Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Egyelőre nincsenek új plakátok

Vásárhelyen néhány tavaszról maradt választási plakát árválkodik az utcákon. A helyhatósági választásokra még nem kezdték el a plakátolást a pártok, nem hirdetik jelöltjeiket. Az önkormányzatnál elmondták, még senki sem kért engedélyt arra, hogy nagyobb molinót helyezzen el. Igaz, ehhez csak akkor kell a polgármesteri hivatal beleegyezése, ha például két pózna közé feszítik ki a hirdetményt.
Emlékezetes: tavasszal óriási botrányt kavartak azok a molinók, amelyek egyik napról a másikra kerültek a város forgalmasabb részeire. Eleinte nem volt gazdájuk, majd amikor az MSZP helyi szervezete úgy döntött, levágja őket, azonnal jelentkezett a hirdető. A molinók sarkában ugyanis megjelent a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre neve. A szervezetről azonban a mai napig sem derült ki, kik alkotják, kik állnak mögötte.

A Városellátó Kht.-nak 36 henger alakú hirdetőfelülete van Vásárhelyen. Megtudtuk: eddig még senki sem kereste meg a céget politikai hirdetés ügyében.

Az önkormányzat idén január 31-én kelt rendelete kimondja, hogy épület falára, kerítésre, tartóoszlopra és egyéb hirdető berendezésre, felületre plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos, a bérlő, illetőleg állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet. Emellett nem lehet plakátokat tenni olyan önkormányzati tulajdonban lévő intézményekre, melyekben hatósági munka folyik. Tilos továbbá műemlékekre és a Kossuth téri középületekre politikai hirdetéseket ragasztani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis állított jelölteket a PSZV

Két nap alatt nyolc egyéni választókerületben tudta összegyűjteni a szükséges számú… Tovább olvasom