Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Egyezkednek kórházügyben Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Erzsébet-kórház ágyszámcsökkentés miatti kártérítési ügye is szóba került a legutóbbi rendkívüli vásárhelyi közgyűlésen. Lázár János polgármester szerint lényeges az 1 milliárdos kártérítés, de ennél fontosabb az erkölcsi elégtétel.
– Fontos az egymilliárdos kártérítés, de ennél fontosabb az erkölcsi elégtétel, azaz ismerje el a kormány, hogy hibát követett el, és kérjen bocsánatot a vásárhelyiektől, hogy 2006–2007-ben lecsökkentették az ágyszámokat az Erzsébet-kórházban – jelentette ki a legutóbbi rendkívüli vásárhelyi közgyűlésen Lázár János polgármester.

Megírtuk: Molnár Lajos egészségügyi minisztersége idején az aktív ágyszámot először 315-ről 161-re, majd végül 116-ra csökkentették Vásárhelyen. Megszüntették a fül- orr-gégészeti, szemészeti és bőrgyógyászati fekvőbeteg- osztályt, és jelentősen szűkítették a sebészeti és belgyógyászati ágyak számát Vásárhelyen. A közelmúltban arról is beszámoltunk, hogy peren kívül egyezne meg az állam négy kórházzal – a vásárhelyi mellett a keszthelyi, debreceni és gyulai intézményekkel –, ha elállnak az ágyszámleépítés miatti pertől.

A vásárhelyin kívül a többi kórház pertársaságban van. Az Erzsébet-kórház azért nem csatlakozott hozzájuk, mert velük ellentétben igazságügyi könyvszakértői véleményük van a kár összegéről – közölte Lázár János, aki azt is elmondta, hogy kedden lett volt az első tárgyalás, de mindkét fél – a minisztérium és a kórház is – kérte az elnapolását, miután úgy tűnik, hogy meg tudnak egyezni. Három – anyagi, szakmai és erkölcsi – témakörben kell közös nevezőt találni. Lázár úgy vélte, rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. Az más kérdés, hogy mikor kapja meg a kártérítést a kórház, az ország ugyanis szerinte kifosztott állapotban van.

Olvasóink írták

 • 4. airwaves 2010. szeptember 18. 10:06
  „" az ország ugyanis szerinte kifosztott állapotban van." Nos valóban. A lakosságon egyre jobban érezhető is. De a politikusokon ez nem látszik. Vajon miért?”
 • 3. Agyalapi 2010. szeptember 17. 21:03
  „"Lázár úgy vélte, rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. Az más kérdés, hogy mikor kapja meg a kártérítést a kórház, az ország ugyanis szerinte kifosztott állapotban van."
  Már megint ködösít, Lázár úr! Lesz kártérítés, vagy nem lesz? Különben ha az ország kifosztott állapotban van, akkor ön hogyan áll anyagilag?”
 • 2. jim1241 2010. szeptember 17. 20:34
  „osztják”
 • 1. jim1241 2010. szeptember 17. 20:34
  „oszták a lovét”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200-an szokhatnak le Vásárhelyen

A tavaly lezajlott, 80 önkormányzati dolgozót érintő és 90 százalékos eredménnyel végződő programot terjesztik most ki - egyelőre 200 hódmezővásárhelyi számára. Tovább olvasom