Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Egyetlen támaszát vesztette el a horgász özvegye

Hódmezővásárhely - Édesanyjukat akarták meglepni egy nagy hallal – mesélte lapunknak megtörten Németh Zoltán, annak a vásárhelyi horgásznak a legkisebb fia, aki szombaton belefulladt a mártélyi holtágba. Az önkormányzat segít a nehéz helyzetbe került családon, Kószó Péter alpolgármester pedig gyűjtést indít.
Elképzelni sem tudja, hogyan folytatja férje nélkül az életét a vásárhelyi Németh Zoltánné. A háromgyermekes édesanya párja szombat este a mártélyi Tisza-holtág vizébe fulladt, miután 14 éves fiát kimentette. Roland pecabotját egy hal elhúzta, ezért utána ugrott, de az iszapos, gyorsan mélyülő holtágból nem tudott kimászni. Édesapja sietett fuldokló gyermeke segítségére. A 41 éves férfi még kiemelte a vízből, és partra lökte a fiút, ő viszont hiába tudott úszni, egyre jobban lesüllyedt az iszapba, és végül elmerült. Küzdelmét a partról másik gyermeke, a 13 éves Zoltán is végignézte. Ő értesítette édesanyjukat, Ildikót, és fivérét, a 16 éves Krisztiánt.

– Amikor a fiam telefonált, éreztem, hogy nagyon nagy a baj. Ennek ellenére mondtam Krisztiánnak, hogy Rolandnak és az édesapjának is csomagoljon száraz ruhát – mesélte megtörten a 47 éves édesanya, akit két fiával, Zoltánnal és Rolanddal tegnap Kószó Péter, Vásárhely alpolgármestere fogadott az irodájában.

A családfő tragédiája óta egyikük sem tud aludni. A két kisebbik fiú beköltözött édesanyjuk szobájába, hogy vigyázzanak rá. Ildikóhoz a szombati szerencsétlenség óta naponta kell orvost hívni.

Az özvegyet, valamint két fiát, Zoltánt és Rolandot Kószó Péter alpolgármester fogadta tegnap a vásárhelyi városházán. A város is segít a családnak. Fotó: Karnok Csaba
Az özvegyet, valamint két fiát, Zoltánt és Rolandot Kószó Péter alpolgármester fogadta
tegnap a vásárhelyi városházán. A város is segít a családnak. Fotó: Karnok Csaba

– Azért mentünk horgászni, hogy egy jó nagy halat fogjunk meglepetésként anyának – jegyezte meg csöndesen Zoltán. Az édesapa halálával nagyon nehéz helyzetbe került a család. Ildikó rokkantnyugdíjas, havonta 40 ezer forint a járadéka. Férje, Zoltán zöldség-gyümölcs árusnál dolgozott. Minden munkát elvállalt, hogy biztosítsa a gyerekeknek és feleségének a betevőt.

– Nagyon szorgalmas és jó ember volt. Mindenki szerette. Több mint 17 évig éltünk együtt. Egyetlen támaszomat vesztettem el – mondta sírva Ildikó. A családnak soha nem volt saját otthona. 2002 óta a Dobó Katalin utcában, egy önkormányzati szociális bérlakásban élnek. Előtte albérletről albérletre vándoroltak. Az özvegy most azt sem tudja, miből ad enni a gyermekeinek, aki közül a két fiatalabb magas vérnyomással küzd, a legidősebb pedig cukorbeteg is.

– Krisztián azt mondta, ha 16 évesen lehetne dolgozni, azonnal otthagyná a szakközépiskolát, és munkába állna, hogy segítsen nekem – idézte fel könnyes szemekkel az édesanya.

