Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Egy képviselő fia a gyanúsítottak közt

Egy vásárhelyi önkormányzati képviselő, Tóthné Mohos Erika fia az egyik gyanúsítottja a hétvégi mártélyi verekedésnek. Az édesanya nem kívánt nyilatkozni, de a család ügyvédje válaszolt kérdéseinkre.
Baseballütőkkel és késekkel felfegyverzett fiatalok rontottak be még vasárnap hajnalban a mártélyi Jurta kempingben üzemelő diszkóba, s válogatás nélkül ütni-verni kezdték az eléjük kerülőket – írtuk meg néhány nappal ezelőtt. A rendőrség a támadókat azonnal elfogta. A két fiatalkorú, valamint a nyolc 20 év körüli fiatalember két diszkózót súlyosan, hármat pedig könnyebben sebesített meg.

Az egyik gyanúsított Tóthné Mohos Erika vásárhelyi önkormányzati képviselő fia, letartóztatását a bíróság elrendelte. A fiatalember kilenc társa szabadlábon védekezhet. Szerettük volna megkérdezni az ügyről az édesanyát, telefonon fel is hívtuk a szocialista képviselőt, aki röviden csak annyit mondott: nem szeretné, ha erről faggatnánk. A család ügyvédjéhez irányított bennünket, aki viszont válaszolt kérdéseinkre.

– A rendőrség azzal vádolja védencemet, hogy tagja volt annak a társaságnak, amely verekedést kezdeményezett a mártélyi diszkóban. A fiatalember viszont azt állítja, hogy őt megtámadták, leütötték, majd mikor a földre került, összerugdosták – nyilatkozta Erdélyi Miklós. A nyomozás most azt próbálja meg kideríteni, vajon melyik állítás az igaz.

A bíróság egy hónapra azért rendelte el a fiatalember letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye, ugyanis már volt egy korábbi eset, amikor jogerős ítélet született ellene. Az ügyvéd hozzátette, egy 20 éves fiatalember tudatában van cselekedetének, így senki se próbáljon meg politikai előnyt kovácsolni az esetből. Erdélyi még azt is megemlítette, hogy jól ismeri Tóthékat, így szerinte a biztos családi háttér jobb garanciát nyújtana, mint a letartóztatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parlagfű miatt kiszabott bírság máris használt

Akár 2 millió forintra is büntethetik a földtulajdonost, ha nem irtja a területén a parlagfüvet. A… Tovább olvasom