus elsejétől adná át a jelenleg 24 dolgozóval működő gyermekintézményt, akkor az abban a hónapban nem volna jogosult a normatív támogatásra.

A Virág utca 2. alatt lévő, 4247 négyzetméteres óvoda átadásának ötletét, amely a rend visszatérését követően merült fel, korábban már támogatta a közgyűlés. A város feltételei között szerepelt, hogy az épületnek továbbra is óvodaként kell működnie, ráadásul foglalkoztatni kell a jelenlegi dolgozókat is. Az óvoda a gyerekek számára felmenő rendszerben válik egyházivá, azaz az egyházi jelleggel elsőként a leendő kiscsoportosok szülei szembesülnek. A beiratkozás már megtörtént, s akkora volt a túljelentkezés, hogy több gyereket más intézménybe kellett átirányítani.

A közgyűlés a megállapodás szerint nem örökre adja át a rendnek az óvoda használatát, hiszen a szerződés 99 évre, azaz 2006. augusztus 31-étől 2105. augusztus elsejéig szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teleházból sugároz Mártély rádiója, a Szóbeszéd

Egy éve szól a Szóbeszéd. Mártély kis közösségi rádiója a teleházból naponta reggel fél hét és este… Tovább olvasom