Kószó Péter lapunkból értesült a Németh család tragédiájáról. – Szörnyű veszteség érte őket. Az édesapa a saját életét áldozta a gyermekéért – mondta az alpolgármester, akit már hétfőn többen felhívtak, hogy szeretnének segíteni a családon. Ezért úgy döntött, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványon (számlaszám: 10200184-28114116) keresztül gyűjtést szervez Némethéknek. Hozzátette: maga is szeretne hozzájárulni anyagilag ahhoz, hogy az özvegy és a fiúk átvészeljék ezt a nehéz időszakot. Ugyanakkor az önkormányzat is segít a családon. A város fizeti az édesapa temetésének költségeit, lakhatási támogatást adnak a rezsi fedezésére, és a polgármesteri alapból is juttatnak nekik 50 ezer forintot.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Cinea 2010. május 14. 08:39
  „28. kedves juhvan!
  Bocsi, kissé cinikusnak tünt a hsz.-od, azt hittem az én hsz-omra írtad, hogy nevetséges.”
 • 28. yuhvan 2010. május 14. 03:06
  „Kedves Cinea ezekről beszéltem én.”
 • 27. Cinea 2010. május 13. 17:53
  „Javasolnám a szerencsétlen özvegynek, hogy forduljon a "gyermekeiket egyedül nevelő szülőkért" alapítványhoz, akik Mónikával, Cseke Katinkával meg Adával kampányoltak, 350 Ft-os sms-ekért. Ez idáig rendben is volna, asszem sokan kibirnának ennyit.
  DE!! apró betű: a szolgáltatói díjak levonása után (kb.max. 30 Ft egy sms) fennmaradó összeg 30 %-a kerül az alapítvány számlájára.
  Kérdem én, a 70%-kal mi lesz? és az átutalt 30%-ból mennyi jut a rászorulónak? Mennyi megy el az alapitvány költségeire? A megadott info-s telefonszámon senki sem volt elérhető, napokig fel sem vettek, amit felvettek, semmit sem tudtak mondani, csak az sms küldéssel kapcsolatban tudtak volna infot adni, pl. azt, hogy hogyan lehet ebből a támogatásból részesülni, senki sem tudta. Valóban valami más módját kellene kitalálni a segitségnek”
 • 26. mozzzzaik 2010. május 13. 13:35
  „Sziasztok!

  Azért megértőbbek lehetnétek az alapítványokkal... Ott is csak emberek dolgoznak. Nekik is meg kell élniük valamiből. Eldurran az agyam ezeken az emberszerű zseléken. A hívószó: Segíts!, légy humánus, mert valaki bajban van. Perszehogy... Majd az átadott pénzbeli juttatásból a támogatással kapcsolatban felmerült KIMUTATHATÓ, indokolt költségként elvesznek MUNKABÉRRE, JÁRULÉKRA, TELEFONSZÁMLÁRA, AUTÓHASZNÁLATRA, BÉRAUTÓRA, TANKOLÁSRA, REPREZENTÁCIÓS költségre, MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGRE, HIRDETÉSRE meg a franc tudja mire (PRÉMIUMRA), és ami MIND marad (sacc: 5-10%), azt fényes keretek között, ünnepélyesen átadják, mert ők segítenek... Még a temetkezési vállalkozó is jobb ezeknél az embereknél, mert róla legalább tudjuk, hogy mit csinál. A fenéért kell ezeket a vatta-munkanélkülieket szponzorálni. Ráadásul, ha közvetlenül a segítségre szorulónak adod át a kp-t, akkor adóznia kell ezután (is). Megoldás lehet, ha borítékban dobod be, de az meg a postán vérzik el. Marad a személyes találkozó, amikor észreveszed, hogy Ni! Ez nem a magáé? Elhagyta stb.

  ps.
  Tekintettel vagyok a személyiségi jogokra, elutasítom a gyűlöletkeltést és az uszítást, a jogosulatlan haszonszerzést, kiszolgáltatott személy kihasználását, a mutyit és mindazt ami jelenleg dívik. Kérem, tegyen így Ön is, hiszen ha pusztán hozzászól - nem történik semmit.
  és most megbontalalak. :)”
 • 25. Cinea 2010. május 13. 09:48
  „22.hsz, yuhvan! Asszed kitaláltam? csak egy pl.
  "Országos botrány kerekedett a 80 százalékért dolgozó újkígyósi Érzőszív Alapítvány ügyéből. Megírtuk: a nyitott gerinccel született, 3 éves csongrádi Blázsik Patrik számlájára egymillió forint érkezett négy hónap alatt, amiből több mint 800 ezer forintot saját kiadásaira számolt el az alapítvány.

  Telefonálásra például 317 ezer, üzemanyagra pedig 245 ezer forintot költöttek. Számításunk szerint ez azt jelenti, hogy a négy hónap alatt közel 7 ezer kilométert mentek, és 150 órát telefonáltak. Kovács Ferenc kuratóriumi tag szerint mindez jogszerű, az alapítvány minden előírást betart, törvényesen működik...."
  (Délvilág, 2008.július 14)
  És nem ez az egyetlen, azért remélem vannak tisztességes alapitványok is, nemcsak ilyen """ÉRZŐ SZÍVEK"""”
 • 24. M.a.r.l.e.y. 2010. május 13. 08:31
  „Részvét!

  Csak azt nem értem ha a 2 fiú a parton volt akkor, hogy nem tudtak az apjuknak segíteni ...
  Nem értem...
  egy fadarabbal avyg akármivel de sajnos már mind1...”
 • 23. 4Angel 2010. május 13. 08:04
  „nagypappa

  Ha így adakozni akarsz nekem kéne egy szekrényem sincsen akár meg is mutatom :(((
  köszönöm a segítséget”
 • 22. yuhvan 2010. május 13. 07:09
  „Részvétem a családnak!

