Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Egyelőre nem keresztelték el a Mindszenti Általános Iskolát

Egyelőre nem keresztelték el a képviselők a Mindszenti Általános Iskolát: később döntik el, kinek a nevét vegye fel. Azt viszont elhatározták, a komp üzemeltetését szeptembertől helyi vállalkozásra, a Kukszi Bt.-re bízzák.
Továbbra is Mindszenti Általános Iskolának nevezik a kisváros oktatási intézményét. A tegnapi testületi ülésen a képviselők nem támogatták azt, hogy dr. Mihály Sándor egykori tanító, jogász nevét vegye fel az iskola. Ezt egyébként a tanítványok nevében Pálinkó János javasolta, aki maga is részt vett a tegnapi ülésen. Időközben egy másik helybeli lakos, Nagy Mihály is javaslatot tett: szerinte Hám János egykori iskolaigazgatóról vagy Kasznár Tóth Emma tanítóról lehetne elnevezni az intézményt.

Pálinkó János szerette volna meggyőzni a képviselőket arról, hogy mégis dr. Mihály Sándor nevét vegye fel az iskola, sértőnek találta az oktatási bizottság állásfoglalását, miszerint le kell venni az ügyet napirendről. Miközben az egykori tanító érdemeit méltatta, azt is megjegyezte: a névadás kezdeményezői anyagilag is segítenék az ügyet.

Már a záróértekezlet után érkezett Nagy Mihály javaslata a két újabb névről, ezért a tantestület nem tárgyalhatta meg – közölte Bagitáné Szécsényi Mária igazgatónő, aki szintén úgy látta, nem szabad elkapkodni a névadást. A képviselők ezek után úgy döntöttek, most nem keresztelnek.

Szeptember elsejétől egy mindszenti vállalkozás, a Kukszi Bt. üzemelteti majd a Deviskomp Kft. helyett a mindszenti kompot – döntötték el a képviselők. A vízi jármű működtetésére egyébként csupán e két cég pályázott, s néhány perc alatt határoztak a kérdésben a testület tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dömötör Júlia: csomorkányi rom

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és… Tovább olvasom