Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Egyeztetés a mindszenti kompról

Gazdaságtalanul működik a mindszenti komp – derül ki abból a beszámolóból, amelyet az önkormányzat számára készített az üzemeltető. A Deviskomp Kft. vezetője beszélt az önkormányzattal, a vízi jármű jövőjéről a közeljövőben ismét tárgyal a képviselő-testület.
Az önkormányzat vezetése és a Deviskomp Kft. azért tárgyalt, mert december közepén leállt a vízi jármű, miután az üzemeltető úgy ítélte meg, hogy a folyón nem lehet tovább közlekedni. A mindszenti képviselő-testület szerint viszont indokolatlan volt a döntés, ezért ultimátumot adtak a Deviskompnak: ha nem biztosítja újra a tiszai átkelést, megvizsgálják a szerződés felbontásának lehetőségét. Végül az időjárás megakadályozta a komp újbóli elindítását.

A két fél ezután egyeztetett az üzemeltetésről. Zsótér István polgármester elmondta: a Deviskomp Kft.-től többoldalas levelet kaptak, melyből az is kiderül, hogy a cégnek gazdaságtalan volt az elmúlt éve. Az anyagot testületi ülésen tárgyalják majd meg. Ugyanakkor hangsúlyozta: a szerződésben vállalt feltételeket teljesítenie kell az üzemeltetőnek.

– Az előírásoknak megfelelően, a szabályok betartása mellett lehet csak működtetni a mindszenti kompot, ha eltekintenénk ezektől, akkor megbüntetnék a Deviskomp Kft.-t – mondta Varga Dénes ügyvezető. Ugyanakkor azt is szeretnék, ha gazdaságos lenne az üzemeltetése a vízi járműnek. A problémamentes átkelés biztosítása érdekében kompromisszumra kellene jutniuk az önkormányzattal, szerinte csak együttműködve lehet a gondokat megoldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chips helyett almaszirom

Kukoricás, töltött vagy zöldséges zsömlét, müzli szeletet, almaszirmot, mandarint és százszázalékos… Tovább olvasom