  Az alapítványok a befolyt összeg 80%át "lenyúlják" jó ha 20% kerül az éppen rászorulónak, nevetséges.
  A 4.es hozzászólónak meg csak annyit, hogy szerintem nem igazán tudja hogy kb. 18 ezer forint mire is elég a mai világba (mert kb ennyibe kerül az engedély kiváltás.) És lehet hogy az engedély árából jó pár kellemes percet töltött együtt a család mind a parton mind pedig az asztalnál. Ezért a beszólásért ne bántsátok nem tehet róla hogy ilyen.....
  Lehet hogy ha Ő is ilyen helyzetbe lenne akkor kétszer is meg gondolná hogy mit is írjon ide!”
 • 21. nagypappa 2010. május 13. 03:59
  „Részvétem, borzalmas...

  Miért nem saját bankszámlára lehet utalni a pénzt.
  ALAPÍTVÁNYNAK PÉNZT NEM UTALOK!
  Volt olyan alapítvány aki a Csongrád nagyréti árvízkárosultaknak gyűjtött, annak adtam jelentős természetbeni támogatást és "célba" ért. Nagyon korrektek voltak.”
 • 20. Srác20 2010. május 12. 23:51
  „Részvétem!
  Én is egyetértek azzal, hogy az alapítványok nagy része elrakja a pénz egy részét mert sajnos nekik ez üzlet:S”
 • 19. Ricsiedit 2010. május 12. 21:43
  „Attól hogy rászorultak nekik is jár egy kis ki kapcsolódás és nekik valószínűleg a horgászatra telt amiből néha talán haszon is származott belőle nekik.Ők tényleg rászorultak de vannak olyan emberek akik a nyilvántartásba rászorultként szerepel de azért több milliós kocsival szaladgálnak.Ezeket nem kéne támogatni.Ez a család megérdemli a segítséget!”
 • 18. smalltown 2010. május 12. 17:26
  „Reszvetem!:( Remelem talalnak kapaszkodot, segitseget!”
 • 17. Léni 2010. május 12. 15:30
  „Nagyon sajnálom a családot és az apát is. Mit is tud az ember ilyenkor mondani?
  Legyenek erősek, támogassák egymást és ha igaz, majd az idő megteszi jótékony hatását.
  Ezt szerintem nélkülem is tudják ,de szeretném ha látnák, sokan vagyunk akiknek elszorul a
  torka a tragédiájukat látva.”
 • 16. pityesz76 2010. május 12. 13:56
  „és a horgászat alapbol nem életveszélyes dolog”
 • 15. abszurd 2010. május 12. 13:42
  „2. paranoid

  Kell horgászengedély igen, de ha ők rendszeresen horgásztak és abból került az asztalra is, akkor valószínű megtérült a befektetett pénz. Arról nem is beszélve, hogy egészséges a halhús fogyasztása!”
 • 14. soligor 2010. május 12. 11:58
  „személyesen kell az adományt eljuttatni, ha pedig valaki nem akarja a kilétét felfedni kérje meg egy megbizható barátját......
  4
  ha csendbe maradtál, volna bölcs maradtál volna..,
  de inkább saját magam moderálom .......”
 • 13. xanadu 2010. május 12. 11:52
  „buliservice! Ez itt nem a reklám helye! Undorító!”
 • 12. buliservice 2010. május 12. 11:38
  „részvétem
  <moderálva reklám>”
 • 11. Cinea 2010. május 12. 11:37
  „6. hsz.
  Teljesen jogos az aggodalmad. néhány alapitvány már nagyon eljátszotta a hitelességét. ( csak amiről tudunk) Ugy tudom a bevétel 80%-át leirhatják működési költségként. Na tényleg kit is támogatunk? Mi marad a rászorulónak?
  Egyébként nagyon sajnálom a történteket, nagyon sok lelkierőt kívánok az édesanyának, a rosszindulatú és cinikus megjegyzéseket pedig inkább tartsák meg maguknak a kedves hozzászólók. ( Ha netán velük történne, akkor is ez lenne a véleményük? Ja, igy volt megirva....)”
 • 10. constantin 2010. május 12. 11:23
  „A rossz embereket a víz kidobja,a jókat magába fogadja!Lásd középkor!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 18 kilométert fut a vásárhelyi tanárnő

A háromgyermekes pedagógus a tanítás, a házi munka után, még este 9 órakor is képes futócipőt húzni. Tovább olvasom